Search

Dudak Dolgusu

İçerik Listesi

Yaşın ilerlemesiyle dudakları hacim ve şekil kaybına uğrayan veya doğuştan ince dudakları olan, dudaklarının bu görünümünden hoşnut olmayan kişilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde kozmetik bir prosedür olan dudak dolgusu tedavisi uygulanır. Dudak dolgusu ince görünümlü veya sınırları yeterince belli olmayan dudakları büyütmek, dolgunlaştırmak, dudaklara şekil vermek, doğuştan veya sonradan olan deformasyonları düzeltmek için uygulanır. Dudak dolgusu yapılış şekli tamamen kişiye ve dudağa özel bir şekilde tasarlanır. Nitekim her dudağın şekli ve yüze oranı farklıdır. Enjekte edilebilir dermal dolgu yöntemi en çok tercih edilen dudak büyütme yöntemidir. Dudak dolgusunda en önemli husus dudağın görünümünde doğallığın bozulmadan abartısız bir görüntünün elde edilmesidir. Dudak dolgularının en güzel taraflarından biri uygulamanın sonucunun derhal görülmesidir. Botoks uygulamasında sonuçların görülmesi birkaç gün sonra olmasına rağmen dudak dolgusu hemen etkisini gösterir.

Dudak Dolgusu Nedir? Botokslu Dudak Nedir?

Dudak dolgusu, dolgun dudaklara sahip olmayı sağlayan estetik bir işlemdir. Yani dudak dolgusu , dudaklara daha dolgun bir görünüm kazandıran enjeksiyonlardır. Enjeksiyonlar esas olarak hyaluronik asitten oluşur. Bazen benzer bir etki için dudak botoksu da uygulanır; ancak dudak botoksu, dermal dolgu maddesi olarak kabul edilemez. Dudak botoksu, dudak üstünde meydana gelen kırışıkların ve çizgilerin giderilmesi adına botulinum toksinin cilt altına enjekte edilmesi ile uygulanır.

Dudak Dolgusu Türleri Nelerdir?

Dudakların ve ağzın çevresine enjekte edilebilecek pek çok dermal dolgu türü vardır. Ancak günümüzde en yaygın dolgu maddeleri hyaluronik aside benzer maddeler içeren ürünlerdir. Hyaluronik asit, vücudun bulunan bağın temel yapısal malzemesidir. Canlılık, parlaklık, nem, renk, cilt gerginliği hyaluronik asidin etkilerindendir. Nitekim hyaluronik asit vücutta bulunan doğal bir maddedir. Bu durum da dudakların hacminin artmasına yardımcı olur. 

Bir zamanlar en yaygın dermal dolgu maddesi olan kollajen ise artık daha az kullanılmaktadır. Zira yeni seçeneklerin etkileri daha güçlüdür. Bununla birlikte yağ enjeksiyonları dolgu maddelerine ciddi bir alternatif oluşturmaktadır. İmplantlar dudakları dolgunlaştırmak için kullanılan diğer yöntemdir. Ancak bu yöntem de günümüzde çok sık uygulanmamaktadır, zira  yan etkileri güncel yöntemlere göre daha fazladır.

Dudak dolgularının faydaları, avantajları nelerdir?

  • Asimetrik dudak şekillerini eşitler
  • İstenilen alanlara doğal dolgunluk katar
  • Dudaklarda ve ağız çevresindeki ince çizgilerin görünümünü azaltır
  • Dudak dolgusu ihtiyaçlara ve isteklere göre özelleştirilebilir
  • Daha genç bir görünüm kazandırır.
  • Daha belirgin bir gülümseme oluşturur.
  • Ağzın köşelerini yukarı doğru çevirmeye yardımcı olabilir.
  • Tedavi non-invaziftir. Tedaviden hemen sonra normal aktivitelerinize devam ettirilebilir.
Dudak Dolgusu hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Dolgu, Dudağın Hangi Noktalarına Uygulanır?

Dudak dolgusu herkesin dudağının aynı bölgesine yapılan standart bir uygulama değildir. Zira bazı kişiler alt dudak bazı kişiler ise üst dudağın daha dolgun bir görünümde olmasını arzu eder. Örneğin dudak kenarı aşağıda olan kişilerde bu bölge desteklenerek daha estetik bir görünüm elde edilebilir.

