Search

Meme Büyütmede Yuvarlak Silikon mu? Damla Silikon mu?

Prof. Dr. Orhan Babucçu
Prof. Dr. Orhan Babucçu
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
İçerik Listesi

Göğüslerin boyutunu ve şeklini değiştirebilen meme büyütme ameliyatı kadınlar tarafından en sık tercih edilen estetik operasyonlardan biridir. Bu süreçte kadınlara hayalindeki dolgun göğüsleri sağlayan meme büyütme operasyonunda kullanılan silikon meme protezleri önem kazanıyor. Meme büyütme ile meme formu daha dolgun ve estetik bir forma gelirken bu süreçte en kararsız kalınan aşama ise “yuvarlak silikon mu damla silikon mu” şeklindeki en uygun meme protezini seçme basamağı oluyor.

Göğüs Estetiğinde Meme Protezi

Geçmiş verilere baktığımızda göğüs estetiğinde ilk meme protezinin 1962 yılında kullanıldığını görüyoruz. Bu tarihten günümüze kadar üretilen bütün meme protezleri aynı maddeden; yani polydimethylsiloxanes (PDMS) olarak bilinen silikon türevinden üretilseler de geçen süre zarfında silikon protezler de gelişmiştir. Günümüz meme büyütme estetiği operasyonlarında 5. nesil silikon meme protezleri kullanılmaktadır. Peki, bu 5. nesil silikon meme protezleri neyi ifade ediyor? Daha önceki meme protezlerinin içindeki silikon akışkanlığı nispeten daha fazlaydı ve şekil hafızası yoktu. Yani meme protezi dış basınçlara ve etkilere maruz kaldıktan sonra eski şeklini alamıyordu. Bunu basitçe içi kıvamlı bir jel ile doldurulmuş balon ile özdeşleştirilebilir.

5. nesil silikon meme protezlerde değişen şey silikon jelin yapısı oldu. Cohesive; yani birbirine sıkıca tutunan jel teknolojisi ile şekilli meme protezleri yapılmaya başlandı. Bunun sayesinde yuvarlak silikon modellerinin yanı sıra anatomik silikon da denilen damla meme protezleri de gitgide yaygınlaştı. Elbette bu da beraberinde “yuvarlak mı damla silikon mu” tartışmasını getirmeye başladı. Şimdi size “üstü açık araba mı yoksa jeep mi daha iyi” diye sorsam; büyük ihtimalle “nerede kullandığına göre değişir” diye cevap verirsiniz. Bu düşünce meme büyütme estetiğinde meme protez tipleri için de geçerlidir.

Hangi Meme Protezi Daha İyi? Yuvarlak Protez mi, Damla Protez mi?

Küçük memeler ile kendini mutsuz hisseden kadınların başvurduğu meme büyütme estetiğinde kullanılan yeni nesil silikon meme protezleri ile güvenli ve konforlu bir şekilde hayal edilen dik ve dolgun göğüs şekillerine ulaşmak mümkündür. Meme estetiği ile göğüs büyütme düşünen kadınların takıldığı bir konu da “hangi meme protezi daha iyi” oluyor. “Yuvarlak silikon mu yoksa damla silikon mu tercih edilmeli” birçok kadın bu konuda oldukça kararsız kalabiliyor. Öncelikle iki meme protezi arasında bir kalite ya da nitelik farkı bulunmadığını, ikisinin de doğru bir cerrahi ile güvenilir bir şekilde kullanılabileceğini söylemek gerekir. Meme protezine karar verirken bu noktada kişinin vücut yapısı ve istekleri göz önünde alınarak “yuvarlak silikon mu damla silikon mu” şeklinde karar vermek gerekir. Kendiniz için doğru silikon implantı seçmek istiyorsanız öncelikle meme protezleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmalısınız.

Meme Protezleri hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Meme Büyütmede Yuvarlak Silikon(Yuvarlak Meme Protezi)

Meme büyütme ameliyatında kullanılan yuvarlak silikon modelinde hacim üst bölgededir. Yani göğüs şekli, yuvarlak meme protezi desteği ile üst kısımda daha fazla hacim kazanır. Yuvarlak meme protezi, göğsün dekolte kısmına daha çok hacim verir. Meme silikon protez ile meme dolgun ve yuvarlak bir şekil alır. Meme büyütme estetiğinde kullanılan yuvarlak silikon modeller genellikle dekolte bölgesini öne çıkaran daha açık kıyafetleri tercih eden kişiler için idealdir. Bu tarz giyimlerde yuvarlak meme protezleri hoş ve estetik bir görüntü sağlar. Yuvarlak meme protezi ile kişi destekli sütyen kullanmak zorunda da kalmaz. Tabi burada kişinin meme yapısının ve vücut tipinin uygunluğu önemlidir. Meme büyütme ve meme dikleştirme ameliyatının kombine edilmesi gereken operasyonlarda da genel olarak yuvarlak meme protezi kullanılır.

