Search

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Mamografi

Prof. Dr. Orhan Babucçu
Prof. Dr. Orhan Babucçu
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
İçerik Listesi

Her kadın vücudu ile orantılı memelere sahip olmak ister. Özellikle büyük memeleri olan kadınlar yaşadıkları bu fiziksel rahatsızlığa meme küçültme ameliyatı ile çözüm bulmak ister. Ama bu dönemde akıllara takılan konulardan biri meme küçültme ve mamografi ilişkisi oluyor. Hastalarımızdan “Meme küçültme ameliyatı sonrası mamografi yapılabilir mi?” “Meme küçültme ameliyatı mamografiyi etkiler mi?” gibi birçok soru geliyor. “Meme küçültme ameliyatı” ve “meme küçültme estetiği mamografiyi etkiler mi?” bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.

Meme Küçültme Estetiği Ve Mamografi

Meme küçültme ameliyatı ile memeler vücut ile orantılı bir şekilde küçültülerek doğal bir şekilde yeniden biçimlendirilir. Arzu edilen daha küçük ve dik meme görünümüne ulaşmak için hastanın meme yapısına göre fazla doku, yağ ve deri planlı bir şekilde çıkarılarak cerrahi tamamlanır. Bu planlama ise meme küçültme öncesi yapılan meme muayenesi ve tetkiklerine göre şekillenir. Bu konuda en önemli yardımcı araçlar ultrason ve mamografidir. Meme küçültme ameliyatı öncesi mamografi ve meme ultrasonu mutlaka yapılmalıdır. Bu önemli tetkikler meme büyüklüğü, meme yapısı, meme dokusu, meme bezi ve yağ dokusuna ait haritayı çizme konusunda net bilgiler ortaya koyarlar. Bu bilgiler meme küçültmek için uygulanan estetik cerrahi sürecinde oldukça önem arz eder. Çünkü mamografi, memenin ayrıntılı bir şekilde röntgenini çeken ve meme kanseri gibi memedeki önemli sağlık problemlerin belirlenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir.

Meme Küçültme Ameliyatı Öncesi Mamografi Yaptırması Gerekenler

Memede fazla doku, yağ ve derinin alınması amacı ile yapılan meme küçültme ameliyatı öncesinde her hasta ayrıntılı bir şekilde muayene edilir. Her hastanın tıbbi öyküsü detaylı bir şekilde alınır ve fiziksel olarak kontrollerden geçer. Bu süreçte meme yapısı teknolojik yöntemlerden faydalanarak incelenir ve aynı zamanda genel vücut sağlığı da takip edilir.  Büyük memeleri küçültmek için uygulanan bu göğüs estetiği yönteminde ayrıntılı meme muayenesi çok önemlidir. Amaç, meme küçültme öncesi memede ameliyata sağlık açısından engel bir durum olup olmadığı belirlemektir. Ayrıntılı bir meme incelemesi için bu konuda öncelikle ultrason ve mamografi tetkiklerinden yararlanılır. Özellikle mamografi, meme küçültme ameliyatının sorunsuz bir şekilde başlaması için tüm faktörleri değerlendirmek amacıyla net bilgiler sunar.

Yapılan mamografi ölçümü, maalesef ülkemizde de görülme sıklığı giderek artan meme kanseri gibi önemli hastalıkların araştırılması için çok önemlidir. Özellikle 40 yaşını geçen, ailesinde meme kanseri hikayesi olan kadınların mamografik incelemeden kesinlikle geçmesi gerekir. Zaten her 40 yaş ve üstü kadının mutlaka ilk mamografisini çektirmesini genel sağlık çerçevesinde önermekteyiz. Ailenizde özellikle meme kanseri hikayesi olan, kanser tedavisi görmüş kişiler varsa bu bilgiyi meme küçültme estetiği öncesi mutlaka doktorunuzla paylaşın.

Meme Küçültme Ameliyatı hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Meme Küçültme Ameliyatı Mamografiyi Etkiler Mi?

