Search

Meme Estetiği Sonrası İz Kalır mı?

Prof. Dr. Orhan Babucçu
Prof. Dr. Orhan Babucçu
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
İçerik Listesi

Meme estetiği, kimi zaman tıbbi gereklilikler nedeniyle kimi zaman da dik ve dolgun göğüslere sahip olma arzusu ile estetik amacıyla uygulanan bir cerrahidir. Günümüz meme estetiği teknikleriyle artık oldukça konforlu ameliyatlar ile mükemmel sonuçlar elde etmek mümkündür. Ancak birçok kadın hala meme estetiği sonrası iz konusunda yanlış bilgiye sahip olduğu için korkmakta ve belki de yıllardır hayalini kurduğu dik ve dolgun göğüs profilinden vazgeçmek durumunda kalmaktadır. Meme estetiği yaptırmak istiyorsanız ve meme estetiği sonrası iz kalma durumu hakkında aklınızda takılan sorular varsa; bu yazımızda sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.

Meme Estetiği ve İzler

Meme küçültme, meme büyütme ve meme dikleştirme en sık uygulanan meme estetiği türleridir. “Meme ameliyatı sonrası iz kalır mı? Silikon ameliyatı iz bırakır mı? Göğüs küçültme izi kalır mı?” farklı teknikler için sorulsa da temelde merak edilen konu, memede ameliyat izi ya da memede dikiş izinin kalıp kalmayacağıdır. Evet, meme estetiği bir cerrahi operasyondur ve her cerrahi operasyonda olduğu gibi meme estetiğinde de ameliyata bağlı olarak bir miktar iz kalacaktır. Hiç iz kalmadan meme estetiği ameliyatı yapmak mümkün değildir; ancak görünmeyecek kadar az iz oluşturulan operasyonlar sağlanabilir. Bu noktada hekimin deneyim ve teknik bilgisi sayesinde uyguladığı özel teknikler önem kazanır.

Hangi meme estetik operasyonu uygulanırsa uygulansın bir miktar iz kalması kaçınılmaz bir durumdur. Fakat bu izler en minimal seviyede olacağı için, estetik açısından kişiyi rahatsız etmez ve daha önce yaşadığı meme deformasyonu kadar etkilemez. Kısacası kişinin gündelik yaşamında herhangi bir olumsuz etki oluşturmaz. Meme estetiği için yapılan ameliyat kesi izleri uygulanan tekniğe göre meme bölgesini katlantı alanlarına gizlenir. Meme estetiği hedeflerinden biri en az kesi ile operasyonu tamamlamaktır. Tüm plastik cerrahi operasyonlarında olduğu gibi meme estetiğinde de amaç minimal izler bırakmaktır.

Meme Estetiği Sonrası İzler Sizi Korkutmasın!

“Meme estetiği sonrası iz kalma” hakkında yanlış bilgi sahibi olunduğu için korkulan en önemli konulardan biri haline dönüşmüştür. Hatta bu korku yüzünden pek çok kadın yaşam kalitesini bozsa da büyük memelerle yaşamaya devam etmektedir. Yine birçok kadın da meme estetiği sonrası çok kötü bir iz kalacağını düşündüğü için hayalini kurduğu dik ve dolgun göğüslere kavuşamaz. Meme estetiği sonrası izler sizi korkutmasın. Günümüzde uygulanan meme estetiği cerrahi teknikleri ile bu izler oldukça küçük ve daha az fark edilebilir olmaktadır.

Meme Estetiği hakkında bilgi almak ve randevu için formu doldurun.

Meme Küçültme Operasyonu Sonrası İzler

Göğüslerin çok büyük olması bel ve boyun bölgesine ağırlık yaratabilmekte, fiziksel hareketleri kısıtlayabilmekte ve giyim konusunda sınırlandırma yaratabilmektedir. Ayrıca meme altında yara, pişik gibi cilt sorunlarına da yol açabilmektedir. Meme küçültme operasyonu göğüsleri vücuduna orantılandığında çok büyük olan ve bu durumdan şikayetçi olan kadınların tercih ettiği bir operasyondur. Meme küçültme estetiğinde meme bölgesindeki fazla yağ, doku ve deri uygun miktarlarda cerrahi olarak alınır. Sarkma eğilimi varsa memelerin dik ve estetik olarak şekillendirilmesi sağlanır. Meme başı, ideal simetri bozulmadan konumlandırılır.

