Search

Kaş Kaldırma

İçerik Listesi

Yaşlanmayla birlikte zamanla sarkan ve görünümü değişen kaş bölgesi üst göz kapağının üzerine düşer. Kaşların sarkması kişiyi yüzünün olduğundan daha yaşlı, üzgün veya yorgun  bir hal almasına neden olabilir. Kaş kaldırma estetiğiyle hastanın daha genç, dinamik ve etkileyici görünüme sahip olması amaçlanır.

Kaş Kaldırma Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Kaş kaldırma estetiği cerrahi işlem veya cerrahi işlem gerektirmeyen yöntemlerle gerçekleştirilebilir. Cerrahi yöntemler arasında kaş askısı, klasik kaş kaldırma ve ‌endoskopik kaş kaldırma bulunurken, ameliyatsız kaş kaldırma yöntemleri arasında ise ‌botoks, dolgu ‌ultracel / HİFU, iple germe  işlemleri vardır.

Kaş Kaldırma Estetiğinin Etkileri Nelerdir? Kaş Kaldırma Estetiği Neden Tercih Edilir?

  • Kaş kaldırma estetiğinin ardından daha genç bir görünüm sağlanmış olur.
  • Kaşların yukarı kaldırılmasının ardından gözler belirginleşerek daha büyük görünür.
  • Kaşlara kavisli bir etki kazandırılmış olur.
  • Dinamik, etkileyici bir yüz görünümü sağlanır.
  • Kaş kaldırma estetiğiyle birlikte yaşa bağlı alında oluşan kırışıklıklar azalır.
  • Üst göz kapaklarındaki sarkmalarda azalma sağlanır.
  • Kaz ayağı görünümünde azalma sağlanır.

Botoks Uygulamasıyla Kaş Kaldırma Nasıl Yapılır?

Kaşlarını kaldırmak isteyip de cerrahi işlemlerden çekinen kişiler için kısa sürede tamamlanabilen, botoks uygulamasıyla ameliyatsız kaş kaldırma işlemi yapılabilir. Botoks ile kaş kaldırma işlemi yapılan kişiler bir iki gün içinde yüzündeki değişimi fark edebilir. Botoks ile kaş kaldırma uygulamasına işlemin yapılacağı kişiye uygun olacak şekilde kaş şekli tasarlanarak başlanır. Tasarımın belirlenmesinin ardından lokal anestezik etkisi olan kremler bölgeye uygulanır. Lokal anestezik kremlerin uygulanmasının ardından botoks işlemi, kaslardaki bozulmayı minimalize edecek şekilde kişiye küçük dozlarda uygulanır. İşlem sırasında botulinium toksini ince uçlu iğnelerle, önceden belirlenen noktalara kaşın kalkmasını sağlayacak şekilde enjekte edilir. Botoks uygulamasıyla kaş kaldırma işlemi 3-10 dakika içinde tamamlanır. Kaş görünümünün yeni halinin korunması amacıyla bu teknik 4-6 ay aralıkları içinde tekrarlanmalıdır.

Kaş kaldırma hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Dolgu İle Kaş Kaldırma

Kaş uçlarındaki düşüklükleri gidermek için dolgu uygulamarından faydalanılabilir. Kaşların düşük olan uç kısımlarının altına yapılan ufak miktarlardaki dolgu uygulamaları, bu bölgede bir lifting etkisi yaratarak kaşların yukarıya kalkmasını sağlar. Diğer dolgu işlemlerindeki gibi anestezik krem uygulamak yeterlidir. İşlem yapılan alanı birkaç gün basınç yaratan uygulamalardan ve pozisyonlardan korumak yeterlidir. Etkisi seçilen malzemeye göre 6-12 ay sürmektedir.

Ultracel İle Nasıl Kaş Kaldırılır?

‌‌Ultracel tedavisi ile ciltte herhangi bir yara izi oluşturulmadan cildin 4.5 mm derinine kadar ulaşılabilir. Ameliyatsız kaş kaldırma yöntemlerinden ulterapi ile kaş kaldırma işlem süresi yaklaşık 10 dakika sürmektedir. ‌Ultracel  işleminin etkileri hemen görülse de ortalama olarak 3 aylık bir sürede istenilen maksimum etkiye ulaşır. Odaklanmış ultrason dalgalarının yardımıyla cilt altında yeniden kolajen yapılanması tetiklenerek, ciltte sıkılaşma, gerilme sağlanır ve kaşlardaki düşüklük giderilir.

Kaş Kaldırma

Endoskopik Yöntemle Kaş Kaldırma Nasıl Yapılır?

Endoskopik teknik; günümüzde en çok tercih edilen güncel kaş kaldırma tekniğidir. Zira endoskopik kaş kaldırma uygulamasıyla, ameliyatsız uygulamalara göre çok daha kalıcı sonuçlar elde edilebilir. Operasyon yaklaşık 1-1,5 saat sürer. Endoskopik yöntem mikro kameralar yardımı ile uygulanır. Herhangi bir iz bırakmayan ameliyat, saçlı derinin iç kısmından başlayarak birkaç küçük delik açılarak gerçekleştirilir. Saçlı deri içerisinde bir kaç santimlik bir kesim ile yapılır. İçeriden kaşlar yukarı çekilerek kaldırılır, kaşlara istenilen şekil verilir. 

Endoskopik yöntemde geleneksel yönteme göre operasyon süresi daha kısadır. İşlem sonrası daha az ödem görülür ve hastalar sosyal hayatına daha kısa sürede döner. 

