Search

Mezoterapi

İçerik Listesi

Mezoterapi, cilt gençleştirme ve nemlendirme amaçlı çeşitli vitamin mineral aminoasit ve nem tutucu, leke açıcı ve sıkılaştırıcı maddelerin deri altına enjekte edilmesidir. Cildin kaybettiği nem, vitamin, aminoasit ve mineral desteği, deri altına ufak iğneler yardımıyla enjekte edilir. Mezolifting denilen bu yöntemle yüz, boyun ve dekolte bölgesinde oluşan kırışıklıkları ve yaşlanma etkilerini geriletebilirsiniz.

Estetik amaçlı tıbbi bir işlem olan mezoterapi ile mineral, vitamin, aminoasit, enzim, bazı farmakolojik ve homeopatik ilaçların karıştırılarak deri veyahut yağ dokusunun altına enjekte edilir. Bu yöntemle cilt altındaki kolajen ve elastin gibi yapıları uyararak artışını ve yenilenmesini sağlar. . Yani enjekte edilen çözelti hedeflenen bölgeye en kısa sürede ulaşarak dokuları tamire başlar, yenilenmesini sağlar. Enjekte edilen çözelti çok çeşitli mineraller, cilt yenileme için gerekli vitaminler, kollajen amino asitleri, nükleik asitler ve enzimler içerebilir. Deri ya da yağ dokusunun altına uygulanan içeriğin karışımı her bir duruma, tedavi edilecek alana göre değişebilir ve kişiye özeldir.

Cilt gençleştirme için, mezoterapinin tekrarlayan seanslar halinde  uygulanması, cildin elastikiyetini ve nemlendirme kapasitesini artırarak genel görünümünde bir iyileşme sağlar. Cilt; taze, parlak ve genç  görünür. Bu etkiye “mezo-parlama etkisi” denir. Enjekte edilecek olan karışımda hyaluronik asit kullanılmış ise bu uygulamaya “mezo lifting (kaldırma)” adı verilir. Mezoterapi, aynı zamanda yüzdeki ince kırışıklıkları da azaltır. Yüzün görünümü daha genç  ve taze hale gelir. Mezoterapinin diğer kullanım alanları sellülit tedavisi, saç mezoterapisi, lipoliz mezoterapisi ile bölgesel incelme gibi uygulamalardır.

Mezoterapi Nedir?

Çevresel faktörler, hormonlar, yaşlanma, yapısal ve moleküler bozulma cilt üzerinde zararlı etkilere sahiptir. Dr. Michael Pistor tarafından ilk kez 1952’de geliştirilen mezoterapi; kolajen ve elastin üretimini uyararak cansız ve yorgun görünen cildi iyileştirmek için tasarlanmış minimal invaziv bir prosedürdür. Mezoterapi yalnızca donuk, yorgun görünen cildi canlı, sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşturmakla, yüzeysel kırışıklıkların görünümünü azaltmakla kalmaz, aynı zamanda yavaş kan dolaşımını iyileştirerek vücudun yaşlanan toksinleri atmasına yardımcı olur.

Mezoterapi uygulamak için özel geliştirilmiş Mezoterapi iğnesi ile cilt içine enjeksiyonlar yapılır. Mezoterapi seansını  güvenli ve acısız bir şekilde gerçekleştirebilen ‘guns’ adı verilen elektronik enjektörler de bulunmaktadır. Uygulanacak bileşenler her zaman kişiye  ve tanıya bağlı olarak seçilmelidir.

Mezoterapi hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanır?

‘Mezoterapi hangi durumlarda uygulanır?’, ‘Mezoterapi ne işe yarar?’ soruları şu şekilde cevaplandırılabilir;

Tedavi gerektiren cilt bölgesinin orta kısmına özel bir solüsyon enjekte edilerek uygulanan mezoterapi cildi yenileyen, cilt kırışıklığı ve cilt sarkmalarına karşı etkili olan doğal ve faydalı bir yöntemdir. Mezoterapi sayesinde cildin yenilenmesi sağlanır. Nitekim mezoterapi uygulamasıyla cildin kırışıklıkları azaltılarak genç bir görünüm kazanılmış olur. 

