Search

Yağ Enjeksiyonu

İçerik Listesi

Yağ enjeksiyonu, yüze ve vücudun diğer bölgelerine yağ enjekte edilmesi ile bu alanlara dolgunluk ve hacim kazandıran bir işlemdir. Yağ enjeksiyonu işleminde kişinin kendi yağı kullanılır. Yağ enjeksiyonu işleminde vücudun yağ dokusu uygun bölgelerinden yağlar alınır, özel işlemlerden geçirilir ve ihtiyaç görülen bölgelere enjekte edilir. Yağ enjeksiyonu, yağ dolgusu şeklinde de ifade edilir. Son dönemde oldukça popüler olan yağ enjeksiyonu işlemi ile cilt deformasyonlarının giderilmesi ve vücut hatlarının belirginleştirilmesi konusunda oldukça başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Memeye yağ enjeksiyonu, göz altına yağ enjeksiyonu, popoya yağ enjeksiyonu ve yüze yağ enjeksiyonu en çok tercih edilen yağ enjeksiyonu işlemlerindendir.

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yağ enjeksiyonu, uygulandığı alana hacim kazandıran estetik bir operasyondur. Yağ enjeksiyonu aslında aynı zamanda bir cilt gençleştirme işlemidir. Çünkü yağ enjeksiyonu uygulandığı bölgeyi dolgunlaştıran ve ince kırışıklıkları gideren bir yöntemdir. Yağ enjeksiyon uygulaması ciltte çökme gibi sorunları gidererek daha estetik bir görünüme sahip olmak için problemli alanın yağ ile doldurulması sürecini içerir. Yağ enjeksiyonu ile verilen yağ hücreleri uygulandığı bölgede yaşamaya devam ederler ve bir dolgu işlevi görürler.

Yağ enjeksiyonu işleminin amacı, ciltte oluşan deformasyon sorunlarını gidermektir. Yaşın ilerlemesi gibi sebeplerle genelde yüzde doku kaybı meydana gelir. Yüzde yağ dokusunun erimesi hacimsiz, olduğundan daha yaşlı görünen bir yüz profiline neden olur. Tıpkı yüz gibi vücudun diğer alanlarında da yağ dokusu kaybı yaşanabilir. Yağ enjeksiyonu sonrası kişi bu cilt deformasyon sorunlarından kurtulur ve daha dolgun daha genç bir cilt görünümüne kavuşur.

Yağ Enjeksiyonu İçin Yağlar Hangi Bölgeden Alınır?

Yağ enjeksiyonu işleminde enjekte edilen yağ, kişinin vücudundan alınan kendi yağ dokusudur. Yağ enjeksiyonu işleminde yağın hangi bölgeden alınacağı kişinin vücut yağ oranı ve dağılımına göre belirlenmektedir. Yağ dokusunun en uygun olduğu alan herkeste farklı bölgeler olabilir. Enjekte edilecek yağ, vücudun birçok yerinden alınabilir. Genellikle yağ enjeksiyonu için tercih edilen bölgeler karın, bel ve basen gibi alanlardır. Kalça, sırt, kol, bacak gibi alanlardan da kişinin durumuna göre yağ alınabilir. Örneğin; memeye yağ enjekte etmek için genelde karın ve bel bölgesinden yağ alınır.

Kısacası kişinin yağ dokusu olan uygun bölgelerinden yağ alımı sağlanır ve cilt deformasyonu olan alanlara enjekte edilir. Bu sırada istenirse farklı alanlar için Liposuction ile bölgesel incelme planlaması da sağlanabilir. Böylelikle kişi hem ince bir bele ya da karın bölgesine kavuşurken hem de sorunlu cilt deformasyonu çözülmüş olur. Yağ enjeksiyonu işlemlerinde her zaman kişiye özel bir planlama uygulanır

Yağ enjeksiyonu hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Yağ Enjeksiyonu Hangi Bölgelere Yapılır?

