Search

Yüz Dolgusu (Dolgu Estetiği)

İçerik Listesi

Yüz dolgu işlemleri ile daha güzel ve çekici yüz hattı görünümüne ulaşmak mümkündür.  Yüz dolgu işlemleri nazolabial, dudak, alın, şakak, elmacık kemiği, çene gibi birçok alana uygulanabilir. Yüz dolgu işlemleri kullanıldığı bölgedeki asimetri, çukurlaşma, cilt kırışıklığı ve elastikiyet kaybı gibi problemleri düzeltir. Alın dolgusu, çene dolgusu, elmacık kemiği dolgusu, şakak dolgusu, nazolabial dolgu en sık yapılan yüz dolgu işlemlerindendir. Yüz dolgusu günümüzde oldukça popüler ve deneyimli hekimler tarafından uygulandığı takdirde güvenilir bir medikal estetik uygulamadır.

Yüz Dolgusu İşlemi Nedir?

Yüz dolgusu, yüzdeki cilt yapısında oluşan asimetriyi gidermek, var olan çukurları doldurmak ve yüze hacim vermek için yapılan bir işlemdir. Yüz dolgusu işleminde kullanılan dolgu maddesi; vücutla uyumlu bir maddedir. Kullanılan dolgu içeriğinde hyaluronik asit bulunur. Daha dolgun ve çekici yüz hatları için uygulanan yüz dolgusu yüz bölgesinde her alana uygulanabilmektedir. En sık yapılan yüz dolgusu uygulamalarından biri Dudak Dolgusu işlemidir. Bu yazımızda dudak dolgusu dışında yüze yapılan farklı dolgu uygulamalarından bahsedeceğiz. Göz altı ışık dolgusu işlemi de sık uygulanan yüz dolgu işlemleri arasındadır. Bu dolgu işlemi hakkında ayrıntılı bilgi almak için Göz Altı Işık Dolgusu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Hyaluronik Asit Dolgusu Nedir? Hyaluronik Asit Dolgusu nun Aavantajları Nedir?

Yüz dolgu işlemlerinde hyaluronik asit dolgusu tercih edilmektedir. Çünkü hyaluronik asit vücutta bulunan doğal bir maddedir. Vücutta bulunan bir madde olduğu için de dolgu sonrası alerjik bir reaksiyona sebep olmaz. Ayrıca hyaluronik asit istenildiği takdirde verildiği yerde eritilebilen bir dolgu türüdür. Bu sebeple yüz dolgu işlemlerinde hyaluronik asit dolgusu kullanılmaktadır. Dolgu işleminde kullanılan hyaluronik asit maddesinin vücuda hiçbir şekilde zararı yoktur. Hyaluronik asit; FDA (Food and Drug Administration-Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı, hayvansal olmayan bir içeriğe sahiptir. Yüz dolgusu içeriğindeki hyaluronik asit ile cildin nemlenmesi ve cilt elastikiyetinin artması desteklenir; böylelikle cilt gençleştirme sağlanır.

Yüz dolgusu işleminde kullanılan dolgu türünün içeriği ve kalitesi oldukça önemli bir konudur. Çünkü onaylı olmayan ve yeterli laboratuvar testleri yapılmamış ürünler dolgu sonrası kişide alerjik reaksiyonlara ya da enfeksiyonlara yol açabilir. Bu yüzden ucuz yüz dolgusu maddelerinden kaçınılmalıdır. Yüz dolgusu işlemi için güvenilir klinikler, eğitimli ve bu konuda deneyimi olan hekimler tercih edilmelidir.

Neden Yüz Dolgusu İşlemine İhtiyaç Duyulur?

Yaşın ilerlemesi, yoğun iş yaşamı, stres, güneşin zararlı etkisi, sigara ve alkol kullanımı gibi birçok neden ciltteki hyaluronik asit, kolajen ve elastin maddelerinin azalmasına neden olabilir. Kısacası cilt, canlılık ve gençlik etkisi veren bu maddeleri kaybeder. Bu maddelerin cilt yapısında azalması da kırışıklık, doku kaybı, çukurlaşma, elastikiyet kaybı, sarkma gibi problemleri getirir. Kimi zaman bu kayıplar yüzde asimetri oluşmasına da neden olabilir. Bu durumda yüz dolgusu işlemine ihtiyaç duyulur. Yüz dolgu işlemi tüm bu problemlere kısa zaman içinde çözüm sağlayarak kişiye ulaşmak istediği hacimli ve estetik yüz görünümünü verir.

