Search

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Spor

Prof. Dr. Orhan Babucçu
Prof. Dr. Orhan Babucçu
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
İçerik Listesi

Büyük meme yapısına sahip olmak sırt ve omuz ağrıları derken maalesef duruş bozukluğuna kadar gidebilen bir sorun haline dönüşebilir. Meme küçültme ameliyatı, vücut şekillendirme amacıyla yapılan hem estetik hem de sağlık sorunlarını ortadan kaldıran önemli bir meme estetiğidir. Meme küçültme ameliyatı hakkında merak edilen birçok konu bulunmaktadır. Meme estetiği sonrası spora dönüş de merak edilen bu konulardan biridir. Bu nedenle hastalarımızdan sıklıkla “meme ameliyatından sonra ne zaman spor yapabilirim?” şeklinde sorular gelir. Meme küçültme sonrası iyileşme sürecini hızlı atlatmak istiyor ve spora en kısa sürede başlamak istiyorsanız göğüs estetiği sonrasında dikkat etmeniz gerekenleri bu yazımızda sizin için bir araya getirdik.

Büyük Göğüsler İçin Meme Küçültme Ameliyatı

Memeler neden büyür? Aşırı kilo alma en sık görülen meme büyüme nedenidir. Kilo alıp verme de meme sarkmasına yol açabilen en önemli etkendir. Maalesef kilo alıp verme ile meme büyümesi kalıcı hale de dönebilir. İri memeler zamanla kişide hem fiziksel hem de psikolojik bazı rahatsızlıklara yol açabilir. Büyük memeler nedeniyle yaşanan ağırlık kişide sırt ve omuz ağrıları, durum duruş bozuklukları yaratabilir. Yine büyük meme yapısı pişik, yara gibi cilt enfeksiyonları ile karşı karşıya bırakabilir. Meme ağırlığı ile sütyen askılarının omuzlarda çukurluk, yara oluşturacak seviyeye gelmesi, istediği gibi kıyafet giyememek birçok kadın için oldukça can sıkıcı bir hal alabilir. Bu durumda kadınlar için en önemli kurtarıcı, meme küçültme estetiği olur. Meme küçültme ameliyatı nedir? Meme küçültme ameliyatı, fiziksel olarak memnun olunmayan büyük göğüsleri küçültmek için meme yapısı analiz edildikten sonra memeden doku, yağ ve sarkan meme cildinin cerrahi tekniklerle titiz bir şekilde alındığı estetik meme operasyonudur.

Meme Küçültmede Uygulanan Cerrahi Teknikler

Büyük göğüsleri küçültmek için yapılan bu ameliyatta, en iyi meme küçültme sonuçları yaratacak teknikler kişiye özel bir planlama ile uygulanır. Meme küçültme ameliyatında genellikle uygulanan iki teknik vardır. “Ters T Skar” ve “Vertikal Skar” teknikleri ile kişi hayal ettiği daha küçük ve dik meme yapısına ulaştırılır. Bu süreçte kişinin yaşı, meme büyüklüğü, meme sarkma oranı, cilt yapısı, meme estetiğinden beklentileri gibi birçok unsur dikkate alınır. Tüm meme küçültme teknikleri genel anestezi altında 3-4 saatlik bir cerrahi ile yapılır ve iki teknik için de ana amaç meme üzerinde mümkün olan en az derecede iz kalmasıdır. Vertikal skar tekniğinde meme başı çevresinde ve meme başından aşağı inen bir kesi yapılarak meme küçültme sağlanır. Bu tekniğe Lolipop skar meme küçültme de denilmektedir. “Ters T Skar” tekniğinde ise meme başı çevresinde ve meme altına doğru bir kesi açılır. Bu teknikte kesi izi, isminden de anlaşılacağı gibi ters T harfi şeklindedir.

Meme Küçültme Ameliyatı hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Meme Küçültme Estetiği Sonrası İyileşme Ve Spor

Meme küçültme ameliyatı sonrası iyileşme hızı kişiden kişiye değişir. Kişinin yaşı, cilt yapısı, meme ameliyatı sonrası belirtilen kurallara uymasına göre bazı kişiler çok hızlı bir şekilde iyileşme gösterirken, bazı kişiler nadir de olsa daha yavaş iyileşebilirler. Hasta, ilk gün hastanede kalır; ama ameliyattan 5-6 saat sonra yürüyebilir seviyeye gelir. Bu sürede kol ve sırt hareketlerinde biraz kısıtlılık yaşayabilir. Meme küçültme sonrası iyileşme süreci tamamlandıkça meme yapısı kendini toparlayacak ve doğal bir görünüm olacaktır. Göğüs küçültme sonrası ilk haftalarda hafif ağrılar olabilir, morluk ya da şişlik gibi etkilerle karşılaşılabilir. Bunlar meme estetiğinde görülebilen doğal ve geçici etkilerdir. Meme kesi izleri ilk hafta daha belirgindir; ama memede kesi izi 6-12 ay içinde nispeten belirsiz bir duruma gelecektir.

