Search

Meme Küçültme Sonrası Emzirme Mümkün Mü?

Prof. Dr. Orhan Babucçu
Prof. Dr. Orhan Babucçu
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
İçerik Listesi

Meme küçültme sonrası emzirme fonksiyonunun korunması büyük memeleri nedeniyle mutsuz olan ve meme küçültme ameliyatı olmak isteyen birçok kadının merak ettiği konuların başında gelir. Evet, meme küçültme emzirme yeteneğine etki edebilecek nitelikte bir operasyondur; ancak uygulanacak koruyucu cerrahi teknikler ile hastanın süt bezleri, süt kanalları korunabilir ve ileride yaşanacak bir hamilelik sonrası bebek sorunsuz bir şekilde emzirilebilir. Meme küçültme ameliyatı ve bu ameliyatın ileride emzirme fonksiyonunu olumsuz etkileyip etkilemediğini detaylı bir şekilde öğrenmek için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Meme Küçültme Ameliyatı Ve Emzirme Sorunu

Büyük göğüsler birçok kadında fiziksel sorunların yanı sıra psikolojik sorunlara da yol açabilen ve estetik cerrahi yöntemle çözüm aranan bir problemdir. Bu anlamda meme küçültme estetiği, iri meme ve sarkık meme sorunu yaşayan her kadın için kurtarıcı bir cerrahidir. Göğüs küçültme, fazla meme dokusunun ağırlığından kurtulmayı ve daha dik ve estetik göğüslere sahip olmayı sunan bir meme estetiğidir.

Neredeyse her kadının hayali dik, dolgun göğüslere sahip olmaktır; fakat bunun yanında birçok kadın da aynı zamanda emzirme fonksiyonunu kaybetmek istemez. Maalesef şehir efsanesi haline gelen yanlış bilgiler yüzünden birçok kişi meme küçültme sonrası kesinlikle emziremeyeceğini düşünüyor ve bu nedenle meme küçültme estetiğine sıcak bakmıyor. “Meme küçültme emzirme yeteneğini ortadan kaldırır “gibi bir düşünce kesinlikle yanlıştır. Emzirme fonksiyonlarını koruyan meme küçültme cerrahi yöntemleri günümüzde sıklıkla uygulanmaktadır. Hasta ileride emzirmeyi planlıyorsa meme küçültme estetiği öncesi bunu mutlaka estetik cerrahı ile ayrıntılı bir şekilde konuşmalıdır.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Süt Kanalları Zarar Görür Mü?

Meme küçültme emzirmeye engel mi? Meme küçültme emzirme fonksiyonunu bozar mı? Bunlar, meme küçültme sonrası bebek sahibi olmayı düşünen kadın hastalarımızın sıklıkla sorduğu sorular. Meme küçültme cerrahisi temel olarak memedeki doku, yağ ve derinin belirli bir oranda alınarak meme küçültme ve meme dikleştirmenin sağlandığı, deneyim gerektiren zor bir estetik ameliyattır. Bu cerrahi süreçte müdahale edilen meme bölgesinde emzirme fonksiyonuna etki edebilecek süt kanalları da bulunur. Eğer kişinin meme yapısı doğru bir şekilde incelenmez ve süt kanallarını koruyucu bir plan çizilmezse meme küçültme sonrası süt kanalları zarar görebilir ve kişi emzirme yeteneğini kaybedebilir.

Meme Küçültme Ameliyatı hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Meme Küçültme Süt Kanallarını Nasıl Etkiliyor?

