Search

Botoks

İçerik Listesi

Botoks (Botox) ; genetik faktörler, yaşın ilerlemesi ya da aşırı mimik kullanımı sonrası ortaya çıkan kırışıklıkları gideren medikal estetik bir işlemdir. Kısacası botoks kırışıklıkları gidermek ya da önlemek için kullanılan bir tedavidir. Botoksu genellikle göz çevresi, kaş arası, alın, burun kökü gibi alanlara uygulamaktayız. Uygulama yapılan bölgeye göre kaş botoksu, alın botoksu şeklinde isimlendirilir. Yüz botoks uygulamaları dışında botoks, aşırı terleme tedavisi için de kullanılmaktadır. Koltuk altı botox ile bu soruna da çözüm sağlamaktadır. Botoks kısa sürede

Botoks (Botoks) Nedir?

Botoks (Botoks) “Onabotulinumtoxina” adlı biyolojik bir maddeden üretilen üründür. Botoks bir yılan zehri değildir. Botoks, protein esaslı bir ilaçtır. Botoks sonrası amaç, kaslarda istenilen yönde ve istenilen düzeyde kontrollü bir felç oluşturmadır. Yüz bölgesinde deri altında birçok minik kas bulunmaktadır. Bu kasların kasılması ile zaman içerisinde yüz derisinde kırışıklıklar oluşur. Botoks uygulaması ile istenilen kaslarda belirli bir süre; yani geçici olarak bir hareket kaybı oluşturulur. Yüz botoksu ile kırışıklıklar yok edilir ve kişiler daha genç ve taze bir görünüme sahip olur.

Yüz Bölgesinde Botoks Kullanım Alanları Nelerdir?

Botoks yüz bölgesindeki kırışıklıkları önlemek amacıyla kaş, alın, göz çevresi, dudak çevresi gibi sorun görülen her alanda kullanılabilir. Kırışıklığın var olduğu bölgede uygun alanlar belirlenir ve botoks enjeksiyonu yapılır. En sık uygulanan alanlardan biri göz çevresidir. Kaz ayağı çizgileri de denilen bu kırışıklıklara göz çevresi botoks işlemi ile çözüm sağlanır. Alın botoksu da sık yapılan bir işlemdir. Alın bölgesindeki çizgi ve kırışıklıklarda etki sağlar.

Yüz botoksu uygulama alanlarından biri de kaş arasındaki dikey çizgilerdir. Bu çizgilerin giderilmesi için kaş arası botoksu yapılır. Kaşlarının düşük olduğunu düşünen kişilere kaşların şekillendirilmesi ve kaldırılması için kaş botoksu uygulanabilir. Burun bölgesinden dudaklara uzanan dikey çizgiler ve kırışıklıklar için de botoks kullanılır. Özellikle ağız kenarından çeneye doğru inen çizgi ve kırışıklıklarda etki sağlar. Çene bölgesi kırışıklarında da çene botoksu uygulanabilir. Yanaktaki sarkmalar yaşla beraber görülen estetik problemlerdendir. Botoks bu konuda da destek sağlar.

Botoks yüz bölgesindeki asimetrik sorunların giderilmesi amacıyla da uygun kişilerde kullanılabilir. Örneğin; gülüş anında bir asimetri varsa bu sorun giderilebilir. Gülerken üst diş etinin fazla belirgin olması durumunda da botoks ile estetik görsel bir etki sağlanabilir. 

Diş sıkma ve sürekli çiğneme hareketi yapmak bazı kişilere masseter kasının büyümesine yani çene kasının büyümesine yol açabilir. Çenedeki bu kas genişliği, görüntüsel olarak kişiyi rahatsız edebilir. Bu sorunda uygulanan masseter botoksu ile kaslar çalışmaz ve zamanla zayıflar; bu da ilerleyen süreçte kişinin kare yüz görüntüsünü yumuşatır V şekline dönmesini sağlar. Masseter botoksu işlemine V hattı – V line botoksu da denilmektedir.

