Search

İkinci Kez Meme Küçültme Ameliyatı Yapılabilir Mi?

Prof. Dr. Orhan Babucçu
Prof. Dr. Orhan Babucçu
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
İçerik Listesi

Vücut yapısı ile daha orantılı göğüsler elde etmek amacıyla yapılan meme küçültme ameliyatı birçok kadını fiziksel sorunlarından kurtararak hayaline kavuşturan estetik bir cerrahidir. Kişiye özel olarak doğru planlanan meme küçültme ameliyatları tatmin edici sonuçlarla ideal meme estetiğini sunar. Ancak kimi zaman hamilelik, emzirme, aşırı kilo alma verme gibi nedenlerle oluşturulan bu göğüs profili bozulabilir ve hasta tekrar meme küçültme estetiği olmayı isteyebilir. Kişinin göğüs estetiğinden memnun olmaması da tekrar meme küçültme istemesi için geçerli bir nedendir. Tüm bu durumlarda meme yapısı ayrıntılı incelendikten sonra en uygun göğüs küçültme yöntemi belirlenerek tekrar yapılabilir. Kişinin sağlık durumu uygunsa meme küçültme ameliyatının ikinci kez yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

İkinci Meme Küçültme Estetiğinin Nedenleri

İkinci bir ameliyat her estetik ameliyatta söz konusu olabilir. Meme küçültme de bunlardan biridir. Eğer göğüslerinizin büyüklüğünden ve formundan hoşnut değilseniz tekrar meme küçültme estetiği olabilirsiniz. Meme küçültme ameliyatı, estetik cerrahi operasyonlar arasında en sık uygulanan işlemlerdendir. Meme küçültme sonrası dönemde estetik cerrahi ile kazandırılan görüntünün korunması için öncelikle kilo dengesinin koruması gerekir. Çünkü aşırı kilo alma ve verme durumları memelerin yeniden büyümesine ve memelerin sarkmasına neden olabilir.

Örneğin; hasta aşırı ve hızlı bir şekilde kilo verirse buna bağlı bir meme sarkma kaçınılmaz olur. Bu nedenle her meme estetiği sonrasında tüm hastalar dengeli beslenme ve egzersizin önemi ve ideal kiloyu koruma konusunda bilgilendirilir. Meme küçültme sonrası yakın bir zamanda hamile kalınması ve bebek emzirilmesi de ideal meme formunu bozabilir. Çok genç yaşlarda meme küçültme yapılmış bir kişi zaman içinde yaşının ilerlemesi, yer çekimi gibi faktörlerle meme sarkması ile karşı karşıya kalabilir. Tüm bu nedenlerle ikinci kez meme küçültme ameliyatı istenebilir.

Tüp mide ameliyatı sonrası meme küçültme ameliyatı hastalar tarafından sıklıkla istenen bir estetik operasyondur. Estetik ameliyatların yapılması için tüp mide gibi operasyonlardan sonra kişinin ideal kilo seviyesine gelmesi gerekir. Bu süre genellikle operasyondan 1-2 yıl sonradır. Maalesef hastalar daha dolgun ve dik göğüslere kavuşmak için biraz sabırsız davranabiliyor. Doğru zaman gelmeden meme estetiği uygulanırsa maalesef kilo verme devam edeceği için ileride yine meme küçültmeye ihtiyaç duyulabilir. Bu kişiler revizyon meme küçültme için bir aday olabilir.

Meme Küçültme Ameliyatı hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Revizyon Meme Küçültme

Kimi zaman meme küçültme sonrası izler istenilenden daha fazla olabilir. Aynı şekilde meme küçültme sonrası iki memenin eşit olmaması, meme asimetrisi gibi sorunlar da görülebilir. Bu noktada hasta ikinci kez meme küçültme estetiği olmak isteyebilir. Bu aşamada revizyon meme estetiği planlanabilir. Meme küçültme gibi göğüs estetiği operasyonlarında en iyi sonuçlara ulaşabilme konusunda cerrahın bilgi ve deneyimi ön plana çıkar.