Yağ enjeksiyonu ya da diğer adıyla yağ dolgusu vücutta birçok alana uygulanabilir. Yağ enjeksiyonu işleminin vücutta geniş bir uygulama alanı vardır. En sık yapılan yağ enjeksiyonu türü yüze yağ enjeksiyonu işlemidir. Yüzdeki yağ dokusunun erimesi nedeni ile dudaklara volüm kazandırmak, dudak çevresi kırışıklıkları yok etmek, elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak amacıyla yüze yağ enjeksiyonu yapılabilir. Alın yağ enjeksiyonu da yüz bölgesi uygulamalardandır. Yağ enjeksiyonu ile çene bölgesi de belirginleştirilerek profiloplasti işlemi de gerçekleştirilmiş olur. 

Göz altı çökmesi gibi yüz bölgesi problemlerinde de göz altı yağ enjeksiyonu etkili sonuçlar sağlamaktadır. Çeneye yağ enjeksiyonu, göğüse yağ enjeksiyonu da son dönemde oldukça sık tercih edilen işlemlerdir. Yağ enjeksiyonu kalça şeklini ya da vücutta herhangi bir sebeple oluşan deformasyonları düzeltmek amacıyla da uygulanabilir. Meme protez implantlarının belirginliğini yok etmek için yağ enjeksiyonu ek bir işlem olarak da kullanılabilir. Ellerin hacim kazanması ya da yara izlerinde de yağ enjeksiyonu tercih edilebilir. Cilt kontur bozukluğu olduğu düşünülen tüm alanlara yağ enjeksiyonu uygulanabilir.

Yağ Enjeksiyonu Kimlere Yapılabilir?

Yağ enjeksiyonu işlemi için yaş sınırı 18’dir. Yağ enjeksiyonu işleminde kullanılacak yağ, kişinin vücudundan alınacağı için vücut yağ dokusunun uygun bir seviyede olması gerekir. Her yağ enjeksiyonu işleminde türüne göre farklı yağ alımına ihtiyaç duyulur. Kısacası dudak ya da yüz bölgesine yapılacak yağ enjeksiyonu ile kalça ya da memeye yapılacak yağ enjeksiyonunda alınması gereken yağ oranı bir olmayacaktır. Örneğin; meme ya da kalça yağ enjeksiyonu gibi bazı işlemlerde hacimsel olarak bir fark yaratmak için yüksek oranda yağ alımına ihtiyacı duyulur.

Cildinde yağ dokusu kaybı nedeni ile hacimsel deformasyon yaşayan ve bu sorundan dolayı mutsuz olan kadın- erkek herkese yağ enjeksiyonu uygulanabilir. Daha dolgun ve simetrik göğüslere sahip olmak isteyen, düz ve küçük kalça şeklinden kurtulup daha dolgun kalça görünümüne sahip olmak isteyen, çene ya da dudak hattını belirginleştirmek isteyen, yüzde göz altı çökmesi gibi sorunlarını çözmek isteyen herkese yağ enjeksiyonu yapılabilir.

Yağ enjeksiyonu için kişinin sağlık durumunun cerrahi şartlarına uygun olması yeterlidir. Önemli bir kronik hastalığı olan kişilere ya da hamilelik ve emzirme dönemlerindeki kadınlara yağ enjeksiyonu uygulanamaz.

Randevu Talep Edin

Süreç:

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Yağ enjeksiyonu için ilk aşama enjekte edilecek yağın uygun alanlardan alınmasıdır. Yapılacak yağ enjeksiyonu işlemine göre belirlenen alanlardan liposuction ile yağ alımı sağlanır. Yağ alma işlemi çok küçük kesilerle vücuda giren kanüller aracılığı ile gerçekleşir. Kanüller, 2- 4  milimetre gibi çok ince bir yapıya sahiptir. Bu kanüller, özel bir vakum sistemine bağlıdır. Vakum sistemi ile belirlenen oranda alınan yağ dokusu dışarı çıkarılır. 