Dudak dolgusu uygulamalarında dudak kalınlığına dikkat edilmesi önemlidir. Zira dudak kalınlığı her bir kişide farklı bir nokta oluşturur. Nitekim çizgi ve kenarların daha belirgin hale getirilmesi için en uygun işlem orta kalınlık ve elastikiyet sağlayan dolgu uygulamaları olarak gösterilmektedir.

Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu (Dudaklara Dolgu) Nasıl Yapılır?

Enjekte edilebilir dudak dolgusu ortalama 15-30 dakikada uygulanır. Yağ enjeksiyonu bir istisnadır, zira ilgili prosedür enjeksiyon gerçekleşmeden önce vücudun başka bir bölümündeki yağı almak için liposuction uygulaması gerekebilir. 

Enjeksiyonlardan önce, rahatsızlığı hafifletmek için lokal anestezik kullanılır. Bazen dudakları tamamen uyuşturmak için tedaviden önce sinir bloğu enjeksiyonları da yapılabilir. Lokal anestezik ağzı uyuşturmak için diş hekiminde alınan anestezik enjeksiyonlara benzer . Enjeksiyonlardan önce dudaklara buz tutmak da önemlidir. Zira buz uygulaması bölgeyi uyuşturmaya, morarma ve şişmeyi engellemeye yardımcı olur. Enjekte edilecek alanlar dikkatlice işaretlendikten sonra 1 mililitrelik enjektör kullanılarak dolgunun dudaklara enjekte edilmesi sağlanır. Enjeksiyonu takiben, rahatsızlığı hafifletmek ve şişliği kontrol etmek için soğuk uygulama yapılır. Dudaklara dolgu işleminden hemen sonra ruj veya diğer dudak ürünlerinden mutlaka uzak durulmalıdır.

Randevu Talep Edin

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Dudak Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • İşlemden sonra dudaklarınız muhtemelen şişecektir. Enjeksiyon bölgelerinde bir miktar kızarıklık veya morarma da fark edebilirsiniz. Çoğu yan etki küçük çaplı olacaktır.
  • Daha sonra bir buz torbası veya tercihan jel kullanarak dudaklarınıza soğuk uygulayın 
  • Dudak veya diğer dermal dolgu maddelerini aldıktan sonra 24 ila 48 saat boyunca yorucu egzersiz yapmaktan kaçının. Egzersizden kaynaklanan yüksek kan basıncı ve kalp atış hızı, şişliği veya morarma şikayetini daha da kötüleştirebilir. Yürüyüş gibi hafif aktiviteler ise iyi gelebilir.
  • Bol su içmek vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olacaktır. 
  • Tedaviden 48 saat sonra buhar odaları, saunalar gibi yüksek sıcaklıklardan kaçının. Zira yüksek ısı, şişmeyi daha belirgin hale getirebilir.
  • Tedavinizden sonraki günlerde hangi ağrı kesicilerin alınabileceğini doktorunuza sorun. 
  • Şişliği azaltmak için başınızı yastıklar üzerinde yüksekte tutmaya çalışın. Yüz üstü uyumayın.
  • Sigara içmek enfeksiyon riskini artırabilir, bu nedenle dudak dolgusu uygulandıktan sonra sigara içmemek ve sigara içenlerin yanında olmaktan kaçınılmalıdır.
  • Dudak dolgusu sonrası en az 24 saat alkol tüketiminden kaçınılmalıdır.

Dudak Dolgusu Konusunda Sık Sorulan Sorular

Hyaluronik asit dolgu maddelerinin yan etkileri geçicidir ve sadece birkaç gün sürer. Yan etkiler şunları içerir:

  • Şişlik ve morarma
  • Enjeksiyon yapılan yerde kızarıklık ve hassasiyet
  • Dudaklarda veya dudakları çevreleyen bölgede uçukların veya ateş kabarcıklarının (herpes simpleks) görülmesi. Eğer çok sık uçuk çıkıyorsa doktorunuzu mutlaka uyarınız

Daha ciddi yan etkiler veya riskler ise şunları içerebilir:

  • Bir haftadan 10 güne kadar süren şiddetli ve uzun süreli şişlik veya morarma
  • Dudak asimetrisi sorunu (dudak kısımlarının farklı büyüklükte olması)
  • Düzensiz dudak görünümü
  • Enfeksiyon 
  • Doku kaybına neden olan bir kan damarına enjeksiyon 
  • Dudakta yara, sertleşme veya alt dudakta ülser 
  • Dudak çevresinde kızarıklık, şişme veya kaşıntıya neden olan alerjik reaksiyon 
  • Dudakta aşırı şişlik şikayeti oluşması durumunda, yüksek ateş şikayetinde doktorunuza arayın

