Search

Mezo Dolgu (Mesofiller)

İçerik Listesi

Kırışıklıkların azalmasında ve yüze hacim kazandırma konusunda etkili olan mezo dolgu işlemi ameliyatsız bir işlem olması nedeni ile günümüzde sıklıkla tercih edilen bir cilt gençleştirme yöntemidir. Özellikle yüz bölgesi için kullanılan mezo dolgu, cilt için faydalı bileşenlerin cildin derin katmanlarına enjekte edilmesi ile gerçekleşir. Her cilt tipinde uzun süre kalıcı ve etkili bir işlem olan mezo dolgunun en önemli avantajı doğal bir görüntü sunmasıdır.

Mezo Dolgu Nedir?

Cilt yaşlanması görünümüne önem veren her kadın ve her erkek için önemli bir sorundur. Peki cildimiz neden yaşlanır? Cildimiz, iç ve dış etkenlerle yaşlanır. İç etken dediğimiz yaşın ilerlemesi ile başlayan cilt yaşlanmasının yanı sıra güneşin zararlı ışınları, sigara ve alkol kullanımı, sağlıksız ve yetersiz beslenme gibi dış etkenler de cildimizi yaşlandırabilir. Kısacası başta yaş faktörü olmak üzere birçok etken, cildimizin nem ve volüm kaybı yaşamasına ve zamanla yaşlanmasına neden olur.

Cildin yaşlanmasını geciktirebilmek için etkili yöntemlerden biri mezo dolgu işlemidir. Etkili bir yüz gençleştirme için cilde en doğru dolgu seçimini yapmak gerekir. Cildin nem ihtiyacını karşılayabilmek ve yeniden dokulara canlılık, dolgunluk kazandırabilmek için mezo dolgu işlemi oldukça etkilidir. Mezo dolgu kısaca cilde nem, volüm ve parlaklık kazandıran bir mikro enjeksiyon yöntemidir. Mezo dolgu işleminde klasik bir mezoterapi sürecindeki gibi cilde enjeksiyonlar yapılarak dolgu verilir. Mezo dolgu, biyo uyumlu bir özelliğe sahiptir. Cilt tarafından tamamen emilir; yani ciltle doğal olarak bütünleşir.

Mezo Dolgu İçeriği Nedir?

Mezo dolgu, saflaştırılmış ve yüksek kaliteye sahip hyalüronik asitli dermal bir dolgu türüdür. Mezo dolgu içeriği zaten vücudumuzda olan; ancak yaşın ilerlemesi ile azalmaya başlayan hyalüronik asittir. Hyalüronik asit doğal bir maddedir. Hyalüronik asit ayrıca bağ dokusunun önemli bir elemanı olan kolajenin yapımını attırır. Mezo dolgu içeriğindeki hyalüronik asit; ciltte nem tutma, hücre bölünmesi ve cilt sıkılığı için oldukça etkilidir. Mezo dolgu ile cilde enjekte edilen hyalüronik asit, hacminden kat ve kat fazla su tutar. Ayrıca hyalüronik asit enjekte edildiği bölgede uzun süre formunu korur ve cilde dolgunluk sağlar. Bu nedenle sıklıkla tercih edilen bir dolgu maddesidir. 

Mezo Dolgu (Mesofller) hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Mezo Dolgu Hangi Bölgelere Uygulanır?

Mezo dolgu başta yüz olmak üzere vücudun birçok alanına uygulanabilir. Yüz bölgesinde sıklıkla burun kenarından ağız bölgesine inen nazolabial gülme çizgilerine, dudaklara, dudak çevresi çizgilerine, göz çevresi ve alın kırışıklıklarına uygulanır. Yanak ve elmacık kemiği dolgunlaştırma amacıyla da mezo dolgu yapılabilir. Mezo dolgu, akne izleri konusunda da etkilidir. İçeriğindeki hyalüronik asit, kolajen üretimini aktive eder ve bu şekilde leke ve iz sorunlarına da çözüm getirir. Yüz bölgesinde yaşanan volüm kayıplarını gidermek için de mezo dolgu kullanılabilir. Yüz ve vücuttaki var olan hafif derece asimetrilerin düzeltilmesi konusunda da destek sağlar. Mezo dolgu; boyun, dekolte, el üzeri gibi bölgelere de hacim, nem kazandırma amacıyla uygulanabilir.

