Search

Meme Küçültme Ameliyatından Sonra Solaryuma Girebilir Miyim?

Prof. Dr. Orhan Babucçu
Prof. Dr. Orhan Babucçu
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
İçerik Listesi

Birçok kadın hacimli, dik ve simetrik göğüsleri olmasını hayal eder. Meme küçültme ameliyatı, büyük meme nedeniyle fiziksel ve psikolojik sorunlar yaşayan kadınlar için estetik çözümler sunan bir cerrahidir. Göğüs küçültmek için uygulanan tekniklerle, iri göğüsler vücut ile orantılı bir şekilde küçültülür ve varsa meme sarkma sorunu giderilir. Komplike bir cerrahi olan meme küçültme sonrası hızlı iyileşmek için ise bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Özellikle memede ameliyat izi kalmaması için ilk haftalarda hijyen ve bakım kurallarına uyulması önemlidir. Bunun yanı sıra memedeki kesi izlerinin kötüleşmesine yol açabilecek solaryum gibi aktivitelerden de belirli bir süre uzak durulmalıdır. “Meme küçültme ameliyatından sonra solaryuma girebilir miyim?” diye merak ediyorsanız iyileşme sürecini tamamlamanız gerektiğini unutmayın. Bu konuda mutlaka estetik cerrahınızın tavsiyesini almalısınız.

Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Büyük memelerin boyutlarını küçültmek amacı ile uygulanan göğüs küçültme estetiğinde, belirlenen oranda doku ve yağlar memelerden alınır ve meme sarkma sorunu yaratan fazla cilt estetik bir biçimde çıkarılır. Genel anestezi altında kişinin durumuna göre değişse de 3-4 saatlik bir operasyon ile tamamlanan meme küçültme ameliyatı sonrası bir gün hastanede yatış söz konusu olur. Meme küçültme estetiği sürecinde ilk adım, kişinin sağlık durumunun ve meme yapısının değerlendirilmesidir. Meme yapısı incelendikten sonra hasta için en uygun teknik belirlenerek göğüs küçültme gerçekleştirilir.

Meme küçültmede sıklıkla uygulanan iki teknik vardır. Bunlar “Ters T Skar” ve “Vertikal Skar” (lolipop skar) teknikleridir. Hangi teknik uygulanırsa uygulansın amaç, orantılı bir şekilde göğüsleri küçültmek ve varsa meme sarkma sorununu gidermektir. Kişi için en uygun oranda meme dokusu ve yağ çıkarılır, sarkık meme görünümüne yol açan deriler alınır ve cilt daha gergin hale getirilir. Meme küçültme tekniklerinden hangisinin uygulanacağına kişinin yaşı, bu meme estetiğinden beklentileri, meme yapısının durumu incelendikten sonra karar verilebilir.

Göğüs Küçültme Ameliyatı Sonrası İz Kalır Mı?

Meme küçültme ameliyatı olmayı planlayan kişilerin ilk sorularından biri genelde “meme küçültme ameliyatı sonrası iz kalır mı?” olur. Öncelikle her meme estetiği ameliyatın bir miktar iz bırakacağı unutulmamalıdır. Çünkü meme estetiği kesilerle yapılan bir ameliyattır. Bu sadece meme küçültmek için değil diğer meme estetik ameliyatları için de geçerlidir. Ancak uygulanan özel teknikler ile meme küçültme sonrası memede ameliyat izi olabilecek en düşük seviyede olur. Meme küçültme cerrahisinde eriyen dikişler kullanıldığı için dikişlerin alınması gibi bir işlem yapılmaz. Estetik dikişler olduğu için memede dikiş izi gibi bir durum da olmaz. Dikişler, göğüs küçültmeden sonra 2 hafta içinde erir ve kaybolur.

Meme küçültme tekniklerinin ortak hedefi meme bölgesinde mümkün olan en az derecede iz bırakmaktır. Göğüs küçültmek için yapılan bu estetik ameliyat sonrası kesi izleri ilk günlerde belirgindir. Ancak zamanla bu izler iyileşir. Kişinin durumuna göre 6-12 ay içerisinde izler belirsiz bir hal alır. Meme küçültme sonrası memede ameliyat izi, eğer operasyon sonrası belirtilen kurallara dikkat edilirse estetik açıdan çok rahatsız etmeyecek seviyede olur. Büyük meme nedeniyle yaşanan fiziksel ve psikolojik sorunlar ile kıyaslandığında bu izler genellikle hiçbir hasta için sorun yaratmaz.

Meme Küçültme Ameliyatı hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Meme Küçültme Ameliyatından Ne Kadar Zaman Sonra Solaryuma Girebilirim?