Tüm bu aşamalar uygulanırken memeyi küçültmek için; meme ucu çevresi, meme altı, koltuk altı ve göbek üstü gibi bölgelerde minimal derecede cerrahi kesiler yapılır. Meme estetiği operasyonundaki bu izin şekli ve boyutu meme küçültme için kullanılan tekniğe göre değişir. Fakat bu izler, zamanla iyileşir. Yaklaşık 6-12 ay gibi bir sürenin ardından izler daha belirsiz hale gelir.

Meme Büyütme Estetiği Sonrası İzler

Meme büyütme estetiğinde iz kalmaması imkansız bir durumdur; fakat uygulanan özel tekniklerle bu izler minimal düzeyde tutulmakta ve vücudun belirli alanlarına gizlenmektedir. Meme büyütme estetiğinde kişinin durumuna göre değişse de sıklıkla meme silikonu, meme altından veya meme ucu etrafındaki kahverengi alanda açılan bir kesi ile konulur. Kısacası ameliyat kesileri; meme başı, koltuk altı veya meme altında gizlenir. Meme büyütme sonrası oluşan izler ilk günlerde daha pembe ve belirgin olur. 6 ay gibi bir zaman sonra bu kesi izleri açılmaya başlar. Bu kesiler karşıdan bakıldığında görünmez olur ve meme estetik yapısını etkilemez.

Meme büyütme sonrası yapılması gerekenleri anlattığımız rehberimizi okumak için tıklayın.

Meme Dikleştirme Operasyonu Sonrası İzler

Yaşın ilerlemesi, yer çekiminin etkisi ya da emzirme nedeniyle meme sarkması sorunu yaşayan kadınların genellikle tercih ettiği operasyon meme dikleştirme ameliyatı olmaktadır. Meme dikleştirme ameliyatında kişinin yaşadığı deformasyona göre farklı teknikler uygulanır ve buna bağlı olarak ameliyat izleri oluşur. Genellikle meme dikleştirme için “Ters T Skar” ve “Vertikal Skar” teknikleri uygulanır. Diğer operasyonlardaki gibi bu teknikte de izler, meme katlantı bölgeleri gibi görünmeyen alanlara saklanır. Meme dikleştirme estetiği sonrası izler ilk haftalarda daha belirgin olabilir; ama yaklaşık olarak 6-12 aylık bir sürede açılır ve silikleşir.

Meme Estetiği Sonrası Neden İz Kalabilir?

Cildin ikinci tabakası olan dermise ulaşan tüm cerrahi girişimlerin iz bırakma riski bulunmaktadır. Bu nedenle meme estetiği sonrası da bir miktar iz kalır. Bu noktada, uygulanan cerrahi teknik kadar kişinin cilt yapısı da önem kazanmaktadır. Cilt kalitesi sebebi ile bazı kişilerde izler daha hızlı iyileşirken bazı kişilerde daha geç iyileşebilir ve daha belirgin olabilir. Örneğin; koyu cilt rengine sahip kişilerde izlerde koyulaşma olabilir. Genetik nedenlere bağlı olarak da bazı kadınlarda daha belirgin izler oluşabilir. Meme estetiği sonrası ameliyat bölgesinin steril tutulması önemlidir. Bu bölgede oluşabilecek herhangi bir enfeksiyon yara iyileşme süresini uzatabilir ve iz riskini artırabilir. Yine göğüs estetiği sonrası sigara içilmesi de belirgin iz riskine yol açabilir. Bu nedenle sigara içilmemesi tavsiye edilir. Meme estetiği sonrası güneşlenmek de iz olasılığını artırır. Yaşın ilerlemesi, şeker hastalığı gibi unsurlar da meme estetiği sonrası yara iyileşme süresini geciktirerek iz riskini yükseltebilir.