Başka Hangi Alanlarda Botoks Kullanılır?

Yüz bölgesi dışında boyun ve dekolte bölgelerindeki kırışıklık ve çizgi sorunlarında da botoks kullanılır. Botoks ayrıca ter bezlerini bloke edici etkisiyle aşırı terleme sorununa da çözüm sağlar. Koltuk altı botoksu, aşırı terleme ile sosyal ve iş yaşamı etkilenen kişiler için oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.

Botoks Kimlere Uygulanır? Botoks İçin Yaş Sınırı Var mıdır?

Kırışıklık problemi olan her yaşta kadın ve erkeklerde botoks işlemi uygulanabilir. Botoks, sinir-kas sistemi hastalıkları olan kişilere, kanama problemi yaşayanlara, hamilelere ve emzirme döneminde olan kadınlara uygulanmaz.

Botoks tedavi amaçlı daha erken yaş gruplarında uygulanabilse de kozmetik amaçlı olarak uygulanması için önerilen yaş sınırı 25’tir. 25 yaşından itibaren botoks işlemi uygulanabilir. Botoks erken yaşlarda olası kırışıklık oluşumlarını önleme; daha ileri yaşlarda ise kırışıklık varsa bu sorunu gidermek amacıyla kullanılır.

Botoks hakkında bilgi almak için formu doldurun.

Botoks Nasıl Yapılır?

Botoksu, geçici bir süreyle kasları zayıflatan veya felç eden bir ilaç olarak tanımlayabiliriz. Botoks, enjeksiyon şeklinde uygulanır; yani botoks iğnesi ile belirli bölgelere enjekte edilir. Botoks iğnesi; çok ince uçlu bir enjektördür. Bu işlem öncesinde bir acı hissedilmemesi için anestezik bir krem sürülür. Bu krem, botoks iğnesi kaynaklı bir acı hissedilmesini engeller. Daha sonra problemli olan alanlara botoks enjeksiyonu sağlanır. Botoks işlem süresi uygulama bölge sayısına göre değişebilse de genellikle 10-15 dakika sürer.

Botoks

Botoks Etkisi Ne Zaman Başlar, Ne Kadar Sürer?

Botoks uygulaması ile kırışıklık sorunu pratik bir şekilde belirli bir süre için yok edilir. Botoks uygulandığı gün itibari ile etkisini 3-4 gün içinde göstermeye başlar. Botoks tam etkisini 7-10 gün içinde gösterir. Botoks işleminin yarattığı etki kişiden kişiye değişse de genellikle 7-8 ay etkisi sürer. Botoks, bu süreden önce ya da sonra etkisini yitirmişse botoks uygulaması tekrarlanabilir. Genellikle ilk uygulama dönemlerinde 4-5 ayda bir, daha sonraki uygulamalarda 6 ayda bir, düzenli uygulama yapıldıktan sonra ise yılda bir kez yapılacak botoks işlemi yeterli olur.

Botoks işleminin uygulanma sıklığı kişinin sahip olduğu yüz kaslarının büyüklüğüne ve yüz kaslarını kullanma sürekliliğine göre değişebilir. Örneğin; erkeklerde botox uygulaması daha sık olabilir; çünkü erkekler daha geniş yüz kaslarına sahiptirler. Eğer kadın-erkek fark etmeksizin kişi çok mimik yapıyorsa da botoks işleminin sık aralıklarla uygulanması gerekebilir.

