Search

Meme Küçültme Sonrası Meme Ucunda His Kaybı Olur Mu?

Prof. Dr. Orhan Babucçu
Prof. Dr. Orhan Babucçu
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
İçerik Listesi

Büyük memelerin daha estetik bir form almasını sağlayan meme küçültme ameliyatı iri ve sarkık meme yapısına sahip birçok kadın için kurtarıcı bir estetik cerrahidir. Bu süreçte meme küçültme estetiği ile hayalindeki dik göğüslere kavuşmayı isteyen kadınları korkutan konulardan biri ise meme küçültme ameliyatı sonrası meme uçlarında his kaybı durumudur. Bu nedenle meme küçültme estetiği öncesi hastalarımız sıklıkla “meme küçültme ameliyatı sonrası meme uçlarında his kaybı olur mu?” sorusu ile karşımıza gelirler. Peki, gerçekten meme küçültme ameliyatı sonrası meme uçlarında his kaybı yaşanır mı?

Meme Küçültme Ameliyatında Meme Uçlarına Dokunulur Mu?

Meme küçültme ameliyatı sürecinde, büyük meme yapısından belirlenen oranda fazla doku, yağ ve deri alınır. Aynı zamanda meme dikleştirme teknikleri ile meme yeni bir forma getirilir. Kısacası meme küçültme cerrahisi ile büyük meme küçültülürken aynı zamanda simetrik ve dik meme şekli kazandırılır. Meme küçültme ameliyatı doğru tekniklerle yapılırsa tatmin edici, başarılı sonuçlar sunan bir göğüs estetiğidir. Meme küçültme ameliyatında kişinin meme yapısına göre meme başı bölgesi ve altına doğru bir kesi ile cerrahi sağlanır. Memeden fazla yağ ve dokular alınırken; meme ucuna giden sinirlerin mümkün olduğunca korunması da amaçlanır.

Meme Küçültmede Uygulanan Teknikler Ve His Kaybı

Göğüs küçültme ameliyatlarında “Ters T Skar” ve “Vertikal Skar” teknikleri uygulanır. Uygulanan doğru teknikler ile meme küçültme estetiği sonrası meme ucu hissi kişinin durumuna, meme yapısına göre değişse de yüzde 50-90 oranında korunabilir. Bu tekniklerden vertikal skar yöntemi ile meme küçültme sağlanırken cerrahinin yoğunlaştığı alan meme başı çevresi ve meme başından aşağı inen bölgedir. Meme küçültmede uygulanan bir diğer yöntem olan “Ters T Skar” tekniği de yine meme başı çevresinde ve meme altına doğru ters T şeklinde bir kesi açılarak bu bölgede yapılır. Meme küçültme cerrahisinde fazla meme dokusu alınırken aynı zamanda meme uçlarının konumu hesaplanmalı ve fonksiyonlarının korunması esas alınmalıdır.

Meme ucunda kalıcı bir his kaybı yaşanmaması için meme küçültme ameliyatının doğru tekniklerle uygulanması önemlidir. Bu nedenle her memeye aynı teknikle uygulama yapmak doğru değildir. Her kadının meme yapısı ayrıdır. Hastanın meme yapısı ayrıntılı incelenmeli ve meme küçültmede sinir koruma adımlarına göre özel bir cerrahi plan çizilmelidir.

Meme Küçültme Ameliyatı hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Meme Küçültme Sonrası Memede His Kaybı Geçici Mi?

Genel veya lokal anestezi altında uygulanan meme küçültme ameliyatı ortalama olarak 3-4 saat kadar sürer. Bu süre zarfında zaten meme bölgesinde bir acı ya da ağrı hissedilmez. Meme küçültme ameliyatı sonrası dönemde ise göğüs bölgesinde kesilere bağlı olarak ağrı ya da uyuşukluk görülebilir. Meme küçültme estetiği sonrası meme uçlarında his kaybı görülmesi oldukça doğaldır. İlk zamanlarda görülebilen meme ucundaki bu his kayıpları geçici özelliktedir. Ödem ve morluklar yaklaşık olarak 2 hafta içinde azalarak geçer. Memedeki ve meme ucundaki his kayıpları da zamanla azalır. Göğüs küçültme sonrası doktorunuzun belirteceği sporcu sütyeninin de en az 3 hafta boyunca düzenli bir şekilde takılması göğüs formunun kazanması ve herhangi bir sorun yaşanmaması açısından önemlidir.

Meme Küçültmede His Kaybı Daha Çok Kimlerde Görülür?

Meme küçültme sonrası meme ucunda kalıcı bir his kaybı yaşanmaması için uygulanan teknik önemlidir. Göğüs küçültme sonrası ilk haftalarda meme ucu hissinde azalma doğal bir süreçtir. Bu his kaybı genellikle belirli bir süre devam eder ve birkaç ay içinde kaybolur. Kısacası hasta estetik cerrahi sonrası yaşama belirtilen çerçevede uyum sağlarsa ve her şey yolunda giderse meme küçültme estetiğinden 3-4 ay sonra meme ucu eski duyarlılık seviyesine döner. Hatta meme küçültme sonrası kadınlar genellikle meme ucunun daha hassas olduğunu da söylemektedirler. Çok büyük ve sarkık memeleri olan kadınlarda alınan doku daha fazla olduğu için daha uzun süreli his kayıpları yaşanabilir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi meme küçültme estetiğinde ilk aylarda hangi teknik uygulanırsa uygulansın belirli bir oranda meme başı his azalması olabilir. Meme ucunun ya da memenin alınmasını gerektiren özel bir durum yoksa kalıcı bir his kaybı olmaz. Bazı özel vakalarda operasyon gereği kalıcı bir his kaybı durumu olacaksa zaten hasta meme küçültme ameliyatı öncesi bu konuda bilgilendirilir. Memede his kaybının ölçülmesi ve his kazanımı takibi için her estetik cerrahide olduğu gibi meme küçültme cerrahisi sonrası da düzenli kontroller aksatılmamalıdır.

Meme Küçültme Ameliyatında His Kaybı Neden Olur?

Meme küçültme ameliyatı sonrası hastalarımızın aklına takılan konulardan biri memede ve meme ucunda his kaybı yaşanmasıdır. Peki, kadınlara hayalindeki sıkı ve dik göğüs formunu sunan bu estetik cerrahide neden his kaybı yaşanma olasılığı vardır? Çünkü meme bölgesinde meme ucuna kadar giden birçok sinir mevcuttur. Örneğin; meme dokusunda göğüs kafesinin iki yanından, orta hattan gelen ve sağ-sol memeye giden duyu sinirleri vardır. Bu sinir uçları korunduğu sürece memede ya da meme ucunda his kaybı problemi yaşanmaz.

Meme küçültme estetiğinde kişinin durumuna göre memeden bazen bir kiloya yakın, bazen daha az, bazen de daha fazla doku ve yağ alınır. Bununla birlikte memede sarkan deriye de estetik bir biçimde müdahale edilir. Alınan meme dokusu büyüklüğü arttıkça; yani meme küçültme derecesi arttıkça cerrahi daha yoğunlaşır ve his kaybı riskini kontrol etmek zorlaşabilir.

Randevu Talep Edin

Süreç:

  • Operasyon Türü: Meme Küçültme Ameliyatı
  • Operasyon Süresi: 3-4 saat
  • Anestezi: Genel anestezi
  • Hastanede Yatış Süresi: 1 Gece
  • İyileşme süresi: 6 ay

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Popüler Hizmetlerimiz

Popüler Yazılar

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
icon-angle icon-bars icon-times
Paylaş
Bağlantıyı kopyala