Çoğu modern dudak dolgusu, vücudun suyu tutmasına yardımcı olan ve doğal olarak oluşan bir madde olan hyaluronik asit olarak bilinen bir bileşen içerir. Dermal dolgu maddelerinde kullanıldığında, hyaluronik asit dudakların hacmini artırabilir, gülüşleri güzelleştirebilir, ağızın köşelerinde ortaya çıkan kırışıklıkları veya ince çizgileri ortadan kaldırabilir ve sahip olan dudaklara ihtiyaç duyulan dolgunluk sağlayabilir. 

Hyaluronik asit dolgu maddelerinin faydaları şu şekildedir:

  • Hyaluronik asit dolgu enjekte edildikten sonra dolgudaki jel dudak dokularını destekler ve şekillendirir.
  • Enjekte edilen madde miktarı kontrol edilebilir, böylece doktor ne kadar dudak hacmi oluşturulacağı konusunda daha iyi kontrole sahip olur.
  • Enjeksiyonlar, istenilen sonuçlar elde edilinceye kadar farklı randevularda kademeli olarak verilebilir.
  • Dudakların hareketinden kaynaklanan yumrular kolaylıkla çözülebilir.
  • Diğer dermal dolgu maddelerine göre daha az morarma ve şişlik görülür
  • Sonuçlar oldukça uzun ömürlüdür; ancak kalıcı dudak dolgunluğu sağlamaz. 

Hyaluronik asit dolgu maddeleri vücutta bulunanlara benzer maddelerden yapıldığından, alerjik reaksiyona neden olma ihtimalleri düşüktür; ancak lidokaine alerji olanlar dudak dolgusu yaptırmadan önce doktorlarına bu durumu belirtmelidir. 

  • Hamile kadınlara
  • Uçuk sorunu olan kişilere (Uçuğun düzelmesi beklenir)
  • İltihaplı cilt problemi olan kişiler
  • Yüz bölgesindeki herhangi bir enfeksiyon, enjeksiyon bölgesine yayılabileceğinden, sinüziti olan  kişiler
  • Bir diş hekiminde randevu alsaydınız (sadece diş temizliği için bile) İdeal olarak enjekte edilebilir dermal dolgu maddeleri ile diş hekimi randevusu arasında bir hafta beklenmelidir.

Kullanılan malzemelere aşırı duyarlı olan kişilere dudak dolgusu yapılmaz.

İlk gün yemesi ve çiğnemesi kolay yiyecekleri tercih edin. Bu şekilde dudaklarınızın enjeksiyon bölgesini bozma olasılığı azalmış olur. Morarma riskini artırabileceğinden, birkaç gün boyunca E Vitamini takviyelerinden de kaçının.

Son derece güvenli bir uygulama olan dudak dolgusunun endişe edilecek hiçbir zararı yoktur. Detaylı bilgi için yan etkileri okuyunuz.

Dudak dolgusu ilerleyen süreçte dudak ölçünüzü küçültmez; ancak dolgu olarak kullanılan hyaluronik asit vücudunuz tarafından yavaşça emilir, bu durum da dudaklarınızda küçülme yanılsaması verebilir.

Dudak dolgusu kalıcı değildir. Nitekim işlem sırasında uygulanan dolgu maddesi ortalama 4-6 ay içinde vücut tarafından emilerek yok olur. Bu süre sonunda dudak dolgusu işlemin tekrarlanması gerekmektedir.

Dudak dolgusundan hemen sonra ruj kullanılmamalıdır. Ruj ve benzeri kozmetik ürünlerin kullanımı için bir iki gün beklemek gerekir.

Ürünü çözmek için bir enzim kullanarak dermal dolguyu çıkarmak mümkündür, ancak buna ihtiyaç duymamız son derece düşük bir olasılıktır.

Dudak dolgusu işlemi fiyatlarını öğrenmek, operasyonun süreci hakkında detaylı bilgi edinmek için bilgi form doldurabilir, randevu alabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Benzer Uygulamalarımız

icon-angle icon-bars icon-times