Öte yandan mezoterapi cilt kırışıklıkları ve yıpranması başlanmadan da uygulanabilir. Zira ciltte yıpranma belirtileri başlamadan uygulanabilecek mezoterapi ile etkili sonuçlar kolayca alınabilir. Mezoterapi; estetik amaçlı uygulanabildiği gibi eklem hastalıları ve bazı damar hastalıkları için de tercih edilebilir. 

Mezoterapinin uygulanabildiği durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir; 

  • Karın , uyluk,, kalça, bacaklar, kollar ve gıdı  gibi bölgelerdeki yağların lipolizi ve bölgesel incelme  
  • Ciltteki kırışıklıkları, sarkmaları ve çizgileri azaltmak
  • Saç dökülmesini engellemek amacıyla
  • Deri çatlaklarında ve güneş lekelerinde
  • Gözaltı torbaları ve gözaltı morluklarında
  • Bölgesel zayıflama amaçlı uygulanabilir
  • Yara ve yanık izlerinde
  • Deri çatlaklarında

Yüz Mezoterapisi (Mezoterapi Yüz)

Yüz mezoterapisinde bir diğer adıyla mezoliftingde mikroiğnelerle besleyici vitaminler ve ilaçlar küçük miktarlarda karıştırılarak cildin içine ve altına direkt olarak verilir. Mezoterapi ile cilt etkili maddelerden kısa sürede faydalanabilir. Mezolifting; cildin pürüzsüz, genç ve yenilenmiş görünmesini sağlamak için cildi dolgunlaştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. Mezolifting oldukça etkili bir anti-aging tedavidir.

Dehidrasyon cildin dokusunu önemli ölçüde etkiler. Nemini kaybetmiş ciltler  donuk ve sağlıksız bir görünüme neden olabilir. Yüz için mezoterapi  aynı zamanda cildi derinlemesine beslemeye, nemlendirmeye  ve canlandırmaya yardımcı olan epidermisin alt katmanlarına özel vitamin ve mineraller sağladığı için susuz kalmış ciltler için harika bir çözüm olur.

Mezoterapi

Vücut Mezoterapisi

Mezoterapi; yüz ve vücuttaki sarkmaların azalmasına yardımcı olur. Vitaminler ve mineraller cildi besler, yeni kolajen üretimini artırır, gevşek cildin sorunlu bölgelerini etkili bir şekilde sıkılaştırmaya ve gençleştirmeye yardımcı olur. Vücut mezoterapisiyle amaçlanan şey sorunlu bölgeye küçük dozlarda ürün  enjekte ederek cilt kalitesini arttırmak, sıkılaşmayı sağlamaktır. .

Selülit Tedavisinde Mezoterapi

Selülitten  bahsederken, selülit ve lokalize yağ yüklenmesinin iki farklı şey olduğunu bilmek önemlidir. Zira selülit (hidrolipodistrofi) cildin yüzeysel kısmında  oluşur. Mezoterapinin amacı, her selülite özel bir tedavi uygulamaktır. Selülit palpe edilirken sahip olabileceği görünüme göre farklı şekillerde ortaya çıkacaktır. Bu aynı zamanda klinikopatolojik bir formla eşleşecektir. Sarkık selülit, yağ selülit, lifli selülit, fibro-sklerotik selülit ve turuncu cilt selüliti, su tutulmasının neden olduğu selülit tedavisinde mezoterapi her hastaya ve yaşlarına ve spesifik selülitin yaşına bağlı olarak bu özel durumun bilgisiyle doğrudan bağlantılı olacaktır. 

Sonuç olarak selülit, üstesinden gelinmesi son derece zor olabilen sorunlardan biridir. Selülit tedavisinde sorunlu bölgelere özel mezoterapi ilaçları uçlu iğneyle besin maddelerinin özel selülit giderici karışımı enjekte edilir. Enjekte edilen özel ilaç bölgedeki yağ bloklarını azaltarak dolaşımını artırır. Uygulamaya düzenli olarak devam edilirse selülit azalmaya başlar.

