Search

Kimyasal Peeling Uygulamaları

İçerik Listesi

Bir cilt soyma işlemi olan kimyasal peeling cildin temizlenmesini, nefes almasını ve kısa zamanda canlanmasını sağlayan medikal bir cilt bakım işlemidir. Kimyasal peeling özel solüsyonlarla cildi temizlemenin yanı sıra cilt sorunlarını giderir, cildi onarır ve iyileştirir. Günümüz cilt bakımı uygulamaları arasında oldukça sık tercih edilen kimyasal peeling, cildin sağlıklı, canlı ve taze görünmesini sağlar.

Kimyasal Peeling Nedir?

Öncelikle “peeling nedir” bu kavramı tanımlayalım. Peeling, ciltten ölü hücrelerin uzaklaştırılmasını sağlayan bir cilt temizleme işlemidir. Peeling işlemi ile cildin nefes almasını engelleyen ölü cilt bariyerleri kaldırılır ve yeni cilt hücrelerin olduğu alt katmanlara ulaşılır. Kısacası cilt peeling sonrası taze bir görünüme kavuşur. Kimyasal peeling işleminde de bu hedefi sağlamak için özel kimyasal solüsyonlar kullanılır. Kimyasal peeling, cildin yenilenmesini amaçlayan tedavi ve bakım protokollerini içerir. Kimyasal peeling ürünleri ile cansız ve mat görünen cilt soyularak sağlıklı ve canlı cilde ulaşılır. Kimyasal peeling uygulamaları daha çok bir yüz soyma işlemi gibi düşünülse de cilt yapısının uygun olması durumunda boyun, el, kol, dekolte, göğüs gibi vücudun birçok alanına yapılabilir.

Kimyasal Peeling İçeriği Nedir?

Kimyasal peeling bir cilt soyma işlemidir ve bu uygulamada kullanılan solüsyonlar, kimyasal içeriklerdir. Bu işlemde birçok kimyasal ürün bir arada kullanılır. Kullanılan kimyasal peeling ajanları ölü derinin üst tabakadan sorunsuz bir şekilde ayrılmasını sağlar. Genel olarak kullanılan kimyasal peeling ürünleri; glikolik asit, alfa hidroksi asitler (aha), triklosetik asit (tca), salisilik asit, jesner solüsyonudur. Kişinin durumuna göre bu solüsyonların kombinasyonu da kullanılabilir.

Kimyasal Peeling hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Kimyasal Peeling Ne İşe Yarar?

Kimyasal peeling işleminin cilde birçok faydası bulunmaktadır. Öncelikle ölü derileri uzaklaştırır ve cilde rahat bir nefes aldırır. Bir cilt soyma işlemi olduğu için akne ve güneş izlerinin giderilmesinde oldukça etkilidir. 

Yağlı ciltler için kimyasal peeling, yağlanma sorununu gidermeye yardımcı olur ve sivilce oluşumunu engeller. Kalıtım ya da yanık nedeni ile oluşan lekelerde de kimyasal peeling işlemi düzelme sağlar. Yaşa bağlı lekeler, karaciğer lekeleri, çiller, yüzdeki koyu renkli lekeler, gebelik lekeleri de kimyasal peeling işleminin uygulanabileceği durumlardır. Bu konularda da fayda sağlar. 

Kimyasal peeling ciltte sarkma sorunlarını çözmez; ama güneşe maruziyet gibi yaşlanmaya bağlı yüzeyel ince kırışıklık sorunlarında kullanılabilir. Kimyasal peeling, ciltte çok derin olmayan gözenek ve çukurlaşma problemlerinin giderilmesinde yardımcı olur. Cilt soyma işlemi ile yeni bir cilt katmanına kavuşmayı sağlayan kimyasal peeling işlemi ciltteki renk değişiklikleri için de etkili bir tedavidir.

Kimyasal Peeling Uygulamaları

Kimyasal Peeling Çeşitleri Nelerdir?

Kuru, normal, yağlı ya da karma cilt tipine sahip herkese kimyasal peeling uygulanabilir. Ancak cilt tipine göre uygun kimyasal peeling çeşidi belirlenmelidir. Cildin yapısına, problemine, ulaşılmak istenen hedefe bağlı olarak hafif kimyasal peeling, orta kimyasal peeling ya da derin kimyasal peeling türleri uygulanabilir. Kişinin durumuna göre farklı derinliklere ulaşmayı sağlayan bu kimyasal peeling türlerinde yine cilt tipine göre özel içeriklere sahip kimyasal peeling ürünleri; yani solüsyonları kullanılır.