Meme küçültme operasyonu; belirlenen oranda meme dokusunun, yağın ve derinin alındığı bir estetik ameliyattır. Bu planda istenilen meme profiline ulaşmak için süt kanallarının ve süt bezlerinin bir kısmı da alınabilir. Meme küçültme operasyonu ile ilgili inanılan ve doğru zannedilen bazı yanlış bilgiler de var. Örneğin; birçok kişi küçük memelerin daha az süt üretme yeteneği olduğunu düşünüyor. Halbuki büyük memeye sahip olmak daha çok süt verme, daha çok süt üretme anlamına gelmez. Kısacası süt üretme, memenin boyutu ile alakalı bir durum değildir. Yani memenin küçülmesi ile süt verme yeteneği azalmaz. Kişinin fizyolojik olarak zaten süt verme kapasitesi o seviyededir. Tam tersi aşırı büyük memeler kimi zaman süt kanallarının ve süt bezlerinin fonksiyonunu bozabilecek durumlar yaratabilir.

Meme Küçültmede Emzirme Fonksiyonu Koruyucu Teknikler

Meme küçültme estetiğinde uygulanan çeşitli teknikler ile büyük memeler küçültülür ve sarkık memeler daha dik bir forma getirilerek yeniden şekillendirilir. Tabi bu süreçte uygulanan tekniklerle yapılan kesilerin yeri, çıkarılan meme doku miktarı, meme doku türü kişinin ileride emzirme yeteneğini etkileyebilir. Ancak uygulanacak koruyucu meme küçültme teknikleri ile ameliyat sonrası dönemde kişi bebeğini rahatlıkla emzirebilir. Meme küçültme ya da diğer adıyla mamoplasti sürecinde, hastanın meme yapısına bağlı olarak uygulanan teknikler ile emzirmeye etki eden süt bezleri, süt kanalları ile meme başı korunarak süt verme fonksiyonu korunabilir.

Meme Küçültme Estetiğinde Süt Fonksiyonu Nasıl Korunuyor?

Genel anestezi altında yapılan ve 3- 4 saat aralığında süren meme küçültme ameliyatlarında emzirme fonksiyonunun korunması için doğru miktarda dokunun çıkarılması gerekir. Memeleri küçültme her hastada farklı seviyede olacağı için; yani her hastadan farklı oranda meme dokusu, yağ ve deri alınacağı için cerrahi kişiye özel olarak hesaplanmalı ve planlanmalıdır.

Meme küçültme estetiğinde emzirme yeteneği korunacaksa meme yapısındaki bazı sinirlere, bezlere, süt kanallarına ve meme ucu hissinin kaybedilmemesine dikkat edilmelidir. Meme ucunun süt kanallarıyla bağlantısının kopmamasına önem verilmelidir. Bunun için kişinin anatomik meme yapısı ayrıntılı incelenmeli meme küçültme estetiği buna göre şekillenmelidir. Eğer ileride bir hamilelik düşünülüyorsa ve bebek emzirme planlanıyorsa meme küçültme ameliyatı öncesi yapılan görüşmelerde bu noktalar mutlaka tartışılmalıdır.

Meme küçültme estetiği planlanırken eğer hasta hiç doğum yapmamışsa ve ileride emzirme planlıyorsa süt verme fonksiyonu koruyan, en az derecede hasar veren cerrahi teknikler uygulanmalıdır. Yapılması planlanan meme küçültme estetiği ile emzirme süreci yakın bir tarih olacaksa, doğum yapıp emzirme süreci tamamlandıktan sonraki sürece meme estetiğini ertelemek daha doğru olabilir. Daha önce doğum yapmamış ve emzirmemiş hastaların bilmesi gereken en önemli konu ise; bir anne adayı hiçbir ameliyat olmamış olsa da süt verme oranı ya da şansı yüzde 70 civarındadır. Eğer aklınızda en ufak bir şüphe varsa, meme küçültme gibi meme estetiği ameliyatlarını en son çocuğunuzu emzirip bu süreci bitirdikten sonra yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Randevu Talep Edin

Süreç:

  • Operasyon Türü: Meme Küçültme Ameliyatı
  • Operasyon Süresi: 3-4 saat
  • Anestezi: Genel anestezi
  • Hastanede Yatış Süresi: 1 Gece
  • İyileşme süresi: 6 ay

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Popüler Hizmetlerimiz

Popüler Yazılar

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
icon-angle icon-bars icon-times
Paylaş
Bağlantıyı kopyala