Bölgesel Yağları Azaltmak İçin Mezoterapi

Mezoterapi, karın, bel, kol ve bacaktaki bölgesel yağlanmaların giderilmesinde de uygulanabilmektedir. Mezoterapi göbek yağı ve diğer bölgesel yağlanmalar için mikrosirkülasyonu iyileştirir ve yağ birikintilerinin vücuttan atılmasını sağlar.

Randevu Talep Edin

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Çatlaklar İçin Mezoterapi

Mezoterapi ciltte oluşan çatlaklar için kullanılan en etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Vücuttaki çatlaklar için özel olarak hazırlanan, vitamin, mineral, enzim gibi maddelerin kullanıldığı karışımlar cildin orta tabakasına mikro enjeksiyon yöntemiyle uygulanır. Mezoterapi çatlak tedavisi bu nedenle inatçı çatlakların görünümünü azaltmaya, cildin tonunu ve dokusunu yumuşatmaya yardımcı olabilir. Mezoterapi ile verilmesi şeklinde uygulanan bir tedavi yöntemi ve son derece etkili.

Saç Dökülmesi İçin Mezoterapi

Saç mezoterapisiyle saçın gereksinim duyduğu vitaminler, mineraller, proteinler, vs. saçlı deri içine ince iğnelerle direkt olarak enjekte edilir. Saç mezoterapisiyle zayıflayan saçların yeniden uzaması amaçlanır. Saç büyümesini ve saç dökülmesini kontrol altına almak için biotin, hyaluronik asit ve silika gibi besin maddelerinin yanı sıra saç köklerinde kan dolaşımını artıran vitamin ve maddeler kombinasyonu olarak uygulanır. Bu karışımlar küçük dozlarda doğrudan saç köklerine uygulanır.

Dermis içine uygulanan bu enjeksiyon, saç köklerindeki hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. Bu sayede de dokuların canlanmasına uygun ortam hazırlanmış olur. Nitekim mezoterapi, daha sağlıklı, daha kalın ve daha dolgun görünen saçlar için saç köklerindeki hücresel metabolizmanın uyarılmasını, mikro sirkülasyonu artırmak için uygulanır.

Mezoterapi Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Tedaviden en az 24 saat önce alkollü içecek tüketilmemelidir.
  • Mümkünse tedaviden 2 hafta önce antiinflamatuar / kan sulandırıcı ilaçlardan kaçınılmalıdır. (Aspirin, E vitamini, ginkgo biloba, ginseng, St.John’s Wort, Omega 3 / Balık Yağı takviyeleri, Ibuprofen, Motrin, Advil, Aleve ve diğer NSAIDS gibi ilaçlar ve takviyeler kan sulandırıcı etkiye sahiptir bu tür ilaçların kullanılması morarma riskini artırabilir ve enjeksiyonlardan sonra bölgede şişlik oluşur.
  • Mezoterapi uygulanacak bölgede kızarıklık, uçuk veya leke varsa randevunuzu en az 24 saat önceden yeniden planlayın. Doktorunuz gerek görürse mezoterapiden önce size bir anti-viral ilaç önerebilir.

Mezoterapi Nasıl Uygulanır?

  • Hastanın genel sağlık durumu ve tıbbi geçmişi öğrenilmek istenecektir. Kan-idrar tahlili de istenebilir. 
  • Mezoterapi her ne kadar cerrahi bir işlem olmazsa da aneztezik krem uygulanabilir. Mezoterapi ayakta uygulanan bir işlemdir.
  • Mezoterapi işleminde kişiye özel mikro iğne ile bir dizi enjeksiyon uygulanır. Kullanılan enjeksiyonlar seçilen tedavi bölgesine göre cildin 1-4mm derinliğine uygulanabilir. Hedeflenen etkiye ulaşılması amacıyla mezoterapiye 3-15 defa ihtiyaç olabilmektedir.
  • Mezoterapide pansumana ihtiyaç duyulmaz.

Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Tedavi edilen bölgeye masaj yapmaktan kaçınmalısınız.
  • 24 saat boyunca yorucu egzersiz yapmaktan kaçınmalısınız.
  • Uygulama sonrası havuz-denize girilmemelidir.
  • 72 saat boyunca güneşle direk temastan kaçınılmalıdır. 
  • Mezoterapi sonrası aşırı miktarda alkolden ve tuz tüketmekten kaçınılmalıdır. 
  • Mezoterapi sonrası şişlik oluşursa soğuk kompres uygulanabilir.
  • Mezoterapi sonrası hafifçe yüksekte uyumaya çalışılmalıdır.

