Search

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Memeler Tekrar Büyür Mü?

Prof. Dr. Orhan Babucçu
Prof. Dr. Orhan Babucçu
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
İçerik Listesi

Meme küçültme ameliyatı sonrası memeler tekrar büyür mü? Bu soru, büyük memeleri nedeniyle fiziksel ve psikolojik sıkıntılar yaşayan ve bu durumdan oldukça mutsuz olan kadınların meme estetiği sürecinde aklına takılan en önemli sorulardan biridir. Meme küçültme estetiği zaten temel olarak fazla meme dokusunun, yağın ve derinin alındığı bir estetik ameliyattır. Uygun tekniklerle yapılan meme küçültme ameliyatı sonrası normalde memelerde tekrar büyüme görülmez. Ancak hastanın ideal kilosunu korumaya ve aşırı kilo almamaya dikkat etmesi gerekir. Aksi takdirde küçültülen memelerde yağ dokusu açısından büyüme olabilir. Kısacası meme küçültme ameliyatı sonrası memelerin tekrar büyüme olasılığı nadir olsa da yaşanabilir.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Memede Büyüme ve Sarkma

Yaşanan boyun- omuz ve sırt ağrıları, meme sarkması nedeniyle pişik ya da kötü koku problemi, rahatça istediği kıyafeti giyememe, hareket etmenin kısıtlanması, aynaya baktığında vücudunu beğenmeme gibi birçok neden kadınları meme küçültme estetiğine yönlendiriyor. Meme küçültme ameliyatı olanlar tüm bu fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklardan kısa sürede kurtulabiliyor. Meme küçültme ya da diğer adıyla küçültme mamoplasti sonrası meme ideal boyutlarına getirilir ve kişi hayal ettiği daha küçük ve dik göğüslere kavuşur. Kişiye özel olarak planlanan ve belirlenen tekniklerle gerçekleşen meme küçültme estetiği sonrası normalde memede tekrar büyüme olmaz. Peki, “küçültülen memeler tekrar büyür mü?” sorusu neden hastalar tarafından hala sorulmaya devam ediyor. Çünkü meme küçültme estetiği sonrası kilosuna dikkat etmeyen ve aşırı kilo alan kişilerin memelerinde yağ dokusunda artış yaşanabilir. Bu da memelerin büyümesine ve zamanla yeniden meme sarkmasına yol açabilir. Bunu önlemek için hastanın göğüs estetiği sonrası bazı noktalara dikkat etmesi gerekir.

Meme Küçültme Nasıl Yapılıyor?

Başarılı bir meme küçültme ameliyatında göğüsler nasıl küçültülüyor? Meme küçültme ameliyatı kişinin meme yapısı incelenerek yapılan hesaplama sonrası meme dokusu, yağ dokusu ve fazla derinin cerrahi olarak alınması ile yapılır. Fazla olan meme dokuları hedeflenen estetik meme görünümüne kavuşmak için alınır ve meme küçültme sağlanır. Her kadının meme şekli, meme yapısı farklı olsa da memeler temel olarak meme dokusu, yağ dokusu, süt kanalları ve sinirlerden oluşur. Ayrıntılı muayene ve tetkikler sonucunda memenin ne kadar küçültüleceği planlanır. Genel anestezi altında 3- 4 saat aralığında süren göğüs küçültme estetiği operasyonları çoğunlukla “Ters T Skar” ve “Vertikal Skar” teknikleri kullanılır. Bu yöntemlerden hangisinin uygulanacağına kişinin yaşına, meme yapısına, meme sarkma derecesine göre karar verilir. Kişide yoğun bir meme sarkması varsa “Ters T Skar” yöntemi yapılır.

Meme Küçültme Ameliyatı hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Meme Küçültme Ameliyatı Mamografiyi Etkiler Mi?

