Search

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Sütyen Seçimi

Prof. Dr. Orhan Babucçu
Prof. Dr. Orhan Babucçu
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
İçerik Listesi

Günlük hayatta kadınlar için vazgeçilmez bir iç giyim ürünü olan sütyenler, meme küçültme gibi tüm göğüs estetiği operasyonları sonrası da kullanımına dikkat edilmesi gereken ayrıntılardan biridir. Meme estetiği sonrası iyileşme sürecinde meme yapısını koruyan ve göğsün şekillenmesi için destek olan medikal sütyenlerin düzenli kullanımı oldukça önemlidir. Meme ameliyat sonrası sütyen seçimi nasıl olmalı?  Ameliyat sonrası sütyen seçimi neden önemli? Ameliyat sütyeni ne kadar takılmalı? Meme küçültme sonrası sütyen kullanımı hakkında tüm bu ayrıntıları öğrenmek istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

Meme Küçültme Sonrası Medikal Sütyen Kullanımı

Meme küçültmek için yapılan meme estetiği büyük göğüslere sahip olmanın fiziksel zorluklarını ve yarattığı ağrıları ortadan kaldıran bir cerrahidir. Göğüs küçültme ameliyatında iri göğüslerin ideal boyutlara getirilmesi ve meme sarkma sorunun ortadan kaldırılması için göğüs bölgesinden belirlenen oranda meme dokusu, yağ ve fazla deri cerrahi olarak alınır. Kişinin durumuna göre seçilen “Vertikal Skar” ya da “Ters T” teknikleri ile meme küçültme yapılırken memede belirli bölgelerde kesiler yapılır. Daha sonra bu kesiler estetik dikişlerle kapatılır. Meme ameliyat bölgesi ilk günlerde enfeksiyon riskine karşı bandajlarla kapatılır ve ameliyat bölgesinin korunması için tıbbi korse diğer adıyla medikal sütyen giyilmesi istenir.

Peki bu medikal sütyen, tıbbi korse nedir?  Meme küçültme gibi göğüs estetiği operasyonları sonrası giyilen bu medikal sütyenler; cerrahi sütyen, ameliyat sütyeni olarak da adlandırılabilir. Temelde hepsi aynı amaçla; yani ameliyat bölgesini korumak için kullanılır. Bu medikal sütyenler; demirsiz, balensiz, desteksiz göğsü komple saran bir özelliktedir. Bunlar bir nevi sporcu sütyendir; ama kumaşı daha sıkıdır, önden açılabilen bir formu vardır ve cerrahi alanları dikişsizdir. Bu cerrahi sütyen nerede satılır? Hastanın bu korseyi almasına ya da aramasına gerek yoktur. Meme küçültme ameliyatı sonunda cerrah tarafından tıbbi firmalardan temin edilen bu tıbbi korse hastaya takılır.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Tıbbi Korse Kullanımı Neden Önemli?

Meme ameliyatı sonrası medikal sütyen seçimi önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Çünkü bu tip sütyenler, meme küçültme ile sağlanan meme formunun ilk haftalarda oluşması ve meme bölgesinin korunması için avantaj sağlar. Göğüs küçültmek için uygulanan cerrahiler sonrasında meme bölgesi özellikle ilk haftalarda fazla hareket ettirilmemelidir. Bu nedenle operasyon sonrası ilk 7 günü meme bölgesini zorlamadan evde dinlenerek geçirmek gerekir. Ameliyat sonrası medikal sütyeni, hareket etme halinde göğsün sallanmasını engeller. Bu tıbbi korse; yani medikal sütyen, meme küçültme ameliyatı sonrası iyileşme sürecine bu anlamda katkı sağlar.

Meme küçültme sonrası kimi zaman bazı kişilerde morarma, şişlik, kanama gibi yan etkiler görülebilir. Meme küçültme sonrası doktorun tavsiye ettiği süre zarfınca kullanılan bu tıbbi korse; harekete bağlı ağrı, kanama, morluk ve aşırı şişme gibi riskleri en aza indirir. Tıbbi korseler ya da diğer adıyla medikal sütyenler ameliyat bölgesine atılan dikişler için de oldukça güvenli ve rahat bir konum sağlar. Medikal sütyenler memelerin hareketini en aza indirerek dikişlerin de hasar görmesini engeller. Kısacası göğüs estetiği sonrası düzenli bir şekilde tıbbi korseyi; yani medikal sütyeni takmak hızlı bir iyileşme süreci için destek olur.

Meme Küçültme Ameliyatı hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Meme Küçültme Sonrası Medikal Sütyen Ne Kadar Süre Takılmalı?