Mezoterapi Konusunda Sık Sorulan Sorular

Mezoterapi işleminden hemen sonra hastanın derisinde küçük kabarcıklar görülebilir, bazen çok az kanama lekesi olabilir. Kanama birkaç saniye sonra durur. Genellikle kalıcı yan etkiler yoktur. Sadece alerji veya hamilelik durumunda bazı tedaviler önerilmemektedir. 

Mezoterapi uygulamasının herhangi bir riski yoktur. Deri altına vücuda yararlı maddeler enjekte edilerek uygulanan bu tedavi ciltte kızarıklık, ezik ve geçici morluklara neden olabilmektedir. Bunlar enjeksiyon bölgelerindeki küçük etkilerdir.

Mezoterapide seansların her biri ortalama 20-15 dakika sürmektedir.

Kılcal mezoterapinin bileşimi, hastanın alopesi nedenine göre kişiselleştirilir. Saç için uygulanan mezoterapide şunlar enjekte edilebilir:

  • Androgenetik alopeside enzim redüktazın hormonal düzenleyicileri.
  • Saç büyümesini uyararak kan akışını artıran ve saç folikülünün gelişimini destekleyen vazodilatörler.
  • Büyüme faktörlerinin üretimini destekleyen ve oksidatif strese karşı koyan oligelementler.
  • Epitelin rejeneratif faktörleri: folikülün metabolizmasını iyileştiren ve saçı güçlendiren vitaminler.

İğneli mezoterapi uygulamasına alternatif olarak geliştirilen iğnesiz mezoterapi; mezoterapi yaptırmak isteyen fakat iğneleme işleminden korkan hastalar için son yıllarda sıklıkla uygulanmaktadır. Mezopeeling olarak adlandırılan iğnesiz mezoterapi ile ağrı ve acı olmadan cildi yenilemek mümkün hale gelir. Mezopeeling uygulaması ile ciltte iğne kullanmadan, iğnesiz olarak bio güçlendirme ve canlandırma sağlanır.

Mezoterapi daha çok saç ve yüz mezoterapisi şeklinde uygulanmaktadır. Saç mezoterapisinde temel amaç saçı güçlendirmek, saç dökülmesini önlemek ve saçı yoğun haline geri döndürmektir. Yüz mezoterapisinde ise cildin nemini geri kazanması, canlandırması, kırışıklıkları gidermesi ve daha genç bir görünüme kavuşması amaçlanır. Bu uygulamalar yapılırken uygulama alanlarına anestezik etkiye sahip krem ​​veya solüsyonlar sürülerek ağrı hissi ortadan kaldırılır.

  • Hamilelerde ve süt veren annelerde
  • Kronik kalp hastası ve diyabet hastalarında 
  • Sürekli olarak kan sulandırıcı ilaç kullanmak zorunda olanlar
  • Kanser tedavisi gören hastalar 
  • Mezoterapi esnasında kullanılacak herhangi bir ilaçtan dolayı alerjik reaksiyon geçirme riski olan kişiler
  • Kanama bozukluğu olanlar 
  • Ürtiker hastalığı olan kişiler
  • İmmünolojik hastalığı olan kişiler

Dermapen uygulaması, cildin en üst tabakası olan epidermise zarar vermeden, cildin derinden yenilenmesini sağlayan bir mikroiğneleme yöntemidir. Dermapen uygulamasıyla hedeflenen başlıca şey cildin kendi iyileşme mekanizmasını harekete geçirmektir. Bununla birlikte dermapen uygulamasıyla mikroskobik kanallar oluşturmadan hemen öncesinde veya sonrasında uygulanacak mezoterapi ve PRP işlemlerinin daha hızlı, daha derine etki etmesi de amaçlanır.

Mezoterapi işlemi fiyatlarını öğrenmek, operasyonun süreci hakkında detaylı bilgi edinmek için bilgi formu doldurabilir, randevu alabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Benzer Uygulamalarımız

icon-angle icon-bars icon-times