Daha sonra alınan yağlar özel bir işlemden geçirilir. Bu özel işlemde yağlar enjekte edilmeden önce saflaştırılır ve kök hücre açısından zengin hale getirilir. Bu özel işlem, yağ enjeksiyonu işleminin kalıcılık etkisi açısından oldukça önemlidir. Yağ dokularının inceltilme ve filtrasyon aşamalarına göre mikro yağ ve nano yağ dokuları elde edilir. “Nanofat injection” adı verilen bu saflaştırma süreci ile yağ hücreleriyle  birlikte kök hücreler de vücuda aktarılır. Bu işlem, özellikle yüz bölgesine uygulanan yağ enjeksiyonu işlemlerinde deri kalitesine belirgin bir parlaklık ve ışıltı sağlar. Daha sonra saflaştırılan yağ dokusu deformasyon görülen sorunlu alanlara enjekte edilir.

Yağ enjeksiyonu işlemi uygulanacak alana göre değişse de genelde 1- 2 saat kadar sürer. Kişinin durumuna göre genel ya da lokal anestezi kullanılabilir. Genel anestezi uygulandığı durumlarda kişinin hastanede bir gün yatışı istenir.

Yağ Enjeksiyonu Öncesi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yağ enjeksiyonu öncesinde doktorunuza genel sağlık durumunuz ve kullandığınız tüm ilaçlar konusunda bilgi verin.
  • Kan sulandırıcı ilaçların ameliyat öncesinde bırakılması gerekir. Doktorunuz bu konuda sizi bilgilendirecektir.
  • Yağ enjeksiyonu işleminden beklentilerinizi doktorunuza ameliyat öncesinde net bir şekilde ifade edin.
  • Yağ enjeksiyonu öncesi muayenede yağ alımı ve yağ enjekte edilecek bölgelerin planlaması yapılır.
  • Yağ enjeksiyonu öncesinde sigara ve alkol kullanımının bırakılması gerekir.
  • Yağ enjeksiyonu işleminden en az 6- 8 saat önce bir şey yenmemesi gerekir.
  • Cerrahi sonrası işlem bölgeleri küçük bantlar ile kapatılır. Yağ enjeksiyonu sonrası pansuman ya da dikiş alımına gerek olmaz.
  • Bazı kişilere koruyucu amaçlı olarak antibiyotik kullanımı önerilebilir.
  • Yağ enjeksiyonu sonrası işlemin türüne göre değişse de 2- 5 gün arasında ev istirahati önerilir. Bu süre sonrasında iş hayatına dönülebilir.
  • İşlem sonrası ilk hafta ödem, şişlik ya da morluklar görülebilir. Bu etkiler bazı kişilerde hiç görülmez. Morluk, şişlik gibi durumlar kişinin cilt yapısına göre değişebilen etkilerdir. Bu etkiler genelde 7 gün içinde geçer.
  • Şişliği azaltmak için ara ara soğuk uygulamalar yapılabilir. 
  • Yağ enjeksiyonu sonrası yağ alımı sağlanan bölgeye göre 4- 6 hafta kadar korse kullanılması gerekir.
  • Yağ enjeksiyonu sonrası bazı kişilerde uygulama bölgesinde uyuşukluk ya da hassasiyet nadir de olsa görülebilir. Ara ara hafif masaj hareketlerinin uygulanması faydalı olabilir. Doktorunuz bu konuda sizi bilgilendirecektir.
  • İşlem sonrası 2 gün boyunca banyo yapılması tavsiye edilmez. 2. günün ardından banyo yapılabilir.
  • Yağ enjekte edilmesinin ardından iyileşme döneminde bir ağrı genelde yaşanmaz; ama olası ağrı durumları ağrı kesici ilaçlarla kontrol altına alınabilir.
  • Yağ enjeksiyonu sonrası dönemde de alkol ve sigaradan uzak durulması gerekir. Sigara ve alkol, iyileşme süresini geciktirir ve operasyonun etkisini azaltabilir.
  • Yağ enjeksiyonu sonrası yapılan bölgeye göre değişse de 1- 4 hafta kadar ağır spor ve ağır ev işlerinin yapılmaması gerekir.
  • İşlemden sonra yaklaşık olarak 4- 6 hafta kadar havuz, sauna, hamam, solaryum gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır.
  • Yağ enjeksiyonu sonrası, vücut ideal halini 2 hafta içinde alır.