Meme küçültme sonrası medikal sütyen kişinin durumuna göre değişse de genellikle 3-4 hafta kadar takılmalıdır. Ancak her estetik operasyon kişiye özeldir ve herkesin iyileşme süreci farklıdır. Bu nedenle bu süre kişiden kişiye değişebilir. Meme küçültmek için yapılan operasyonun başarısı için tıbbi korsenin daha uzun takılması gereken durumlar da olabilir. Kullanılan bu korsenin temizliğine de dikkat edilmelidir. Medikal sütyenler 5-7 günde bir yıkanabilir. Yedek bir medikal sütyenin bulundurulması ve değiştirilerek kullanılması pratiklik sağlar.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Sütyen Seçimi Nasıl Olmalı?

Göğüs küçültme ameliyatı sonrası 3-4 hafta kadar tıbbi korse kullanımı gerekir. Bu süreci tamamladıktan sonra ise sporcu sütyenine geçilebilir. Sporcu sütyeni de 4 hafta kadar kullanılmalıdır. Meme ameliyatı sonrası doktorunuz bu iyileşme sürecini konforlu bir şekilde geçirmeniz ve en iyi meme küçültme sonuçlarını sağlamak için size en uygun sütyeni seçmeniz için tavsiyelerde bulunacaktır. Meme küçültme ameliyatı sonrası süreçte tavsiye edilen sporcu sütyenler de baskı yaratmayan yapısıyla kişinin meme yapısının şekillenmesine destek olurlar. Sporcu sütyenlerinin de sahip olması gereken belirli özellikler vardır. Bu sütyenlerin ayarlanabilir askıları olması, yumuşak olması, desteksiz ya da balensiz olması, zararlı madde içermemesi, nefes alan malzemeden oluşması gerekir. Önde bir kopça ile önden kapama özelliği ile olan modeller bile mevcuttur. Bu modeller daha rahat bir şekilde giyilebildiği için avantaj sağlayabilir.

Meme Küçültme Sonrası Sütyen Gece Takılır Mı?

Gece uyurken sütyen takmalı mı? Normal şartlarda kadınların gece uyurken sütyen takması tavsiye edilmez. Çünkü uyurken sıkı bir sütyen takmak memenin fizyolojisini etkiler. Bu klasik sütyenler için geçerlidir. Meme küçültme gibi göğüs estetik operasyonları sonrası belirli bir süre aralıksız olarak tıbbi korsenin takılması tavsiye edilir. Bunlar meme yapısını koruyan korseler olduğu için memeye aşırı bir baskı uygulamaz. 3-4 hafta sonra sporcu sütyenine geçildiğinde de istenirse gece takılabilir. Çünkü sporcu sütyenleri de yumuşak formdadır ve göğsü sıkmaz.

Meme küçültme operasyonu sonrası iyileşme döneminde yüz üstü yatmak belirli bir süre yasaktır. Bu süre genellikle 4-8 hafta kadardır. Duş almak gibi kısa süreli durumlar dışında tıbbi korseyi uzun bir süre çıkarmak ilk 4 hafta içerisinde tavsiye edilmez. Meme küçültme sonrası iyileşme döneminde belirli bir süre uyku da bile olsa sporcu sütyeni takılmalıdır.

Meme Küçültme Sonrası Balenli Sütyen Takabilir Miyim?

Meme küçültme sonrası balenli sütyen takılmaması gerekir. Çünkü meme küçültme amacıyla yapılan bu cerrahi sonrasında meme bölgesinde kesiler, dikişler olur ve bu aşamada balenli, destekli, demirli bir sütyenin kullanılması memeye zarar verebilir. Balenli sütyenler, memenin şekillenmesi açısından sorun yaratabilir ve ağrılar oluşturabilir. Bu nedenle meme küçültme sonrası balenli sütyenin özellikle ilk 3 ay kullanılması yasaktır.

Memeleri küçültme ameliyatı sonrası kullanılan sütyenin meme dokusuna ya da dikiş bölgesine herhangi bir baskı veya iz yapmaması istenir. Meme küçültme sonrası ameliyat kesilerin hızlı bir şekilde iyileşmesinde düzenli takılan tıbbi korsenin ve daha sonrasında sporcu sütyenlerinin etkisi vardır. Bu nedenle meme estetiği sonrası önceliğiniz doktorunuz belirtene kadar balenli sütyenler değil sırasıyla tıbbi korse, sporcu sütyenler ve daha sonra da balensiz sütyenler olmalıdır. İyileşme süreci tamamlandıktan ve doktorunuz onay verdikten sonra gerçek göğüs ölçünüz de tam olarak oluşacağı için klasik model sütyenlere, balenli sütyenlere geçiş yapabilirsiniz.

Randevu Talep Edin

Süreç:

  • Operasyon Türü: Meme Küçültme Ameliyatı
  • Operasyon Süresi: 3-4 saat
  • Anestezi: Genel anestezi
  • Hastanede Yatış Süresi: 1 Gece
  • İyileşme süresi: 6 ay

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Popüler Hizmetlerimiz

Popüler Yazılar

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
icon-angle icon-bars icon-times
Paylaş
Bağlantıyı kopyala