Evet, belki göğüs küçültme sonrası hemen günlük yaşamınıza dönmek ve spor alışkanlıklarınızı gerçekleştirmek istiyorsunuz; ancak bu konuda biraz daha sabırlı olmalı ve meme küçültme için cerrahi uygulanan alanın iyileşmesini beklemelisiniz. Çünkü spor aktiviteleri çoğunlukla zıplama, itme, çekme gibi hareketleri içerir ve bu hareketler ilk haftalarda meme küçültme uygulanan göğüslere hasar verebilir. Doktorun onayı olmadan meme küçültme sonrası erken dönemde yapılan spor aktiviteleri dikişlerin açılmasına, memenin zarar görmesine yol açabilir. Tüm bu olumsuzluklar göğüs küçültme sonrası iyileşme sürecini uzatabilir.

Meme Küçültme Sonrası Egzersiz

“Meme ameliyatından sonra ne zaman spor yapabilirim?” meme küçültme ameliyatı öncesi dönemde hastalar tarafından sıklıkla sorulan bu sorunun cevabı kişiye göre değişebilir. Ancak genel olarak meme küçültme sonrası ilk 4-8 hafta çok önemli olduğu için bu süre içerisinde ağır egzersizlerin yapılması önerilmez. Bu dönemde yapılabilecek tek egzersiz yavaş tempo ile yürüyüşler olabilir. Ev işlerinde bile dikkatli olunmalı, uzanma şeklinde hareketler yapılmamalıdır.

Meme küçültme sonrası 6 hafta boyunca fitness, futbol, basketbol, yüzme, hızlı koşu kaçınılması gereken egzersizlerdendir. Meme küçültme estetiğinden sonra yaklaşık olarak 8 hafta boyunca ağır kaldırma, itme, çekme gibi sert hareketler yapılmamalıdır. Bu hareketler kol ve göğüs bölgesine yük binmesine neden olarak zorlar ve memeye, dikişlere zarar verir. Meme küçültme sonrası doktorunuz onay verdikten sonra spora döndüğünüzde ise; önce yavaş tempo ile çalışmaya başlayın ve vücudunuza birden yüklenmeyin.

Meme Küçültme Sonrası Hızlı İyileşmek İçin Ne Yapmalı?

Meme estetiği sonrası hızlı bir şekilde iyileşmek adına hastaların en çok sorduğu sorulardan biri “meme küçültme sonrası nelere dikkat etmeliyim?” oluyor. Peki, meme küçültme sonrası hızlı iyileşmek için ne yapmalı? Öncelikle meme küçültme ameliyatı sonrası ilk 7 gün evde dinlenmesi tavsiye edilir. Eğer fiziksel olarak ağır bir güç gerektirmiyorsa örneğin; masa başı bir işte çalışılıyorsa meme küçültmeden 7 gün sonra işe dönülebilir. Daha ağır işlerde çalışılıyorsa dönüş için biraz daha dinlenmek faydalı olabilir. Meme küçültme ameliyatı sonrası ilk 3 gün duş alınmaması önerilir. Bol su tüketmek önemlidir, bol su içilmesi meme küçültme sonrası yaşanan ödem probleminin daha hızlı giderilmesine yardımcı olur.

Küçültme yapılan göğüs bölgesinin temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Pansuman ve merhem bakımlarınızı aksatmayın. Sigara içmeyin. Sigara içmek meme küçültme sonrası iyileşme sürecini olumsuz etkiler. Meme küçültme sonrası iyileşme için önemli olan ilk 4-8 haftalık sürede solaryum, buhar banyosu gibi aktivitelerden uzak durun. Havuza ya da denize girmeyin. Doktorunuzun önerdiği sporcu sütyenlerini meme küçültme sonrası göğüs bölgesinin korunması için belirtilen süre boyunca takın. Bu süre genellikle 8 hafta kadar olur.

Randevu Talep Edin

Süreç:

  • Operasyon Türü: Meme Küçültme Ameliyatı
  • Operasyon Süresi: 3-4 saat
  • Anestezi: Genel anestezi
  • Hastanede Yatış Süresi: 1 Gece
  • İyileşme süresi: 6 ay

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Popüler Hizmetlerimiz

Popüler Yazılar

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
icon-angle icon-bars icon-times
Paylaş
Bağlantıyı kopyala