Randevu Talep Edin

Süreç:

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Botoks Öncesi ve Sonrası

Botoks öncesi ve sonrası dönemde dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

  • Botoks öncesi kan sulandırıcı ilaçların kullanımı en az 7 gün önce doktor onayı ile kesilmelidir.
  • Alkol tüketimi botoks işleminden 7 gün önce bırakılmalıdır. Çünkü alkol alımı botoks sonrası kanama ve buna bağlı morarma riskini artırabilir.
  • Yüz botoksu ya da diğer alanlara yapılan botoks sonrası kişi hemen gündelik yaşamına devam edebilir.
  • Botoks tedavisi sonrası en 12 saat süreyle dik pozisyonda duruş sağlanmalıdır. Öne eğilme hareketinde bulunulmamalıdır.
  • Botoks sonrası ilk 24 saat yüz üstü yatmayın.
  • Mümkünde botoks sonrası ilk 6 saat duş alınmamalı, yüz sıcak suyla yıkanmamalıdır. Yüzünüzü yıkarken soğuk su kullanmaya özen gösterin.
  • Botoks sonrası 1-2 gün yoğun egzersiz yapılmamalıdır.
  • Botoks enjeksiyonu sonrası ilk gece yüksek yastık kullanın ve sırt üstü şekilde daha dik pozisyonda uyuyun.
  • Botoks ardından 1-2 gün sauna, hamam gibi aktiviteler yapmayın.
  • Botoks sonrası ilk günler yüz kaslarınızı çalıştırmamaya dikkat edin.
  • Cilt bakımı ya da Mezoterapi gibi işlemlerinizi botoks uygulaması ile aynı gün yaptırmayın.
  • Havuz aktivitesi enfeksiyon riski açısından botoks sonrası en az 5 gün süreyle yapılmamalıdır.
  • Botoks uygulandıktan hemen sonra güneş koruyucu ve nemlendirici kremlerinizi kullanabilirsiniz. 

Botoks Konusunda Sık Sorulan Sorular

“Botoksun zararları var mıdır” sorusu da botoks işleminde en çok merak edilen konulardan biri. Evet, botoks bir toksindir; ancak deneyimli hekimler botoks uygulama derecesini ve uygulama alanlarını bildiği için bu işlem kişiye fayda sağlar. Deneyimli hekimler tarafından uygun dozlarda yapılan botoks uygulamaları yüzde korkma ya da şaşırma ifadesi gibi olumsuz durumlarda ortaya çıkan kırışıklıkların önüne geçer ve botoks sonrası kişiye fresh denilen genç bir görünüm sağlanır. 

Botoks işleminin sağlık üzerine ciddi bir yan etkisi yoktur. Botoks sonrası komplikasyonlar da çoğunlukla görülmemektedir. Ancak botoks sonrası bazı kişilerde uygulama alanlarında kızarıklık olabilir. Bu etkiler genellikle botoks enjeksiyonundan 24 saat sonra geçer. Kimi kişilerde de nadiren botoks sonrası ilk 24 saatte morarma ve şişlik olabilir.

Botoks ağrılı bir işlem değildir; çünkü botoks enjeksiyonu öncesi uygulama yapılacak alanlara anestezik bir kremle lokal uyuşturma sağlanır. Tabi botoks iğnesi ile acı hissetme durumu kişinin acı eşiğine göre değişebilen bir durumdur. Botoks uygulama sonrası da genellikle kişi bir ağrı, acı hissetmez.

Doğal sonuçlar yakalamada botoks uygulama tekniği oldukça önemlidir. Botoks işleminde uygulama yapılacak alanların doğru olarak belirlenmesi ve doğru doz uygulanması kişiye doğal bir ifade sağlar. Deneyimli hekimler tarafından doğru tekniklerle uygulanan botoks işlemi kişiye doğal ve canlı bakışlar sağlar. Kısacası botoks sonrası şaşkın ya da donuk bir ifade olmaz.

Botoks işlemi her kişide uygulanacak bölge farklı olacağı için değişkenlik gösterir. Kısaca kişinin enjeksiyon yapılacak bölge sayısına göre botoks fiyatı belirlenir. Bunun için standart bir botoks fiyatı belirtmek doğru olmaz. Yapılacak muayene sonrasında yüz botoksu ya da farklı alanlara yapılacak botoks uygulaması ile botoks fiyatı kişiye özel olarak belirlenir.

Botoks fiyatı konusunda bilgi almak için formu doldurun.

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Benzer Uygulamalarımız

icon-angle icon-bars icon-times