Klasik Kaş Kaldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Klasik kaş kaldırma ameliyatında hastanın şakak kısmından saçlı deri çıkartılır ve bu bölge germe şeklinde yapılır. Ancak bu prosedürde saçlı deri içerisine yapılan uzun dikiş hatlarının süreç içinde genişleyerek saçsız alanlar oluşturması ve saçlı derinin bir zaman sonra elastiğini kaybetme ihtimali bu prosedürün etkisinin kalıcı olmamasına neden olabilir.

Randevu Talep Edin

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Kaş Askısı Yöntemi Nasıl Yapılır?

Kaş askısı yöntemi lokal anestezi altında uygulanabilen cerrahi kaş kaldırma tekniklerindendir. Ancak bu teknik günümüzde çok tercih edilmemektedir. Bunun nedeni  kaş askısı yönteminin uzun süreli kalıcılığı olmamasıdır. Kaş askısı yöntemiyle saç çizgisi ön sınırından açılan küçük bir delik içinden geçirilen bir delikle kaş istenilen pozisyondan asılabilir. Fox eyes yöntemi olarak popülerize olmuş, kaş askısı işleminde; kas kuvveti iplerin çekme etkisini kısa sürede yendiği için ameliyat teknikleri ile uzun süreli sonuçlar elde edilmesi önerilmektedir.

Cerrahi Yöntemle Kaş Kaldırma Yöntemleri Sonrası Neler Olur?

Cerrahi yöntem sonrası hastaların alınlarında şişliklerin oluşması gayet normaldir. Ameliyat sonrası alına soğuk kompres uygulanabilir. Keza ameliyat sonrası ilk bir iki gün hastalar geçici bir süre için kaşlarını ve alınlarını hareket ettirmekte zorluk çekebilir. Hastalar çoğunlukla ameliyattan sonraki ilk haftanın sonunda alınlarındaki hafif şişliklerin yok olması ile birlikte kendilerini büyük oranda iyileşmiş hissederler. Kaş kaldırmada en çok tercih edilen endoskopik yöntemde bir ila iki gün hastanın dinlenmesi için yeterli bir süredir. Hastanın hastanede yatmasına gerek olacak bir durum yoktur. Kaş kaldırma işlemlerinde ağrı genellikle önemli bir sorun değildir. Bununla birlikte, baş ve kaşın üst kısmında kulaktan kulağa bir miktar rahatsızlık ve gerginlik vardır. Çoğu hasta, ameliyat gecesi alnını gergin ve bir şekilde uyuşmuş olarak tanımlar. İhtiyaç duyması halinde hastalara ağrı kesici ilaçlar verilecektir. Ameliyattan sonraki 2. gün duş almaya izin verilir. Ameliyat sırasında düğümlenmiş saçları yıkamak ve temizlemek için saç kremi kullanılmalıdır. Sıcak su, saç kurutma makinesi ve tarak uygularken dikkatli olunmalıdır.

Kaş Kaldırma Konusunda Sık Sorulan Sorular

Kaş kaldırma ameliyatından kaynaklanan komplikasyonlar nadir görülmektedir. Bu ameliyat genellikle herhangi bir büyük sorun yaşanmadan gerçekleştirilir. Kaş kaldırma ameliyatındaki riskler çoğu ameliyattaki risklerle benzerdir. Tüm ameliyatlardaki olası komplikasyonlarından bazıları şunlardır:

  • Anestezi reaksiyonu
  • Hematom veya seroma (deri altında çıkarılması gerekebilecek kan veya sıvı birikimi)
  • Enfeksiyon ve kanama
  • Yara izi
  • Alerjik reaksiyonlar
  • Ek prosedürler gerektirebilecek tatmin edici olmayan sonuçlar.

Kaş kaldırma ameliyatında çok nadir görülebilen komplikasyonlar ise şunlardır:

  • Geçici veya kalıcı sinir hasarı
  • Değiştirilmiş saç çizgisi
  • Saç veya cilt kaybı
  • Geceleri rahatsızlık

Tiroid hastalığı nedeniyle göz küresinde çıkıklık şikayeti olanlar, glokom veya daha önce geçirilmiş göz ameliyatı gibi önemli bir tıbbi geçmişi olan, gerçekçi olmayan cerrahi beklentileri olan kişilere kaş kaldırma estetiği uygulanmaz.

Kaş kaldırma estetiğinde hangi tekniğin hasta için uygun olduğunun belirlenmesi, kaşlara ve alına dikkat gösterilerek genel yüz anatomisinin ameliyat öncesi dikkatli bir analizini içerir. Plastik cerrahınız aşağıdakilerin kapsamlı bir analizini yapacaktır:

  • Altta yatan kemik özelliklerinize göre kaş pozisyonu
  • Üst göz kapaklarınızın konumu ve şekli
  • Ön saç çizginizin konumu
  • Yüz ve alın cildinizin kalitesi ve tonu
  • Alnınızın genel yüksekliği
  • Alın kaslarınızın altında yatan ton

Bu iki prosedür arasındaki temel fark, ameliyat edilen yüz bölgesidir. Kaş kaldırma, cilde ve yüzün üst bölgelerindeki bölgelere odaklanırken, yüz gerdirme yüzün alt kısmındaki cilde odaklanır. Bu, yüzünüzün ve boynunuzun orta bölümünü içerir. Yüz gerdirmenin amacı kırışıklıkları azaltmak ve cildi sıkılaştırmaktır.

Kaş kaldırma estetiği fiyatlarını öğrenmek, operasyonun süreci hakkında detaylı bilgi edinmek için bilgi form doldurabilir, randevu alabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Benzer Uygulamalarımız

icon-angle icon-bars icon-times