Göğüs küçültme olarak da adlandırılan meme küçültme hem estetik hem de sağlık için yapılan bir ameliyattır. Kısacası sadece güzellik için yapılan bir estetik ameliyat değildir. Kişi sadece görselliği açısından değil büyük memeleri nedeniyle fiziksel olarak da zorlanır. Örneğin; iri memeler sebebiyle sırt ve boyun ağrıları yaşayabilir. Yine büyük memeleri nedeniyle pişik, yara gibi cilt sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Tüm bu yaşam kalitesini düşüren sebeplerle daha sağlıklı bir bedene ve daha estetik bir meme görünüme kavuşmak için meme küçültme ameliyatı olmayı tercih eder.

Kişiye en uygun teknik ile doğal göğüslere ulaşmayı sağlayan meme küçültme estetiği genel anestezi altında gerçekleşir ve yaklaşık olarak 3- 4 saatlik bir sürede tamamlanır. Göğüs küçültme estetiğinde kişinin meme yapısına göre “Ters T Skar” ya da  “Vertikal Skar” teknikleri ile meme küçültme sağlanır. Başarılı bir meme küçültme için ameliyat öncesinde mutlaka ayrıntılı muayeneler, gerekli test ve tetkikler yapılır. Tüm bu değerlendirmeler ışığında yapılan meme küçültme ameliyatı gibi estetik operasyonlar daha sonra yapılabilecek mamografik incelemelere engel oluşturmaz. Kısacası meme küçültme ameliyatı mamografiyi etkilemez. Meme küçültme sonrası mamografi de yapılabilir. Bu süreçte de mamografi çekilirken bir sorun yaşanmaz. Eğer kişinin ailesinde meme kanseri hikayesi varsa meme küçültme ameliyatı ile cerrahi olarak alınan meme dokuları patolojik inceleme için de gerekliyse kullanılabilir.

Meme Ameliyatı Sonrası Mamografi Çekilir Mi?

Meme küçültme ameliyatı, büyük memeleri olan ve bu durumdan rahatsız olan kadınlar tarafından tercih edilen bir meme estetiğidir. Yağ dokuları, fazla cilt ve meme bezlerinin hacmi azaltıldığı için daha komplike bir estetik işlemdir. Bu nedenle ayrıntılı bir meme incelemesi gerektirir. Memeye müdahale yapılabilir mi, memede herhangi bir sorun var mı, ne kadar doku alınmalı tüm meme yapısı hakkında ayrıntılı bilgi elde edilmelidir. Bunun için meme küçültme öncesinde mamografi gibi görüntüleme yöntemlerinden yararlanılır. Meme küçültme ameliyatı sonrası da hasta 40 yaş altı ise sadece ultrasonografi, üstü ise USG ve mamografi ile yıllık periyotlarla takip edilir.

Meme Küçültme Öncesi Ve Sonrası Mamografinin Önemi

Meme küçültme öncesi ve sonrası dönemde ultrason incelemesi yapılması ve mamografi çekilmesi gerekir. Çünkü göğüs küçültme ameliyatı öncesi ve sonrası dönemde yapılan bu değerlendirmeler hastanın meme yapısı hakkında önemli veriler sunar. Öncesi ve sonrası taramalarla tüm tablolar değerlendirilebilir ve taramalar istendiği takdirde karşılaştırılabilir. Meme küçültme ameliyatı öncesi ve sonrası süreçte yapılan bu tarama sonuçları mutlaka saklanmalıdır. Mamografi zaten kişinin durumuna göre 35-40 yaşından sonra periyodik olarak önerilen bir tarama yöntemidir. Özellikle ailesinde meme kanseri hikayesi olan kadınların meme küçültme gibi göğüs estetiği operasyonları öncesi ve sonrası dönemde buna dikkat etmesi gerekir.

Randevu Talep Edin

Süreç:

  • Operasyon Türü: Meme Küçültme Ameliyatı
  • Operasyon Süresi: 3-4 saat
  • Anestezi: Genel anestezi
  • Hastanede Yatış Süresi: 1 Gece
  • İyileşme süresi: 6 ay

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Popüler Hizmetlerimiz

Popüler Yazılar

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
icon-angle icon-bars icon-times
Paylaş
Bağlantıyı kopyala