Hafif kimyasal peeling cildin en üst katmanı olan epidermisi hedef alarak bu alandaki ölü deriyi uzaklaştıran bir cilt soyma işlemidir. Yüzeyel kimyasal peeling de denilmektedir. İnce çizgiler, cilt kuruluğu, akne ve güneş lekeleri, cilt tonu düzensizlikleri gibi sorunlarda hafif kimyasal peeling uygulanabilir.

Orta kimyasal peeling türü, cildin ilk katmanı olan epidermis ve ikinci katmanı olan dermisin üst katmanlarındaki ölü cilt hücrelerini hedef alır. Bu bölgedeki cilt hücrelerini soyar, uzaklaştırır ve bu hücrelerde yenilenme sağlar. Orta kimyasal peeling cilt soyma işlemi kırışıklık ve akne izlerinde oldukça etkilidir. Cilt rengi değişikliği tedavisinde de kullanılır.

Son kimyasal peeling türü olan derin kimyasal peeling işleminde ise hem epidermis hem de dermisin üst ve orta katmanlarındaki cilt hücrelerine ulaşılır. Derin kimyasal peeling daha yoğun kırışıklık, çil, leke ve iz problemlerinde uygulanır. Derin kimyasal peeling uygulaması oldukça iyi sonuçlar verir; ama iyileşme süresi diğer peeling türlerine göre daha uzun olur.

Randevu Talep Edin

Süreç:

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır?

Kimyasal peeling işleminde ilk adım cildin temizlenmesidir. Cilde uygulanan özel bir solüsyon ile cilt temizlenir. Ardından cilt kurulanır ve cilt soyma işlemi için ikinci aşamaya geçilir. Bu sırada gözler ve kulaklar koruma amaçlı olarak pamuklu bir bandaj ile kapatılır. Göz çevresindeki hassas alanların fazla soyulmaması için bu alanlara koruyucu krem sürülerek kontrol altına alınır. Cilt tipine göre belirlenen kimyasal peeling solüsyonu bir fırça ile eşit bir şekilde cilde sürülür. Problemli bölgelere daha fazla miktarda uygulanabilir. Kimyasal peeling cilde sürüldükten sonra duruma göre 5-10 dakika kadar beklenir. Bazı durumlarda cilde solüsyon uygulama birkaç kez tekrarlanabilir.

Bekleme süresi tamamlandıktan sonra ciltten kimyasal peeling maddesi temizlenir. Bu temizlenme işlemi de sprey formundaki özel bir solüsyonla gerçekleşir. Ürünün cilde uygulanması ile ciltte hafif bir köpürme olur ve ciltte bir parça bile kimyasal peeling maddesi kalmayacak şekilde temizleme işlemi devam eder. Temizleme işlemi sağlandıktan sonra cildi nemlendirmek ve beslemek için özel kremler cilde sürülür ve işlem tamamlanır. Kimyasal peeling işlemi acılı ya da ağrılı bir işlem değildir. Kişi sadece hafif yanma ve batma hisseder. Bunun için de işlem öncesinde anestezik bir krem kullanılmaz. Kimyasal peeling uygulaması genel olarak tüm aşamalar dahil 30-40 dakika içinde tamamlanır. Uygulanan kimyasal peeling derinliğine bağlı olarak zamanla ciltte soyulmalar meydana gelir ve bu soyulmalardan sonra alttan yeni deri görünür. Bu yeni derinin dokusu ve rengi daha canlı ve homojendir.

Kimyasal Peeling Kimler İçin Uygundur?

Kimyasal peeling, 18 yaşını geçen her cilt tipindeki kadın ve erkeğe uygulanabilen bir işlemdir. Cildinde akne, güneş ya da herhangi bir nedenle leke, iz problemi olan kişiler ya da renk tonu eşitsizliği, çil gibi sorunlarından kurtulmak isteyen kişiler kimyasal peeling için ideal adaylardır. Ancak kimyasal peeling işleminin uygulanmayacağı kişiler de vardır. Öncelikle kişinin diyabet ya da kanser hastalıkları gibi önemli bir sağlık probleminin olmaması gerekir. Hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlara kimyasal peeling uygulanmaz. Kimyasal peeling uygulanacak ciltte herhangi bir enfeksiyon, uçuk, yara da olmamalıdır. Kişinin dermatolojik bir hastalığının olmaması gerekir. Yakın zamanda Roaccutane ilaç tedavisi görmüş ya da hala görmekte olan kişilere de kimyasal peeling işlemi yapılması doğru olmaz. 