Göğüs küçültme olarak da adlandırılan meme küçültme hem estetik hem de sağlık için yapılan bir ameliyattır. Kısacası sadece güzellik için yapılan bir estetik ameliyat değildir. Kişi sadece görselliği açısından değil büyük memeleri nedeniyle fiziksel olarak da zorlanır. Örneğin; iri memeler sebebiyle sırt ve boyun ağrıları yaşayabilir. Yine büyük memeleri nedeniyle pişik, yara gibi cilt sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Tüm bu yaşam kalitesini düşüren sebeplerle daha sağlıklı bir bedene ve daha estetik bir meme görünüme kavuşmak için meme küçültme ameliyatı olmayı tercih eder.

Kişiye en uygun teknik ile doğal göğüslere ulaşmayı sağlayan meme küçültme estetiği genel anestezi altında gerçekleşir ve yaklaşık olarak 3- 4 saatlik bir sürede tamamlanır. Göğüs küçültme estetiğinde kişinin meme yapısına göre “Ters T Skar” ya da  “Vertikal Skar” teknikleri ile meme küçültme sağlanır. Başarılı bir meme küçültme için ameliyat öncesinde mutlaka ayrıntılı muayeneler, gerekli test ve tetkikler yapılır. Tüm bu değerlendirmeler ışığında yapılan meme küçültme ameliyatı gibi estetik operasyonlar daha sonra yapılabilecek mamografik incelemelere engel oluşturmaz. Kısacası meme küçültme ameliyatı mamografiyi etkilemez. Meme küçültme sonrası mamografi de yapılabilir. Bu süreçte de mamografi çekilirken bir sorun yaşanmaz. Eğer kişinin ailesinde meme kanseri hikayesi varsa meme küçültme ameliyatı ile cerrahi olarak alınan meme dokuları patolojik inceleme için de gerekliyse kullanılabilir.

Meme Ameliyatı Sonrası Mamografi Çekilir Mi?

Meme küçültme ameliyatı, büyük memeleri olan ve bu durumdan rahatsız olan kadınlar tarafından tercih edilen bir meme estetiğidir. Yağ dokuları, fazla cilt ve meme bezlerinin hacmi azaltıldığı için daha komplike bir estetik işlemdir. Bu nedenle ayrıntılı bir meme incelemesi gerektirir. Memeye müdahale yapılabilir mi, memede herhangi bir sorun var mı, ne kadar doku alınmalı tüm meme yapısı hakkında ayrıntılı bilgi elde edilmelidir. Bunun için meme küçültme öncesinde mamografi gibi görüntüleme yöntemlerinden yararlanılır. Meme küçültme ameliyatı sonrası da hasta 40 yaş altı ise sadece ultrasonografi, üstü ise USG ve mamografi ile yıllık periyotlarla takip edilir.

Meme Küçültme Öncesi Ve Sonrası Mamografinin Önemi

Meme küçültme öncesi ve sonrası dönemde ultrason incelemesi yapılması ve mamografi çekilmesi gerekir. Çünkü göğüs küçültme ameliyatı öncesi ve sonrası dönemde yapılan bu değerlendirmeler hastanın meme yapısı hakkında önemli veriler sunar. Öncesi ve sonrası taramalarla tüm tablolar değerlendirilebilir ve taramalar istendiği takdirde karşılaştırılabilir. Meme küçültme ameliyatı öncesi ve sonrası süreçte yapılan bu tarama sonuçları mutlaka saklanmalıdır. Mamografi zaten kişinin durumuna göre 35-40 yaşından sonra periyodik olarak önerilen bir tarama yöntemidir. Özellikle ailesinde meme kanseri hikayesi olan kadınların meme küçültme gibi göğüs estetiği operasyonları öncesi ve sonrası dönemde buna dikkat etmesi gerekir.

Randevu Talep Edin

Süreç:

  • Operasyon Türü: Meme Küçültme Ameliyatı
  • Operasyon Süresi: 3-4 saat
  • Anestezi: Genel anestezi
  • Hastanede Yatış Süresi: 1 Gece
  • İyileşme süresi: 6 ay

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Popüler Hizmetlerimiz

Popüler Yazılar

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
icon-angle icon-bars icon-times
Paylaş
Bağlantıyı kopyala