Search

Çene Botoksu \ Masseter Botoksu

İçerik Listesi

Masseter botoks (masseter botox) ya da diğer adıyla çene botoksu, masseter kası küçültme amacıyla yapılan bir botoks uygulamasıdır. Masseter botoks ile çene kası çalışması belirli bir süre için azaltılır  ve çene kası kalınlaşması engellenerek yüz şekli yeniden biçimlendirilir. Çene botoksu, alt yüz bölgesindeki şekil bozukluklarını gidermek için uygulanan bir enjeksiyon tekniğidir. Özellikle uyurken dişleri sıkma davranışı gösterdiği için yüz şekli artık kare yüz profiline dönen kişiler tarafından tercih edilen masseter botoksu işleminin temel hedefi yüzü inceltme ve daha estetik bir çene profili sağlamaktır.

Masseter Kası Nedir?

Masseter kası, vücuttaki çiğneme kaslarından biridir. Masseter kası; yani çene kası, alt çenenin aşağı yukarı doğru hareket etmesini sağlayarak çiğneme fonksiyonunu yerine getirir. Çiğneme kas grubunun en önemli üyesi olan masseter kası, en yoğun olarak dişleri sıkma anında aktive olur. Masseter kasının tek taraflı kasılması alt çeneyi kendine çeker. Masseter kasının çift taraflı kasılması ise; alt çenenin yukarı hareket etmesini ve ağzın kapanmasını sağlar. Masseter kası, yiyecekleri çiğnemeyi sağlayan güçlü bir fonksiyona sahip kastır. Masseter kası, testosteron hormonu nedeni ile erkeklerde daha gelişmiş durumdadır.

Çene Kası\ Masseter Kası Neden Gelişir?

Masseter kası fazla çalışması durumunda çiğneme kasları aşırı bir şekilde gelişir ve kare yüz görünümünün oluşmasına neden olur. Çene kasının fazla çalışması sonrası yaşanan bu masseter kası büyümesine masseter hipertrofisi de denilir. Masseter kasının fazla gelişmesinin birçok nedeni olabilir. En sık görülen nedeni gece uyurken dişleri sıkma davranışıdır. Geceleri uyurken dişleri sıkmak,  masseter kasının sürekli çalışmasına neden olur ve zamanla çene kası büyümesi yaşanır. Stres gibi nedenlerle kişi gün içinde de dişlerini sıkma davranışı gösterebilir. Masseter kası büyümesi yapısal nedenlerden de kaynaklanabilir.

Masseter kası büyümesi için kesin bir neden olmasa da, sakız çiğneme gibi yoğun çiğneme hareketi de masseter kası geliştirme özelliğine sahiptir. Sakız çiğnemenin çene kasını güçlendirdiği söyleyebiliriz. Tüm bu masseter kasını çalıştıran davranışlar, zamanla kare yüz denilen köşeli bir çene görünümüne yol açar.

Çene botoksu \ Masseter botoksu hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Neden Çene Botoksu \ Masseter Botoksu Yapılmalı?

Masseter kası büyümesi; yani çene kasının fazla çalışması hem fiziksel hem de estetik açıdan kişiye rahatsızlık verebilen bir sorundur. Çene botoksu, öncelikle diş gıcırdatma ve diş sıkma gibi önemli sağlık problemlerin giderilmesi için tıbbi olarak bir tedavi sağlar. Masseter botoksu, diş ve çene üzerinde oluşan yüksek baskıyı azaltır ve hem dişlerin hem de eklemlerin zarar görmesine engel olur. Diş sıkma sorunu zamanla çene eklemi ağrısına da yol açabilen bir sorundur.

Masseter kası; yani çene kasının fazla gelişimi yüzün alt bölümünde geniş ve köşeli bir görüntü oluşmasına neden olur. Bu görünüm, özellikle kadınlarda daha sert ve erkeksi bir profile yol açar. Çene botoksu, kare yüz de denilen bu köşeli yüz görünümün giderilmesini ve daha orantılı bir yüz şekli elde edilmesini sağlar. Masseter botoksu, kare çene görünümünün giderilerek yüzün zamanla V formunu almasını destekler.

Çene Botoksu

Çene Botoksu \ Masseter Botoksu Nedir?