Yüz dolgu işlemleri hakkında bilgi almak ve randevu oluşturmak için bizimle iletişim kurun.

Yüz Dolgusu

Yüz Dolgusu İşlemi Nasıl Yapılır?

Yüz dolgusu, yüz bölgesinde belirlenen sorunlu alanlara hacim kazandırma ve ameliyatsız bir şekilde yüze şekil verme amacıyla yapılan estetik bir işlemdir. Yüz dolgu işlemi enjeksiyon ile gerçekleşir. Yüz dolgusu için ince bir iğne ya da ucu künt kanül kullanılır. Yüze dolgu işleminde enjeksiyon küçük miktarlarda olacak şekilde yavaş yavaş gerçekleşir.

Yüz dolgu işleminde öncelikle uygulama yapılacak alanlara anestezik krem sürülür ve uyuşturma sağlanır. Bu şekilde yüz dolgusu enjeksiyonu kaynaklı bir acı hissedilmez. Hyaluronik asit dolgusu yüz bölgesinde belirlenen sorunlu alanlara uygun dozda verilir. Yüz dolgusu işleminde dolgu maddesinin verilmesi gereken doğru noktaların ve doz miktarların belirlenmesi doğal bir yüz dolgu işlemi için oldukça önemli konulardır.

Yüz dolgu işlemleri uygulama yapılacak bölge sayısına göre 15-30 dakika arasında sürer. Örneğin; sadece bir alın dolgusu yapılacaksa 15 dakika kadar sürer. Ancak alın dolgusu işlemine ek olarak çene dolgusu, burun ucu dolgusu ya da elmacık kemiği dolgusu da eklenecekse süre uzar. Dolgudan sonra kişi hemen gündelik yaşamına dönebilir. Yüz dolgusu kişinin sosyal ya da iş yaşamını kısıtlamaz. Dolgu sonrası yüz görünümündeki değişim hemen fark edilir.

Yüz Dolgusu Kimler İçin Uygundur? Yüz Dolgusu Kimlere Yapılmaz?

Yüz dolgusu, kadın erkek herkese uygulanabilmektedir. Yüz dolgu işlemleri, estetikten korkan ve estetik ameliyatı olmak istemeyen kişiler için ideal bir uygulamadır. Yüz dolgu işlemleri genel olarak diyabet, kanser ve bağışıklık hastalıkları ya da yara iyileşme sorunu olan kişilere uygulanmaz. Gerekli kontrol ve incelemelerin yapılması sonrasında yüz dolgusu yapılmaktadır.

Yüz dolgusu hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.​

Yüz Dolgusu Hangi Bölgelere Uygulanır?

Yüz dolgusu, yüz bölgesinde sorun görülen her alana yapılabilir. Özetle yüz dolgusu işleminin uygulama alanı oldukça geniştir. Alın, yanak, çene, şakak, burun, burun ucu, gülme çizgileri olarak bilinen nazolabial gibi tüm bölgelere uygulanabilir. Bu alanlar dışında yüzdeki küçük asimetri problemleri de yüz dolgusu işlemi ile çözülebilir. Yüz dolgusu, yüz bölgesinde kırışıklık olan alanlara da uygulanabilir. Göz çevresi, dudak kenarları gibi alanlardaki kırışıklıklar dolgu işlemi ile giderilebilir. Yüz dolgusu uygulama alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Yanak ve elmacık kemikler
  • Burun kenarından ağıza inen çizgiler \ Nazolabial çizgiler
  • Ağız kenarından çeneye inen çizgiler
  • Dudak içi ya da dudak kontürü
  • Dudak çevresi kırışıklıkları
  • Kaş bölgesi (Kaş kaldırma ya da kaşlar arasındaki asimetriyi düzeltme)
  • Çene bölgesi (Çeneyi uzatma, çene çukuru kapatma ya da çeneye şekil verme)
  • Burun bölgesi (Burun kaldırma, burun kemeri yok etme ya da burun ucu şekillendirme)
  • Kaş arası bölgesi (Kaş çatma sebebi ile oluşan kaş arası çukurluklar ya da çizgiler)
  • Göz çevresi (Göz çevresi kırışıklıkları ya da göz altı çöküklüğü)

Randevu Talep Edin

Süreç:

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Yüz Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?

