Search

Meme Büyütme İçin Uygun Bir Aday mıyım?

Prof. Dr. Orhan Babucçu
Prof. Dr. Orhan Babucçu
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
İçerik Listesi

Günümüzde en sık uygulanan göğüs estetiği operasyonlarından biri olan meme büyütme ameliyatı ile doğal, biçimli ve dolgun göğüslere sahip olmak mümkün. Tabi ki küçük memelere sahip olan ve bu durumdan mutsuz olan her kadın meme büyütme ameliyatı olabilir; ancak göğüs büyütme öncesi gerekli incelemelerin yapılması ve kişinin silikon taktırmak için uygun bir aday olup olmadığının belirlenmesi gerekir. Peki, meme büyütme ameliyatı olmak isteyen kadınların uygun bir aday olup olmadığı nasıl belirlenir?

Kimler Meme Büyütme Ameliyatı Olabilir?

Küçük göğüs, düzleşmiş göğüs, sarkık göğüs gibi bazı meme şekilleri kadınların özgüvenlerini kaybetmesine ve kendini mutsuz hissetmesine yol açabilir. Meme büyütme operasyonu ile memeye silikon taktıran kadınlar görünümlerini iyileştirerek özgüvenlerini arttırma şansına ulaşırlar. Her kadının meme yapısı farklı olsa da meme büyütme ameliyatı için en uygun adaylar küçük meme yapısına sahip olan kadınlardır.

Küçük memeleri olan kadınların yanı sıra göğüs asimetrisi yaşayanlar, dolgun ve dik meme yapısını kaybetmiş kişiler, tek ya da iki memenin yeterince gelişmeme durumu ile karşı karşıya kalan kadınlar meme büyütme ameliyatı için ideal bir aday olabilir. Örneğin; keçi meme olarak bilinen meme gelişim bozukluğunu yaşayan kadınlar isterse meme büyütme ameliyatı ile bu sorundan kurtulabilir. Daha dolgun ve dik göğüslere sahip olmak amacıyla uygulanan meme büyütme estetiği ile her kadın hayal ettiği güzel göğüs şekline kavuşabilir.

Yine yağ enjeksiyonu gibi meme büyütme yöntemleri yaptırmış; ancak istediği sonucu elde edememiş kadınlar da silikon protez ile meme büyütme estetiği yaptırabilir. Meme büyüklüğünden, meme yapısından memnun olmayan daha dik ve dolgun meme yapısına ulaşmak isteyen, hamile olmayan ve ameliyat için risk oluşturabilecek bir sağlık problemi taşımayan her kadın meme büyütme estetiği olabilir.

Silikon Ameliyatı ile Nasıl Bir Meme Büyütme İstiyorsunuz?

Günümüz teknolojisi ve cerrahın deneyimi ile artık meme büyütme operasyonları kişi için oldukça kolay ve konforlu bir şekilde gerçekleşen estetik ameliyatlardır. Fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan bir engeliniz yoksa meme büyütme estetik ameliyatı için uygun bir aday olabilirsiniz. Ancak meme büyütme operasyonu sonrası silikon memenin yaratacağı etkiler açısından beklentilerinizin de gerçekçi olması gerekir. Bunun için kendinize silikon ameliyatı ile nasıl bir meme büyütme istiyorsunuz bunu sormalı ve cevaplandırmalısınız. Silikon taktıran kadınların önerilerini elbette dinleyebilirsiniz; ama önemli olan meme büyütme ameliyatından sizin beklentileriniz ve bu beklentilerin gerçekçiliğidir. Silikon ameliyatı olanların tavsiyelerinden çok etkilenmeyin ve kendi istediklerinize odaklanın. Bu nedenle meme büyütme ameliyatı öncesinde cerrahınıza göğüs estetiğinden beklentilerinizi net bir şekilde ifade edin.

Meme Büyütmede İdeal Zamanlama

Ameliyatları, acil ve isteğe bağlı olmak üzere ikiye ayırabiliriz. Acil ameliyatlar adı üzerinde kısa zamanda yapılması zorunlu operasyonlardır. Bu durumda normal zamanlarda ameliyata engel olabilecek bazı faktörler göz ardı edilebilir. İsteğe bağlı ameliyatlarda ise bir zaman kısıtlaması yoktur. Doğru bir hasta ve doktor iletişimi ile ameliyat için en ideal zaman saptanır. Meme büyütme gibi estetik ameliyatlar isteğe bağlı ameliyatlar sınıfına girer. Bu noktada var olan zaman şansını iyi kullanılmalı ve acele etmeden en uygun koşullar sağlandığında meme büyütme gibi estetik operasyonlar planlanmalıdır.