Meme küçültme sonrası bazı hastalar günlük yaşamlarındaki alışkanlıklarına, aktivitelerine hemen dönmek isterler. Solaryum da bunlardan biridir. Örneğin; “meme küçültme ameliyatından ne kadar zaman sonra solaryuma girebilirim” şeklindeki sorular meme küçültme ameliyatı öncesinde sıklıkla gelmektedir. Her meme küçültme ameliyatı kişiye özeldir ve iyileşme süreçleri de kişiden kişiye değişir. Meme küçültme ameliyatı sonrası solaryuma ne zaman girebileceğiniz konusunda doktorunuz sizi en doğru şekilde yönlendirecektir. Ancak sağlığınız açısından  solaryuma hiç girilmemesi en idealidir. Doktorunuz meme küçültme ameliyatı sonrası ameliyat izinin durumunu rutin muayenelerle bunları kontrol edecek ve buna göre tavsiyelerde bulunacaktır. Ancak genel olarak meme küçültme ameliyatından sonra ilk 4-8 hafta çok önemlidir ve bu süre zarfında solaryuma girilmesi tavsiye edilmez.

Meme Küçültme Sonrası Solaryum Ve İz Kalma Riski

Meme küçültme ameliyatı sonrası kesi izlerinin iyileşmesi için özellikle ilk 4-8 hafta çok dikkatli olunmalıdır. Bu süre zarfında ameliyat bölgesinin kuru ve temiz tutulması gerekir. İlk günler zaten bandajlı olan meme ameliyat bölgesinin pansumanları düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Belirtilen merhem ve kremler aksatılmadan sürülmelidir. Meme küçültme sonrası ameliyat bölgesinin bakım ve hijyeni hızlı iyileşme ve iz kalma riskini en az seviyeye indirmek için çok önemlidir. Bu süre içerisinde ameliyat bölgesinin güneş ile direkt teması da istenmez. Güneş ışınları, meme küçültmek için yapılan ameliyat kesi izlerinin daha kalıcı olmasına neden olabilir. Solaryum da bu konuda aynı etkiye sahiptir. Meme küçültme sonrası iyileşme süreci tamamlanmadan girilen solaryum, meme cildinde kalıcı izlere sebep olabilir. Sonuçta göğüs küçültme için yapılan bu ameliyat kesileri bir yara izidir ve güneş ya da solaryum kaynaklı ultraviyole ışınları cilt reaksiyonunu artırabilir. Bu nedenle meme küçültme estetiği sonrası meme yara izinde tam bir iyileşme sağlanmadan solaryuma girilmemelidir.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası İz Kalmaması İçin Ne Yapmalı?

Kişiye özel tekniklerle uygulanan meme küçültme en iyi sonuçları sunmayı hedefleyen bir göğüs estetiğidir. Cerrahi deneyim gerektiren göğüs küçültme estetiği öncesinde gerekli tahlil ve tetkikler yapılmışsa ve kişi için en uygun teknik seçilmişse sorunsuz ve oldukça güvenilir bir ameliyattır. Göğüs estetiğinden sonra iyileşme sürecini hızlandırmak için hastaların da belirtilen kurallara tam uyum göstermesi gerekir. Bunlardan ilki sigara içilmemesidir. Sigara, meme küçültme sonrası ameliyat bölgesi yara izlerinin geç iyileşmesine neden olur. İlk 7 gün istirahat önemlidir. 7 gün sonra fiziksel güç gerektirmiyorsa işinize dönebilirsiniz. Bu süre zarfında yüzüstü yatılmamalıdır. İlk 3 gün duş alınmamalıdır. Duş izni verildiğinde ılık su tercih edilmelidir. Meme küçültme cerrahisi sonrası göğüs ve kol bölgesinin zorlanmaması için spor aktivitelerine 4-8 hafta ara vermek gerekir. Sadece kendinizi iyi hissediyorsanız hafif tempo yürüyüş yapabilirsiniz. Meme küçültme ameliyatı sonrası solaryum gibi buhar banyosu, havuz, hamam gibi aktiviteler de meme ameliyat bölgesine hasar verebilir, kesi izlerini olumsuz etkileyebilir. Bu süreçte bu aktivitelerden de uzak durulmalıdır.

Randevu Talep Edin

Süreç:

  • Operasyon Türü: Meme Küçültme Ameliyatı
  • Operasyon Süresi: 3-4 saat
  • Anestezi: Genel anestezi
  • Hastanede Yatış Süresi: 1 Gece
  • İyileşme süresi: 6 ay

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Popüler Hizmetlerimiz

Popüler Yazılar

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
icon-angle icon-bars icon-times
Paylaş
Bağlantıyı kopyala