Çene botoksu, masseter kasının yer aldığı çene kısmına; yani yüzün alt bölümüne uygulanan ve bu alanda inceltme sağlayan medikal estetik bir işlemdir.  Çene botoksu, masseter kasının çalışmasını kontrollü bir şekilde azaltır ve kas gelişimi engellenir. Örneğin; gece uyurken dişlerini sıkma davranışı gösteren kişilerde masseter kası fazla gelişir. Bu kişilerde kare çene profili ön plandadır. Masseter botoksu, uygulama sonrasında çene küçültme sağlayarak yüzü inceltme özelliği gösterir. Kısacası kişi kare yüz profilinden kurtulur ve daha oval bir yüz görünüme sahip olur. Bu açıdan masseter botoks uygulaması halk arasında kare çene estetiği olarak da bilinir. Çene kaslarına botoks uygulaması kare yüz görünümünün zamanla giderilmesini sağlar ve kişi daha estetik görünen oval bir yüz profiline sahip olur.

Çene Botoksu \ Masseter Botoksu Nasıl Yapılıyor?

Çene botoksu öncesinde uygulama yapılacak bölge ilk olarak antiseptik bir solüsyon ile temizlenir. Ardından enjeksiyon işlemine bağlı bir acı hissedilmemesi için anestezik krem ile bölgenin uyuşturulması sağlanır. Anestezik krem sürüldükten sonra uyuşma sağlanması için 15-20 dakika kadar beklenir. Daha sonra çene botoks enjeksiyon işlemine başlanır. Masseter botoks iğnesi; çok ince uçlu bir enjektördür. Çene botoksu, masseter kası üzerinde belirli noktalara yapılan enjeksiyonlarla gerçekleşir. Çene botoks işlem süresi genellikle 15 dakika kadar sürer.

Masseter botoks enjeksiyonu, çene bölgesi kaslarında rahatlama sağlar ve diş sıkma ya da çiğneme ile oluşan yoğun kuvveti engeller. Bu şekilde geceleri uyurken diş sıkma ya da diş gıcırdatma sorunları ortadan kalkar. Çene botoksu dozu, çene bölgesinde uygulama masseter kası büyüklüğün ve kuvvetine göre değişir. Masseter kası üzerinde doğru noktaları hedef almak ve doğru dozda botoks enjeksiyonu uygulamak işlemin başarısı için önemlidir. Masseter botoksu sonrası kişi hemen sosyal ya da iş yaşamına devam edebilir.

Genellikle sağ ve sol çene kasının derin bölgesine kişinin durumuna göre değişen miktarlarda  çene botoksu uygulanır. Yüzeyel dokuya botoks yapmamak, mimik kaslarının etkilenmemesi anlamında çok önemlidir. Masseter botoks ile aynı seansta yüz bölgesinde ihtiyaç görülen alın, kaş ya da göz çevresine de Botoks uygulaması yapılabilir

Randevu Talep Edin

Süreç:

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Çene Botoksu \ Masseter Botoksu Kimlere Yapılır?

Çene botoksu hem tıbbi tedavi hem de estetik amaçlı yapılabilen bir işlemdir. 18 yaşını geçen ve diş sıkma ya da diş gıcırdatma sorunu yaşayan kadın, erkek herkese uygulanabilir. Diş sıkma problemi haricinde yapısal olarak da çene kası büyüklüğü yaşanabilir. Çene kası çok gelişen kişilerin yüzü, zamanla kare yüz denilen bir profil alır.

Masseter kasının fazla çalışması ile oluşan bu köşeli yüz görünümü özellikle kadınlar tarafından istenmeyen bir durumdur. Bu kare yüz şekli görünümünden rahatsız olan ve kurtulmak isteyen kişiler için masseter botoksu ideal bir yöntemdir. Çene botoksu, hamilelik ve emzirme dönemlerinde uygulanmaz. Çene botoksu işleminin uygulanması için kişinin genel sağlık durumunun iyi olması ve önemli bir hastalığının olmaması gerekir.