 

Meme Büyütme hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Meme Büyütme Ameliyatı İçin İdeal Yaş

Meme büyütme estetiği için ideal zaman kişiden kişiye değişebilse de genellikle 20 yaş sonrasında yapılması uygun görülen işlemdir. Bu ideal yaşın 20 yaş olarak belirtilmesinin sebebi kadının meme gelişiminin tamamlanması içindir. Protez memenin takılması için kadın meme gelişimin tamamlanması bu süreçte birincil öneme sahiptir. Genellikle 20 yaş sonrasında kadın meme gelişimi tamamlanır ve meme büyütme operasyonu için ideal bir aday konumuna gelebilir. Meme gelişiminin tamamlamış olması çok önemlidir. Bu süreçte belki de tek istisna “Poland sendromu” gibi bir genç kadını hayata küstürecek ölçüde ileri derece doğumsal göğüs kafesi ve meme deformiteleri olmaktadır. Bu tarz durumlarda hasta özel olarak değerlendirilip protez memenin takılması için gerekli göğüs büyütme planlaması hemen yapılabilir.

Meme Büyütme Estetiğinde Kişinin Fiziksel Sağlık Durumu

Meme estetiğinin olmazsa olmaz bazı şartları vardır. Bunlardan biri de kişinin meme büyütme ameliyatına engel bir sağlık durumunun olmamasıdır. Kontrol edilemeyen yüksek tansiyon, diyabet, tiroit yetmezliği ya da böbrek üstü bezlerinde işlev dengesizlikleri gibi hormonal bozukluklar, organ yetmezlikleri, vücudun herhangi bir yerinde aktif enfeksiyon, ileri derecede kansızlık gibi durumlar dikkate alınmalıdır. Bu tarz sağlık sorunların meme büyütme ameliyatı öncesi değerlendirilmesi ve kontrol altına alınması gerekir.

Rutin bir şekilde kullanılan ilaçlar varsa bunların silikon ameliyatı da denilen meme büyütme sürecine engel bir durum oluşturmaması için düzenlenmesi gerekir. Kemoterapi, kan sulandırıcı, kortizon gibi doku iyileşmesini engelleyebilen ilaçlar ve akne tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar da göğüs estetiği öncesinde değerlendirilmelidir.

Meme büyütme operasyonu için kişinin hamile olmaması ya da emzirme döneminde olmaması gerekir. Kişi, çok yakın bir zamanda çocuk sahibi olmayı planlıyorsa meme büyütme ameliyatını emzirme süreci sonrasına ertelemek doğru olacaktır. Meme büyütme estetiğinde sağlık durumu açısından dikkat edilmesi gereken bir nokta da ailede meme kanseri öyküsüdür. Anne, teyze ya da kız kardeş gibi yakın akrabalarda meme kanseri hikayesi varsa, meme büyütme ameliyatı öncesi bir genel cerrahın fikrinin alınması önerilir.

Meme Büyütme Ameliyatında Psikolojik Yeterlilik

Fiziksel uygunluğun yanı sıra meme büyütme operasyonu için kişinin psikolojik olarak da hazır olması gerekir. Bu süreçte psikolojik durum genellikle ikinci plana atılan; ama meme estetiği ameliyat seyrini etkilediği için önemsenmesi gereken bir durumdur. Sonuçta bu bir ameliyat ve bu operasyon bir süreci içerir. Estetik ameliyat olsa da belirli bir süre hareket kabiliyetiniz kısıtlanacak ve korse takacaksınız. Bu nedenle meme büyütme ameliyatı sonrası bu dönemi atlatacak psikolojik güce sahip olmanız gerekir. Göğüs estetiği isteğe bağlı bir ameliyat olsa da operasyon sonrası belirli bir süre yakınlarınızın fiziksel desteğine ihtiyacınız olacağını da unutmayın.

Kimler Meme Büyütme Ameliyatı Olamaz?

Her ameliyatta olduğu gibi halk arasında silikon ameliyatı da denilen meme büyütme operasyonu için de uygun olmayan kişiler vardır.18 yaşından küçükler, enfeksiyon- tedavi edilmemiş kanser- bağışıklık sistemi hastalıkları gibi önemli sağlık sorunu olan kişiler, ameliyat seyrini etkileyebilecek kadar psikolojik sorunları olanlar, hamileler, emziren anneler, meme kanseri tanısı almış ya da riski yüksek kişiler, aşırı derecede alkol, sigara veya madde tüketenler ve ameliyattan beklentileri gerçekçi olmayan kadınlar meme büyütme estetiği için uygun adaylar değildir.

Randevu Talep Edin

Süreç:

  • Operasyon Türü: Meme Büyütme Ameliyatı
  • Operasyon Süresi: 1-2 saat
  • Anestezi: Genel anestezi
  • Hastanede Yatış Süresi: 1 Gece
  • İyileşme süresi: 6 ay

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Popüler Hizmetlerimiz

Popüler Yazılar

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
icon-angle icon-bars icon-times
Paylaş
Bağlantıyı kopyala