Şakak Dolgusu

Yüz dolgusu türlerinden biri şakak dolgusu işlemidir. Gözlerin iki yanında, kaşlarla saç çizgisinin arasında yer alan şakaklarda önemli bir çiğneme kasının oturduğu çukur bir bölge mevcuttur. Bu bölge, bazı kişilerde diğerlerine göre daha çukur bir görünüme sahiptir. Kimi zaman da şakak bölgesinde yaşın ilerlemesiyle hacim kaybı meydana gelebilir. Meydana gelen bu çökmenin yaşandığı şakak bölgesinin dolgu ile desteklenerek estetik bir görünüme ulaştırılabilmesi mümkündür. Şakak dolgusu ile bu alan ideal hacme getirilir ve yüze canlılık kazandırılır.

Elmacık Kemiği Dolgusu\Yanak Dolgusu

Yüz dolgusu türlerinden elmacık kemiği dolgusu ve yanak dolgusu işlemleri de son zamanlarda oldukça tercih edilen estetik uygulamalardandır. Elmacık kemiği; yüzün yüksekliğini koruması ve yüzün “V” formuna sahip olması için önemli bir bölgedir. Bu bölgede doku eksikliği ya da zamanla hacimsel kayıp ideal görülen çıkık elmacık kemik görüntüsünün yitirilmesine sebep olur. Dolgun ve çıkık bir elmacık kemiği erkek ve kadınlarda daha çekici bir yüz görünümü sağlamaktadır. Elmacık kemiklerinin belirgin olmaması orta yüzün silik görünmesine sebep olur. Yanak ya da elmacık kemikleri hacminin dolgu ile daha belirgin ve estetik hale getirilmesi sağlanabilir.

Yüz Dolgusu

Çene Dolgusu\Jawline Dolgusu

Yüze dolgu uygulamasının en sık yapıldığı yerlerden birisi de çene bölgesidir. Çene küçüklüğü genelde kadınlar ve erkekler açısından arzu edilmeyen bir durumdur. Kadınlar biraz daha uzun bir çene ile daha güzel görünürken; erkekler ise çenenin her iki yanına yapılan dolgu uygulamaları ile daha çekici ve daha maskülen bir görüntüye sahip olabilir. Buna ek olarak çene ortasında bulunan çene gamzesinin istenmediği durumlarda da çene dolgu uygulaması ile bu çukurluk yok edilebilir.

Çene dolgusu işleminin fayda sağladığı bir diğer durum ise; burun-çene oranının düzeltilmesidir. Güzel görünen çekici bir yüz profiline yan bakışta çene ve burun çıkıntılarının belli bir oran içerisinde olması gerekmektedir. Şekli güzel olan ancak ileri doğru çıkık bir burun varlığında çene dolgu uygulaması ile burun yüze daha yakışan ve eskisi kadar uzun durmayan bir hale getirilebilir.

Yine çene hattını belirlendiği jawline dolgu ile estetik bir profil yaratılabilir. Jawline dolgu, çene uç bölgesinden kulaklara doğru uzanan kemik bölgesine yapılan yüz dolgu çeşididir. Jawline dolgu çene bölgesi hattını keskinleştirir ve yüz bölgesinin sağ ya da sol profilden daha çekici, estetik görünmesini sağlar.

Alın Dolgusu

Alın bölgesinde yer alan çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi için yapılan alın dolgusu oldukça etkili bir işlemdir. Mimiklerin yoğun kullanımı sonucu alın bölgesinde oluşan çizgiler bir süre sonra mimik yapılmasa da görülmeye başlar. Kısaca zaman içerisinde alın bölgesine bu çizgiler yerleşir. Alın bölgesinde bir kaza sebebi ile ya da doğuştan da çöküklükler olabilir. Alın dolgusu tüm bu kırışıklık, çizgiler ve çöküklüklerin giderilmesini ya da daha kabul edilebilir hale gelmesini sağlar. Alın dolgusu sonrası hemen daha gergin ve hacimli bir alın görüntüsü sağlanır.

Yüz Dolgusu

Nazolabial Dolgu

Nazolabial ya da nasolabial şeklinde de adlandırılan bu bölge, burun uçlarından dudaklara kadar aşağıya doğru ilerleyen gülme çizgisi alanını ifade eder. Yoğun mimik kullanımı ya da yaşla birlikte yanaklardaki hacim kaybı bu nazolabial bölge çizgilerinin daha belirgin olmasına neden olur. Zamanla gülümseme hareketi yapılmasa da nazolabial çizgiler görünür. Bu da yüzün daha yaşlı görünmesine sebep olur. Nazolabial dolgu işlemi ile yüz bölgesine canlı ve dolgun bir ifade katılır. Doğru noktalara, uygun miktarda dolgu maddesi kullanılmasıyla nazolabial; yani gülme çizgileri denilen bu alan, daha düz ve daha fresh bir görünüme kavuşturulur.