Randevu Talep Edin

Süreç:

  • Operasyon Türü: Meme dikleştirme ve büyütme ameliyatı
  • Operasyon Süresi: 2-3 saat
  • Anestezi: Genel anestezi
  • Hastanede Yatış Süresi: 1 Gece
  • İyileşme süresi: 6 ay

"*" gerekli alanları gösterir

✓ Valid number ✕ Invalid number
Randevu almak istediğiniz doktorlarımızı seçiniz:
Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Meme Estetiği Sonrası Çok İz Kalmaması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme estetiği sonrası belirgin bir iz kalmaması için doktorunuzun belirttiği kurallara uymanız önem taşır. Bu kurallara dikkatlice uyulması iyileşme sürecini kolaylaştırır ve de izlerin hızla hafiflemesine yardımcı olur. Öncelikle göğüs estetiği sonrası 5-7 gün boyunca evinizde istirahat edin. Bu süre zarfında ani hareketlerde bulunmayın ve ağır kaldırmayın. İlk 2 gün duş almayın, daha sonra ılık su ile duş alabilirsiniz. Genel sağlığımız için zaten zararlı olan sigaranın, meme estetiği operasyonlarından sonra da içilmesi tavsiye edilmez. Sigara yara iyileşmesini geciktiren ve iz kalma riskini artıran önemli bir etkendir.

Ameliyat sonrası ilk bir aylık süre çok önemlidir. Bu süre zarfında aşırı hareket gerektiren spor aktivitelerinde bulunmayın. Bu tarz sportif aktiviteler ameliyat yerlerini zorlayabilir. Yine bu süre zarfında evde ya da işte itme, çekme, uzanma, ağır kaldırma, zıplama gibi hareketlerde bulunmamaya çalışın. Meme estetiği sonrası kişiden kişiye değişse de genellikle 4-6 hafta kadar korse tipinde sporcu sütyeni takması istenir. Bu sütyenler hem memenin şekillenmesi hem de ameliyat bölgesinin korunması için önemlidir. Göğüs bölgesine baskı yaptığı için doktor onayına kadar yüzüstü yatmayın.

Meme estetiği ameliyatından sonra ameliyat bölgesini direkt güneş ışığına maruz bırakmayın. Yara izleri doğrudan güneş ışığına maruz kalırsa daha belirgin hale gelebilir. Bu sebeple pansuman dönemi bittikten sonra her gün mutlaka güneş koruyucu krem kullanın.

Göğüs estetiği sonrası yaraların iyileşme döneminde küçük kaşıntılar hissedebilirsiniz. Yaralar da zamanla kabuklanmaya başlayabilir. Bu yara izlerini kaşıma ya da kazıma gibi davranışlardan kaçının. Bu tarz temaslar yara izlerini daha kalıcı hale getirebilir. Tüm bunlar, iz kalma riskini artırabilecek durumlardır.

Meme Estetiği Ameliyatında Oluşan İzler Geçer mi?

Meme estetiği için yapılan kesi bölgesindeki izler hiçbir zaman tamamen kaybolmaz. Ancak iyileşerek belirsiz bir hal alır. İz riskini en aza indirebilmek için iyileşme döneminde bazı kremler tavsiye edilir. Ameliyat bölgesi ilk günlerde bantlarla örtülü olur. Bu yaranın kapanması için gereklidir. İlk bir ay içinde yara kapanmaya başlar ve daha sonra iz kalma olasılığını azaltmak için özel kremler tavsiye edilir. Bu kremlerin göğüs estetiği sonrası düzenli bir şekilde kullanılması gerekir. Belirtilen kurallara uyulması ve bu kremlerin düzenli bir şekilde kullanılmasıyla 6-12 aylık bir süre sonunda kesi izleri incelir, beyazlar ve belirsiz bir hal alır.

Popüler Hizmetlerimiz

Popüler Yazılar

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
icon-angle icon-bars icon-times
Paylaş
Bağlantıyı kopyala