Meme Büyütme Estetiğinde Damla Silikon (Damla Meme Protezi)

Meme büyütme ameliyatında kullanılan damla silikon dediğimiz meme implantı türü aynı zamanda anatomik silikon olarak adlandırılır. Damla protez; yani anatomik silikon daha sıklıkla belirgin dekolte istemeyen kadınlar tarafından tercih edilir. Adından da anlaşıldığı gibi silikon su damlası gibi bir görüntüye sahiptir. Meme büyütme estetiği yaptırmak isteyen kadınlar için; hafif sarkmış meme, alt kısmı gelişmemiş meme ya da zayıf göğüs kafesi özelliklerine sahipse damla implant seçilebilir. Memenin yeniden yapımını içeren göğüs estetik cerrahilerinde de çoğunlukla damla silikon tercih edilir.

Damla silikon türü, doğal göğüs şeklini taklit eden bir meme protezidir. Damla meme protezinin üst kısmı incedir ve doğal bir şekilde aşağıya doğru genişler. Peki bu kadar doğalsa neden her memeye anatomik silikon; yani damla protez konulmaz? Çünkü yuvarlak protezler hala çok büyük avantajları barındırır. Bunun yanında damla protezlerin konuldukları yerde dönme riskleri olabilir. Bu da maalesef hoş olmayan bir görünüme neden olabilir. Bu konuda deneyimli bir cerrahın doğru bir teknikle meme estetiğini sağlaması gerekir. Çünkü kimi zaman meme ucundan silikon implantın konulması gerekebilir ve bu durum meme büyütme ameliyatında oldukça teknik bilgi gerektirir.

Size Hangi Meme Protezi Daha Uygun?

Meme büyütme estetiği olmayı düşünüyorsanız öncelikle çevrenizden duyduğunuz “kaç cc silikon ideal” gibi önerileri ya da “damla silikon daha doğaldır, yuvarlak silikon daha dolgun göğüsler sağlar” gibi yönlendirmeleri bir tarafa bırakın ve kendi isteklerinize odaklanın. Çünkü her kadının istekleri, meme dokusu, göğüs kafesi şekli ve genişliği, kas miktarı, cilt elastikiyeti ve kişinin boyu farklıdır. Ve bu bilgiler kişi için ideal meme implantını seçmekte çok önemlidir.

Elbette kendi vücudunuza yaptıracağınız bu değişim hakkında ilk söz hakkı size aittir ve elbette estetik ameliyat zevkler ve tercihlere tabidir. Ancak meme estetiği konusunda estetik cerrahınızın tavsiyelerini dinleyerek daha güzel bir sonuç elde edebileceğinizi de hatırlatmak gerek. Çünkü istekleriniz kadar bu isteğinizin uygulanabileceği bir göğüs yapısının olması gerekir. Bu şekilde ideal göğüs estetiğine kavuşulabilir. Bu konuda cerrah sizi en doğru şekilde yönlendirecek ve “yuvarlak protez mi, damla protez mi” hangi meme implantının size en güzel ve en doğal göğüs estetiği sağlayacağı konusunda yardım edecektir. Estetik cerrahınız meme estetiğinde kullanılan teknolojilerden yararlanarak göğüslerinizin ayrıntılı ölçülerini alacak ve damla protez, yuvarlak protez konusunda modellemelerle karar vermenize destek olacaktır.

Randevu Talep Edin

Süreç:

  • Operasyon Türü: Meme Büyütme Ameliyatı
  • Operasyon Süresi: 1-2 saat
  • Anestezi: Genel anestezi
  • Hastanede Yatış Süresi: 1 Gece
  • İyileşme süresi: 6 ay

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Popüler Hizmetlerimiz

Popüler Yazılar

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
icon-angle icon-bars icon-times
Paylaş
Bağlantıyı kopyala