Burun Dolgusu \ Burun Ucu Dolgusu

Ameliyatsız burun estetiği de denilen burun dolgusu işlemi, daha basit burun kemeri sorunlarında ve burun düşüklüklerinde burun şeklinin değişmesini sağlayan bir tekniktir. Bu işlemde burun dokusunda belirlenen alanlar dolgu maddesi ile doldurulur; böylelikle kemersiz ve daha kalkık burun görüntüsü sağlanır. Burun dolgu enjeksiyonu ile burundaki boşluk, girinti gibi sorunlar giderilir. Burun kontürü keskinleştirilir ve simetrik bir görüntü sağlanır. Kişinin sadece burun ucu düşüklüğü varsa da planlanan burun ucu dolgusu ile etkili sonuçlar alınır. Bu dolgu türünde burnun uç kısmına dolgu maddesi enjekte edilir ve burun ucu düşmez ve daha kalkık görünür.

Yüz Dolgusu Öncesi Ve Sonrası

  • Yüz dolgusu işlemi öncesi özel bir hazırlık süreci gerektirmez; ancak yüz dolgusu öncesinde doktor onayı ile bazı kan sulandırıcı ilaçların bırakılması gerekir.
  • Dolgu sonrası uygulama yapılan bölgeye sert hareketlerle dokunulmamalı, masaj yapılmamalıdır.
  • Yüze dolgu sonrası 4-5 saat kadar ağır spor ve sert çiğneme hareketleri yapılmamalıdır.
  • Dolgudan sonra birkaç gün yoğun güneş ışığından yüzünüzü koruyun. Güneş koruyucu kullanabilirsiniz.
  • Yüz dolgu uygulamasının ardından sauna, hamam gibi aşırı sıcak ya da aşırı soğuk ortamlara girmeyin.
  • Yüze dolgu yapılan gün fazla mimik kullanmamaya çalışın.
  • Yüzde dolgu uygulamalarından sonra 4-6 saat kadar yüzünüzü su ile temas ettirmeyin.
  • Mümkünse yüze dolgu uygulandıktan sonra bir gün makyaj yapılmamalıdır.

Yüz Dolgusu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Yaygın olarak kullanılan hyalüronik asit içerikli yüz dolgu işleminin kalıcılık etkisi 6-12 ay kadar sürmektedir. Bu kalıcılık etkisi kişiden kişiye değişebilir. Yüz dolgu işleminde kullanılan dolgu maddesinin kalıcı ve geçici özellikte çeşitleri bulunmaktadır. Hyalüronik asit içerikli yüz dolgusu zamanla erir ve yok olur; çünkü bu dolgu doğal bir maddedir. Yüz dolgusu işleminin kalıcılık süresi yüz dolgu maddesinin türüne ve kişisel özelliklere göre değişir. Bazı kişilerde yüz dolgusu işleminin kalıcılığı 18-24 aya kadar görülebilmektedir. Kısacası yüz dolgu işleminin kalıcılığına kişinin cilt yapısı, yaşı, dolgu maddesinin kalitesi, kullanılan dolgu oranı, dolgu tekniği etki edebilir.

Yüz dolgu işleminin içeriği hyaluronik asit maddesidir. Hyaluronik asit zaten vücutta olan doğal bir maddedir. Bunun için yüz dolgusu bir komplikasyon yaratmaz. Ancak enjeksiyon işlemine bağlı olarak dolgu sonrası bazı hassasiyetler görülebilir. Yüze dolgu uygulama sonrası 3-4 gün şişlik, kızarıklık ya da morluk olabilir. Bu durum kısa süreli ve geçicidir. Bazı kişilerde bu etkilerin hiç biri görülmez. Yüz dolgusu sonrası bu etkiler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Yüz dolgu sonrası şişlik oluşmasının sebebi dolgu maddesinin su tutma özelliğidir.

Yüz dolgusu fiyatı uygulanacak bölge sayısına bağlı olarak belirlenir. Bunun için standart bir yüz dolgusu fiyatı belirtmek doğru olmaz. Yüz dolgusu fiyatı; kaş arası dolgusu, elmacık kemiği dolgusu, alın dolgusu, burun ucu dolgusu, çene dolgusu gibi kaç bölgeye yapılacaksa bu bölge sayısına göre belirlenir. Tek bir bölge yapılacaksa bu planlamaya göre yüz dolgusu fiyatı belirlenir.

Yüze dolgu fiyatları konusunda bilgi almak için bizi arayın.

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Benzer Uygulamalarımız

icon-angle icon-bars icon-times