İkinci Kez Göğüs Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Küçültme mamoplasti ya da meme küçültme ameliyatı genel anestezi altında 3-4 saat içinde tamamlanan bir estetik operasyondur. İkinci kez yapılan meme küçültme ameliyatında da kişinin yaşı, meme büyüklüğü, meme sarkma durumu, operasyondan beklentileri gibi bilgiler göz önünde bulundurularak operasyon şekillendirilir. Göğüs küçültme estetiğinde tercih edilen “Ters T Skar” ve “Vertikal Skar” teknikleri ile meme ideal boyutlara getirilir ve meme sarkma sorunu ortadan kaldırılır. Vertikal skar tekniği meme sarkma oranı daha az olan kişiler için uygundur. Meme altına doğru uzanan ters T şeklinde bir kesi açılan “Ters T Skar” meme küçültme tekniği de uygulanan diğer yöntemdir. Her iki yöntemde de meme küçültme sürecinde en az derecede iz bırakmak için dikkatli ve titiz bir cerrahi teknik uygulanır.

İkinci Kez Planlanan Memeleri Küçültme Ameliyatı Riskli Mi?

Her estetik ameliyatın bir riski elbette mevcuttur; ama ameliyat öncesi tüm incelemeler yapılmışsa ve doğru adımlar atılmışsa estetik ameliyat kişi için en az derecede risk içerir. Sadece meme küçültme ameliyatı değil, tekrarlanan tüm ameliyatlar ilk ameliyata göre teknik olarak daha zordur. Cerrahi işlem de olsa daha önce bir doku hasarı yaşamış alanda yapılan cerrahilerde problem görülme sıklığı daha fazladır. Meme küçültme ameliyatı tekrarlarında ilk ameliyatta ne yapıldığını bilmek çok önemlidir. Yapılacak revizyonun büyüklüğüne göre riskler değişebileceğinden dolayı bunları cerrahınızla detaylı bir şekilde gözden geçirmenizi öneririz. Ancak, hasta için gerekli tetkiklerle inceleme yapılmış ve önlemler alınmışsa, deneyimli bir hekim tarafından en uygun teknik uygulanıyorsa meme küçültme ameliyatı oldukça güvenli bir operasyondur diyebiliriz.

Tabiki meme küçültme sonrası hastanın dikkat etmesi gereken noktalar olacaktır. Meme küçültme sonrası dikkat edilmesi gereken kurallara hasta tam bir uyum sağlarsa kısa zamanda iyileşme sağlanır. Bu süreçte kişisel hijyenin sağlanması, pansumanların yapılması, vücudun fiziksel olarak zorlanmaması, sigara içilmemesi gerekir. Aksi takdirde kanama, enfeksiyon, yaranın açılması gibi riskler yaşanabilir. Meme küçültme operasyonu sonrası morluk, şişlik, ödem gibi geçici yan etkiler de görülebilir. Göğüs küçültmeden kısa bir süre sonra bu etkiler geçmeye başlar. Kişinin yapısına cilt özelliklerine göre değişse de genellikle ilk ayın sonunda morluk, şişlik gibi etkiler kalmaz.

İkinci Meme Küçültme Ameliyatı Ne Zaman Yapılır?

Meme küçültme ameliyatı olmuş bir kişi belli bir süre sonra tekrar meme estetiği olabilir. Her operasyon gibi ikinci kez yapılacak meme küçültme ameliyatında da doğru zamanlama önemlidir. Revizyon meme küçültme için en uygun zaman genellikle ilk ameliyattan sonra iyileşmenin tamamlandığı dönemdir. Bu zaman, genellikle 6 ay ile 1 yıl  sonrasıdır. Bu sürede kişinin ameliyat edilen bölgeleri tamamen iyileşir ve vücut kendini yeni bir estetik ameliyat için toparlar. Tabi kişinin sağlık durumuna göre bu süre değişiklik de gösterebilir. Hamilelik, emzirme ya da kilo verme gibi bir durum yine söz konusu olacaksa ikinci meme küçültme ameliyatı biraz daha ertelenebilir.

Randevu Talep Edin

Süreç:

  • Operasyon Türü: Meme Küçültme Ameliyatı
  • Operasyon Süresi: 3-4 saat
  • Anestezi: Genel anestezi
  • Hastanede Yatış Süresi: 1 Gece
  • İyileşme süresi: 6 ay

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Popüler Hizmetlerimiz

Popüler Yazılar

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
icon-angle icon-bars icon-times
Paylaş
Bağlantıyı kopyala