Mezo Dolgu

Mezo Dolgu Nasıl Bir Etki Sağlar?

Ciltte oluşan yaşlılık belirtilerini çeşitli yöntemlerle kontrol altına almak mümkündür. Bu yöntemlerden biri de mezo dolgu işlemidir. Mezo dolgu cildin hızlı bir şekilde yaşlanmasına sebep olan nem kaybını önler ve cildin nem seviyesini artırır. Böylelikle cildin kuruması ile ortaya çıkan ince çizgiler ya da ince kırışıklıklar yok olur. Mezo dolgu, yaşlanmanın ciltte meydana getirdiği lekeler gibi birçok hasarı giderir. Yaşın ilerlemesi ya da hızlı kilo alıp verme gibi faktörlerle özellikle yüz doku hacminde kayıplar olabilir. Mezo dolgu yüz hacminin tekrar kazanılmasını destekler. Mezo dolgu özel içeriğinde sağladığı vitamin ve minerallerle cilt kalitesini artırır. Böylelikle cilt daha parlak ve canlı durur. Kolajen üretimini destekleyen mezo dolgu cilde sıkılık ve esneklik kazandırır. Mezo dolgu ayrıca cildi tedavi edici bir özelliğe de sahiptir. Özellikle akne izleri gibi sorunların giderilmesini ve dokuların onarılmasını hızlandırır. Bu etkisi ile pürüzsüz bir cilde sahip olmayı sağlar.

Mezo Dolgu Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız bir uygulama olan mezo dolgu işlemi için öncelikle cilt, bir solüsyonla temizlenir. Mezo dolgu işlemi mikro iğne enjeksiyonlarla gerçekleşir. Aslında ağrılı bir işlem değildir; ancak hiçbir acı hissedilmemesi için işlem öncesi anestezik krem sürülür. Anestezik kremin etki göstermesi için 15- 20 dakika kadar beklenir. Daha sonra da mezo dolgu uygulanacak bölgeye küçük aralıklarla mikro enjeksiyonlar gerçekleşir. Mezo dolgu cilt problemine göre cildin katmanlarına iletilir. Mezo dolgu işlemi uygulanacak bölge sayısına ya da büyüklüğüne göre değişse de çoğunlukla 15- 20 dakika içinde tamamlanır. Enjeksiyon işlemine bağlı olarak bazı ciltlerde kızarıklıklar görülebilir; ancak bu kişinin günlük yaşantısına etki etmez. Kişi isterse mezo dolgu sonrası hemen iş ve sosyal yaşamına geri dönebilir. 

Randevu Talep Edin

Süreç:

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Mezo Dolgu Kimler İçin Uygundur?

Mezo dolgu cildinde nem ve hacim kaybı yaşayan kişiler için ideal bir uygulamadır. Özellikle 25 yaşından sonra ciltte azalmaya başlayan hyalüronik asit ile ciltte yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaya başlar. Bu dönemde mezo dolgu uygulaması cildin dinamik yapısını korur. Mezo dolgu ince kırışıklıkların derinleşmesini önler. Bunun için ince kırışıklıkları olan kişiler de mezo dolgu yaptırabilir. Mezo dolgu hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilen bir yöntemdir. Uygulama için kişinin genel sağlık durumunun iyi olması gerekir. Diyabet, kanser gibi önemli hastalıklar varsa uygulanması doğru olmaz. Uygulama yapılacak bölgede aktif bir enfeksiyon varlığı durumunda da mezo dolgu yapılamaz. Ciltte herhangi bir dermatolojik sorunun olmaması gerekir. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde mezo dolgu uygulanamaz. 