Çene Botoksu \ Masseter Botoksu Öncesi Sonrası

  • Çene botoksu öncesinde özel bir hazırlık süreci gerektirmeyen bir işlemdir.
  • Çene botoksu işlem öncesi hekiminize genel sağlık durumunuz ve kullandığınız tüm ilaçlar konusunda bilgi verin.
  • Masseter botoksu öncesinde kan sulandırıcı ilaçların işlem öncesinde bırakılması gerekir.
  • Alkol alımı çene botoksu sonrası kanama ve buna bağlı morarma riskini artırabilir. Alkol tüketimi çene botoks işleminden 7 gün önce bırakılmalıdır. 
  • Çene botoksu sonrası sosyal ve iş yaşamınıza hemen dönebilirsiniz.
  • Masseter botox sonrası çene bölgesi sert darbelere karşı korunmalıdır.
  • Çene bölgesine sert hareketlerle dokunmayın ya da masaj yapmayın.
  • Çene botoks işleminden sonra en az 12 saat süreyle dik pozisyonda duruş sağlayın. Öne eğilme hareketinde bulunmayın.
  • Çene botoksu uygulanmasının ardından 12 saat süreyle fazla çiğneme hareketi gerektirecek sert gıdaların yenilmemesi önerilir. İlk gün daha yumuşak ve sıvı besinler tüketilebilir.
  • Masseter botoksu sonrası 6-8 saat süreyle makyaj yapmayın. 
  • Çene botoksu sonrası ilk 24 saat yüz üstü yatmayın.
  • Masseter kasına yapılan çene botoksu sonrası ilk 6 saat duş alınmamalıdır. Yüz bölgesi, bir süre sıcak suyla yıkanmamalıdır. 
  • Çene botoksu sonrası genelde görülmese de enjeksiyon işlemine bağlı olarak hafif derecede şişlik ve morluklar olabilir. Bu etkiler oldukça normaldir ve kişinin cilt yapısına göre değişir. Morluk ve şişlik gibi etkiler masseter botoks işleminden birkaç gün sonra geçer.
  • Çene botoksu sonrası 1-2 gün yoğun spor aktiviteleri yapılmamalıdır.
  • Masseter botoks enjeksiyonu sonrası ilk gece yüksek yastık kullanın ve sırt üstü şekilde dik pozisyonda uyuyun.
  • Çene kaslarına botoks uygulamasının ardından birkaç gün hamam, sauna, havuz gibi aktivitelerden uzak durun.
  • Cilt bakımı ya da Mezoterapi gibi işlemleri çene botoks uygulamasından birkaç gün sonra yaptırabilirsiniz.
  • Kare çene estetiği de denilen masseter botoks işlemi uygulandıktan sonra yüzünüzü güneşten koruyun. Yoğun faktörlü güneş koruyucu kremler kullanabilirsiniz.

Çene Botoksu \ Masseter Botoksu Tedavisi Konusunda Sık Sorulan Sorular

Masseter kası, çene botoksu ile zaman içerisinde hacmen küçülme gösterir. Masseter kasının geniş görüntüsü azalır ve çene hattı estetik bir şekilde belirginleşerek yüz “V formu” alır. Kişiden kişiye değişse de çene botoksu genellikle 2-3 uygulama sonrası etkisini göstermeye başlar. Birkaç seans çene botoks uygulaması sonrası kare yüz şekli, şekilsel olarak değişim gösterir.

Çene kası bölgesine yapılan masseter botoks etkisi kişiden kişiye değişim göstermekle birlikte genellikle 4-6 ay arasında kalıcılık gösterir. Çene botoksu işleminin daha kalıcı etki göstermesi için düzenli aralıklarla tekrarlanması gerekir. Kısacası tek uygulama olarak gerçekleşen masseter botoks işlemi uzun süre kalıcı etki sağlamaz. 4-6 ay gibi aralıklarla çene botoks işleminin tekrarlanması etki süresini uzatır.

Enjeksiyon şeklinde uygulanan çene botoksu ile geçici olarak masseter kası çalışması durdurulur. Çene botoksu ile masseter kası üzerindeki güç, kontrollü bir şekilde zayıflatılır. Bu etkinin sağlanması için her kişiye ayrı dozda bir botoks uygulanması gerekir. Kısacası kişiye özel bir planlama ile çene botoks süreci sağlanır. Masseter botoks fiyatı da bu çerçevede belirlenir. Bunun için standart bir masseter botoks fiyatı belirtmek mümkün olmaz.

Masseter botoks fiyatı konusunda bilgi almak ve randevu oluşturmak için bizimle iletişim kurun.

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Benzer Uygulamalarımız

icon-angle icon-bars icon-times