Search

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Cinsel Yaşam

Prof. Dr. Orhan Babucçu
Prof. Dr. Orhan Babucçu
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
İçerik Listesi

Göğüs küçültme sonrası hızlı bir şekilde iyileşmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Meme küçültme ameliyatı sonrası cinsel yaşam da bu konulardan biridir. Hastalar sıklıkla “ameliyat sonrası cinsellik” ile ilgili birçok soru yöneltirler. Yaşamın bir parçası olan cinsellik ile ilgili meme küçültme estetiği sonrası bu sorular oldukça doğaldır. Bu yüzden estetik operasyonu yapacak olan cerrahınıza “Estetik ameliyatı sonrası cinsel ilişkiye ne zaman girebilirim” sorusu sormaktan çekinmeyin. Çünkü bu konu hakkında bilgi sahibi olmanız, meme küçültme sonrası ameliyat bölgesini zorlayabilecek olası fiziksel hareketlerden kaçınmanızı sağlayacaktır.

Meme Küçültme Sonrası İlk Günlerde Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme sonrası gündelik yaşamda dikkat edilmesi gereken konulardan biri de cinsel ilişkiye girme konusudur. Meme küçültme ameliyatı ya da farklı bir estetik ameliyat olsun operasyon geçiren kişinin ne zaman cinsel ilişkiye girebileceğini merak edebilir. Meme küçültme sonrası cinsel ilişki için memelerin belirli bir seviyeye kadar iyileşmesi gerekir. Aksi takdirde operasyonu olumsuz etkileyen durumlar yaşanabilir. Küçültülen memelerin iyileşme süreci beklenmeden girilen cinsel ilişki ameliyat bölgesinde kanama, dikişlerde açılma gibi sorunlar yaratabilir. Cinsel ilişki sırasında göğüs, kol bölgesini zorlayıcı hareketler yapılması göğüs küçültme ameliyatı yapan bölgesinin zarar görmesine neden olabilir. Meme küçültme sonrası ilk günlerde özellikle göğüs, kol bölgesini zorlanmamalı, meme bölgesine direkt ve sert temas şeklinde davranışlar yapılmamalıdır. Çünkü meme bölgesinin hasar alması ile daha çok ağrı, acı hissedebilir. Böylelikle meme küçültme sonrası iyileşme süreci de uzamış olur.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Ne Zaman Cinsel İlişkiye Girebilirim?

Meme küçültme ameliyatı sonrası dönemde belirtilen noktalara dikkat edilmesi iyileşme sürecinde herhangi bir sorun yaşanmasını engeller. Estetik sonrası cinsellik de dikkat edilmesi gereken durumlardan birisidir. Meme küçültme ameliyatından sonra cinsel yaşama ne zaman dönülebilir? Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişebilse de cinsel ilişki izni konusunda genel bir bilgilendirme yapılabilir. Öncelikle göğüs küçültme estetiği sonrası cinsel ilişkiye en az 2 hafta girilmemesi gerekir. Çünkü bu dönemde göğüs bölgesindeki ameliyat kesileri çok tazedir ve hasar almaması gerekir. Meme küçültme ameliyatı sonrası zaten rutin muayeneler devam eder ve 2 hafta sonra her şey yolunda ise yavaş yavaş cinsel aktivitelere dönülebilir. Ancak meme küçültme ameliyatı iyileşme süreci kişiye göre değişebileceğinden bazı kişiler için cinsel ilişkiye girme süresi daha kısa ya da daha uzun olabilir. Hasta meme küçültme sonrası belirtilen kurallara ne kadar dikkat ederse iyileşme süreci o kadar hızlı olur.

Meme Küçültme Ameliyatı hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Meme Küçültme Sonrası Cinsellik

Meme küçültme sonrası cinsel ilişki konusunda hem kadının hem de partnerinin ayrıntılı bilgi edinmesi operasyon sonrası istenmeyen sorunların ortaya çıkmasını da engeller. Meme küçültme estetiği sonrası ilk günlerde bedeni zorlamak kan basıncının artmasına ve damarların genişlemesine sebebiyet verebilir. Bu etki maalesef meme estetiği sonrası beklenmeyen kanamalar yaşatabilir. Ayrıca artan bu kan basıncı; morluk, şişlik gibi etkilerde artışa yol açabilir. İlk günlerde cinsel ilişki ya da herhangi bir aktivitede yapılan bu zorlayıcı hareketler dikişlerin açılmasına da neden olabilir.