Kimyasal Peeling Uygulamaları

Kimyasal Peeling Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Kimyasal peeling uygulaması öncesi tüm kronik hastalıklarınız ve kullandığınız ilaçlar konusunda doktorunuzu bilgilendirin.
  • Daha önce yaptırdıysanız botoks ya da dolgu işlemleriniz konusunda da hekiminize bilgi verin.
  • Kimyasal peeling işlemi sonrası hemen iş ve sosyal hayatlarına devam edebilirsiniz.
  • Cilt soyma işlemi sağlanan kimyasal peeling sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli konu, cildi güneşten korumadır. İşlem sonrası yoğun güneş ışığına maruz kalmayın ve yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu kremler kullanın.
  • Kimyasal peeling işlemi sonrası ciltte ölü derilerin atılmasına bağlı olarak kabuklanmalar oluşabilir. Bu kabuklanma kesinlikle soyulmamalıdır.
  • İşlem sonrası cildi nemlendirmek gerekir. Sadece hekiminizin önerdiği kremleri düzenli bir şekilde kullanın. İlk bir hafta nemlendirme için oldukça önemlidir.
  • Cilt peeling uygulaması sonrasında kızarabilir. Bu durum oldukça normaldir ve birkaç saat içinde bu etki geçer.
  • Kimyasal peeling sonrası ilk gün cildinize su değdirmeyin. İlk gün banyo yapmayın. Daha sonraki günlerde de ılık su kullanın.
  • İşlem sonrası 2 gün makyaj yapmayın.
  • Kimyasal peeling işlemi sonrası 2 hafta kadar havuz, solaryum, sauna, hamam gibi aktivitelerden uzak durun.
  • Cilt soyma işlemi sonrası ilk günlerde yoğun terleme yaratacak spor aktiviteleri yapmayın.
  • Uygulama sonrası ilk birkaç gün yüz üstü yatmayın. İlk gün sırt üstü ve başınız hafif yüksekte kalacak şekilde uyumaya çalışın.
  • Kimyasal peeling için belirlenen seanslarınıza düzenli bir şekilde devam edin ve doktorunuzun tüm tavsiyelerine uyun.

Kimyasal Peeling Konusunda Sık Sorulan Sorular

Daha sağlıklı, canlı ve parlak bir cilt için uygulanan kimyasal peeling seans sayısı ve seanslar arasındaki süre kişinin cilt yapısına ve cilt problemine göre kişiye özel olarak belirlenir. Uygulanan kimyasal peeling türü de, seans aralarındaki sürenin belirlenmesine etki eder. Kişinin durumuna göre değişse de genellikle hafif; yani yüzeyel kimyasal peeling uygulamalarında 2-4 haftalık aralıklarla 4-6 seans, orta derinlikteki kimyasal peeling uygulamalarında 8-10 hafta aralıklarla 2-4 seans, derin kimyasal peeling uygulamalarında ise tek seans işlem uygulanmaktadır. 

Kimyasal peeling uygulaması daha çok bahar ve kış dönemlerinde tavsiye edilen bir işlemdir. Aslında kimyasal peeling yaz döneminde de uygulanabilir; ancak uygulama sonrası kontrollü bir şekilde güneşten korunma sağlanmalıdır. İşlem sonrası cildin zarar görmemesi ve leke kalmaması için güneşten korunma oldukça önemlidir. Bunun için kimyasal peeling yaz döneminde uygulanırsa, mutlaka yüksek faktörlü güneş kremleri, şapka ve gözlük ile yüksek bir koruma sağlanmalıdır.

Bir yüz soyma işlemi ya da cilt soyma işlemi olarak ifade edilen kimyasal peeling ile cilde kontrollü bir şekilde hasar verilir. Kimyasal peeling zararları olan bir işlem değildir. Ancak uygulama yapan kişilerin cilt soyma işlemi konusunda deneyimli olması oldukça önemlidir. İşlem yapılan merkezin hijyenik ve güvenilir olmasına dikkat edin. Çünkü cilt yapısına uygun kimyasal peeling ürünlerinin seçilmesi, uygulama tekniği ve süresi gibi tüm bu noktalar sorunsuz bir kimyasal peeling işlemi için önem arz eder. Kimyasal peeling uygulamalarında doğru hasta seçimi de oldukça önemlidir. Aksi takdirde istenmeyen cilt hasarları gibi olumsuz durumlar yaşanabilir.

Kimyasal peeling işlemi için standart bir ücret belirtilemez. Çünkü uygulanan kimyasal peeling seansları ya da ek işlemler kişinin cilt yapısına ve cilt problemlerine göre farklılık gösterir. İşlem öncesi yapılan muayene ile kişinin cilt yapısı incelenir ve ihtiyacına göre uygulanacak kimyasal peeling yöntemi ve seans sayısı belirlenir. Bu planlama çerçevesinde kişiye özel olarak kimyasal peeling tedavisi için fiyat belirlenebilir.

Kimyasal peeling fiyatları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Benzer Uygulamalarımız

icon-angle icon-bars icon-times