Yağ Enjeksiyonu Tedavisi Konusunda Sık Sorulan Sorular

Yağ enjeksiyonu yaptırmak isteyen çoğu kişinin en çok merak ettiği soru genelde “Yağ enjeksiyonu kalıcı mı” oluyor. Yağ enjeksiyonunun kalıcılık süresi kişiden kişiye ya da uygulanan bölgeye göre değişebilir. Genelde 6 ay ile 2 yıl arasında bir kalıcılık etkisi olur. En az yüzde 50 oranında tutan yağ dokusu ise ömür boyu kalıcıdır diyebiliriz. Yağ enjeksiyonunda kullanılan yağ, vücuttan alınan doğal bir madde olduğu için belirli bir süre sonra bir miktar erime yaşanabilir. 

Yağ erime oranı kişiden kişiye değişen bir özelliktedir. Vücudun daha az hareketli bölgelerinde kalıcı; daha aktif olan bölgelerinde daha az kalıcı olabilir. Yağ enjeksiyonu kalıcılığı kişinin yaşam şekline de bağlıdır. Örneğin; sigara içmek yağ enjeksiyonun kalıcılık süresini olumsuz etkiler. Yine kişinin şok diyetler yapması da hızlı yağ kayıplarına yol açabileceği için yağ enjeksiyonu yapılan bölgeleri etkileyebilir

Yağ enjeksiyonu, ince birkaç kanül aracılığıyla gerçekleşen bir işlemdir. İşlem, 1 mm’den ince  kanüllerle  gerçekleştiği için kesi yapılmaz. Bu açıdan yağ enjeksiyonu sonrası izler dışarıdan bakıldığında belli olmaz. Bu izler, cerrahi sonrası ilk günler daha belirgin olsa da, günler geçtikçe silikleşir ve belirsiz bir hale gelir.

Yağ enjeksiyonu işleminde kişinin kendi doğal yağı kullanıldığı için zamanla bir erime gerçekleşebilir. Erime olması, hacim eksikliğinin fazla olması durumlarında ya da hedeflenen sonuca ulaşmak adına yağ enjeksiyon işlemi birkaç kez tekrarlanabilir. Eğer erime varsa öncelikle yağ dokusu incelenir ve bu erime oranına göre yağ enjeksiyonu işlemi belirli bir süre sonra tekrarlanabilir. Kişinin durumuna göre değişse de genelde 1- 2 yıl gibi bir süre sonra yağ enjeksiyonu işlemi tekrarlanır.

Yağ enjeksiyonu işleminde kişinin kendi yağ dokusu kullanılır. Bu yağ dokusu doğal bir maddedir. Zaten kişinin kendi vücudundan alınır. Bunun için alerjik reaksiyon ya da reddetme gibi bir durum söz konusu olmaz. Yağ enjeksiyonu sonrası farklı bir yan etki genelde görülmez. Çok nadir olarak yağ alınan bölgelerde ağrı, şişlik ya da morluk görülebilir. Bu etkiler de işlem sonrası oldukça normaldir. Kısa süre içinde de geçer.

Yağ enjeksiyonu fiyatı uygulanan bölgeye, yağ alım tekniğine göre belirlenir. Bunun için standart bir yağ enjeksiyonu fiyatı belirtmek doğru değildir. Yağ enjeksiyonu işleminin ilk basamağı olan yağ alım sürecinde bölgesel şekillenme de amaçlanıyorsa farklı bölgelere liposuction da uygulanabilir. Bu da yağ enjeksiyonu fiyatının belirlenmesini etkiler. Ancak daha uzun vadeli olduğu düşünüldüğünde diğer dolgu uygulamalarına göre yağ enjeksiyonunun daha az maliyetli bir işlem olduğu söylenebilir.

Yağ enjeksiyonu fiyatını öğrenmek ve muayene için bizimle iletişime geçin.

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Benzer Uygulamalarımız

icon-angle icon-bars icon-times