Mezo Dolgu Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Mezo dolgu işlemi öncesi hekiminize genel sağlık durumunuz ve mevcut hastalıklarınız hakkında bilgi verin.
  • Kullandığınız tüm ilaçlar konusunda da bilgilendirme yapın. Çünkü kan sulandırıcı gibi bazı ilaçların işlemden önce bırakılması gerekir.
  • Mezo dolgu işleminden en az 3 gün önce alkol alınmaması gerekir. Mezo dolgu sonrası da en az 3- 4 gün alkol tüketimi yapılmamalıdır.
  • Mezo dolgu sonrası işleme bağlı kızarıklıklar olabilir; ama bunlar çok hafif seviyededir. İsterseniz hemen sonra iş ve sosyal hayatınıza dönebilirsiniz.
  • Birkaç gün yüzünüzü ovuşturmayın ya da masaj hareketlerinde bulunmayın. Sert darbelere karşı yüzünüzü koruyun.
  • Mezo dolgu sonrası cildi güneşten korumak önemlidir. Yoğun faktörlü güneş koruyucu kremler kullanabilirsiniz.
  • Mezo dolgu işleminden sonra uygulama yapılan bölgeye en az 6 saat su değdirmeyin. İlk gün banyo yapmayın.
  • İşlem sonrası birkaç gün yüz üstü pozisyonda yatmayın. Özellikle ilk gün sırt üstü ve hafif yüksek bir yastıkla uyumaya çalışın.
  • Mezo dolgu, mikroenjeksiyon ile gerçekleşen medikal bir uygulamadır. Ancak bazı ciltlerde cilt yapısına bağlı olarak şişlik ya da morluk gibi etkiler olabilir. Bu etkiler birkaç saat içinde geçer.
  • Mezo dolgu sonrası ilk 24 saat makyaj yapılmaması gerekir. Bu süre zarfında kozmetik ürün ya da kremler de kullanmayın.
  • İşlemden sonra terlemenize neden olacak yoğun spor aktivitelerini 1 gün yapmayın. 

Mezo Dolgu (Mesofiller) Konusunda Sık Sorulan Sorular

Mezo dolgu içeriğinde bulunan hyalüronik asit doğal bir maddedir. Uzun süre kalıcı etki gösterir; ama doğal bir madde olduğu için metabolizmaya göre zamanla yavaş yavaş erir. Mezo dolgu işleminin kalıcılık süresinde birçok faktör rol oynar. Kişinin yaşı, cilt yapısı, kullanılan mezo dolgu maddesinin kalitesi, kullanılan dolgu oranı gibi birçok faktör kalıcılığına etki eder. Bunun için mezo dolgu işlemi kalıcılığı kişiden kişiye farklılık gösterir. Genel olarak mezo dolgu işleminin kalıcılığı 6 ile 12 ay arasında değişir.

Mezo dolgu işleminin tamamlandığı an özellikle hacim kazandırma etkisi gözle görülür bir düzeyde olur. İlk günlerde cilde bağlı olarak ödem görülse de 2- 3 gün içinde bu etki geçer ve cilt son halini alır. Gün geçtikçe ciltte aydınlanma ve parlaklık fark edilir. Leke sorunlarına tedavinin cevap vermesi için seansların düzenli bir şekilde tamamlanması gerekir.

Mezo dolgu uygulaması için gerekli seans sayısı kişinin cilt yapısına ve cilt problemlerine göre değişir. Mezo dolgu etkisini yitirmeye başladığı zaman tekrar seanslarının yapılması gerekir. Kişinin durumuna göre 6 ya da 12 ay sonra yeni seansların yapılması uygundur.

Mezo dolgu işlemi kişiye özel olarak planlanarak uygulanır. Hangi bölgeye uygulanacağı, ne kadar dolgu kullanılacağı gibi faktörler mezo dolgu fiyatına etki eder. Kısacası uygulanacak dolgu miktarı herkes için farklılık gösterir. Bunun için standart bir mezo dolgu fiyatı belirtilemez. Kimi zaman daha estetik sonuçlar almak için mezo dolgu farklı tedavilerle de kombine edilebilir. Tüm bunlar işlem öncesi yapılan muayene sırasında belirlenir ve buna bağlı olarak  mezo dolgu fiyatı belirtilir.

Mezo dolgu işlemi konusunda bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Benzer Uygulamalarımız

icon-angle icon-bars icon-times