Meme küçültmenin ardından cinsel yaşam için izin verildiğinde ilk süreçte sert olmayan fiziksel hareketler yapılmasına dikkat edilmelidir. Örneğin; küçültülen memelere yoğun bir baskı, sıkma şeklinde hareketlerden uzak durulmalıdır. Kollara ve göğüs bölgesine ağır bir basınç olmamalıdır. Zaten meme estetiği sonrası yüz üstü yatış pozisyonları belirli bir süre yasaktır. Yaklaşık olarak 5 hafta kadar koşma, zıplama gibi memeye zarar verebilecek hareketlerin yapılmaması gerekir. Meme küçültme ameliyatı sonrası 5- 6 hafta kadar düzenli bir şekilde kullanılması için hastalara sporcu sütyen tarzında bir korse tavsiye edilir. Belirli bir süre cinsel ilişki sırasında bu sütyenin giyilmesi meme bölgesinde az da olsa bir koruma yaratabilir.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Dikişler Ne Kadar Sürede İyileşir?

Memedeki fazla doku ve yağın alınması ile memelerin küçültülmesini sağlayan küçültme mamoplasti; yani göğüs küçültme ameliyatı genel anestezi altında 3- 4 saatlik bir operasyondur. Kişiye özel bir plan ile ilerleyen meme küçültme ameliyatında meme yapısına göre doku, yağ ve deri çıkarılır. Bu planda meme başı da simetri bozulmadan yeniden konumlandırılır. Tüm bu cerrahi süreç “Ters T Skar” ya da “Vertikal Skar” teknikleri ile gerçekleştirilir. Vertikal skar tekniği ile meme küçültme estetiğinde meme başı çevresinde ve yine meme başından aşağı bir kesi olur.

Ters T Skar meme küçültme tekniğinde ise meme başı çevresi ve meme altına doğru uzanan ters T şeklinde bir kesi açılır. Bu kesi açılan bölgelerde dikişler uygulanır. Bu kesi bölgesinin özellikle ilk iki hafta kadar daha fazla korunması gerekir. Çünkü meme estetiği sonrası göğüs bölgesini zorlayan fiziksel aktiviteler ameliyat bölgesinde kanama ve dikişlerde açılma yaratabilir. Seks yapmak da farklı fiziksel hareketleri içerebileceği için bu nedenle meme küçültme sonrası özellikle ilk haftalarda hastalara verilen yasaklar listesinde yer almaktadır.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Hızlı İyileşmek İçin

Aşırı büyük göğüsler kişiye hem fiziksel hem de vücudunu beğenmediği için psikolojik sorunlar yaratabilmektedir. Meme küçültme estetiğinde hedef, vücudun geneliyle orantılı bir şekilde büyük memeleri küçülterek yeni ve estetik bir form kazandırmaktır. Meme küçültme ameliyatı yaşanılan fiziksel rahatsızlığı ortadan kaldırırken sarkık meme görünümü de iyileştirerek birçok avantaj sağlar. Kişi artık kendisiyle daha barışık hale gelir ve özgüvenini daha fazla artırabilir. Peki, meme küçültme ameliyatı sonrası hızlı iyileşmek için cinsel yaşam gibi dikkat edilmesi gereken diğer önemli noktalar nelerdir? Meme estetiği sonrası ilk 3 gün duş alınmamalı, alınmaya başladığında da ılık su kullanılmalıdır. İlk 5 hafta vücudun fiziksel olarak zorlanmamasına dikkat edilmelidir. Bunun için meme küçültme sonrası ağır kaldırma, itme, hızlı manevra gerektiren sert hareketlerden kaçınılmalıdır. Bu nedenle spor aktivitelerine de bu süre izin verilmez. Sauna, buhar banyosu ve solaryum da uzak durulması gereken aktivitelerdendir. Sigara içilmemesi, kişisel hijyenin korunması, pansumanların aksatılmaması da yine meme küçültme sonrası hızlı iyileşmek için önemli maddelerdir.

Randevu Talep Edin

Süreç:

  • Operasyon Türü: Meme Küçültme Ameliyatı
  • Operasyon Süresi: 3-4 saat
  • Anestezi: Genel anestezi
  • Hastanede Yatış Süresi: 1 Gece
  • İyileşme süresi: 6 ay

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Popüler Hizmetlerimiz

Popüler Yazılar

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
icon-angle icon-bars icon-times
Paylaş
Bağlantıyı kopyala